h3j

Hej.
Idag har jag varit ledig och på en liten biltur till valdal med frank och kattis. det var en by i storlek 1/5 av sandby. där fanns en bank och en klädaffär (typ sån som min farmor skulle kunna gå in i och komma ut med massa "söta" saker till mej) och en affär men blandade grejor (kattis köpte en turkos kaffekanna med tillhörande minimuggar, hon är expert på att köpa onödiga saker) och ett ica! där fanns lite svensk mat bla karamellkungen och jag handlade lite godis och de blev 55 kr. lösgodis är exotiskt här... det ska jag ha till ikväll då det är ""bio"" i ngt ungdomshus, män som hatar kvinnor. Jag är så trött så trött och bara sover och sover. tur att jag är fri nu i tre dagar. Imorron öppnar ngt "uteställe", café olé eller ngt sånt, och alla är exalterade. jag är mest exalterad över att tagni som är fd make up artist ska sminka mej. hehe......
that's all

lilly här

Lilly här.
Egentligen har jag aldrig gillat Valborg. Eller.. jag har aldrig haft något emot det i mina unga dar då det var action med ankrace i sularpsbäcken och vårkören sjöng in våren framför Sandbys feta brasa. Man stal ankor och grillade marschmallows(marchmallows?) och kanske köpte knake och en gasballong. Men ja nu är man ju lite för cool för att hänga vid majbålet i S.S. Nu ska man sitta i stadsparken och dricka sig jättefull istället. Sen ska man fira och ha dökul för att våren/sommaren är här. Det är anledningen till varför jag inte gillar Valborg. Man förväntas ha SKITKUL och har man inga planer som involverar just stadsparken och sprit så är ens Valborg officiellt en misslyckad dag. Jag gillar inte pressen riktigt. Det är fasen samma sak som på nyår. Man har panik tre månader i förväg. Ajja, jag får helt enkelt dricka jättemycket imorgon. Då KAN det inte bli tråkigt.
Istället för Valborg har jag börjat planera midsommarafton. Mycket mer relevant tycker jag. Det är den dagen på året som måste bli bra, de andra kvittar. Kommer ihåg den midsommarn vi firade hemma hos Anna. Tror till och med alla Sandbyisar lyckades vara samlade den kvällen. Minns inte vilket år men jag minns hur roligt vi hade. Åh jag tänker på "syner för livet" ibland och fnissar lite! 

Hmm ..  idag shoppade jag och Carro lite som sagt. Det var kul. Sen åkte vi till hem till henne och åt snabbmakaroner. Min favvorätt! mums. Och jaa.. sen slappade vi på gräsmattan megalänge och sen stod mamma helt plötsligt utanför  grinden. Kändes som när man var liten och mamma hämtade en hos kompisar. Hon skulle till Magnus och Maddes nya hus och passerade Cajan på vägen. Jag hängde på henne och målade ett element. Så nu har jag dragit mitt strå till stacken i deras hus.  
Jag börjar jobba heltid på lördag. Åh min guud ... eller "Åh min Javé" kanske jag ska säga. Carro säger att kristendomens gud heter Javé... verkar lite skumt.. har aldrig hört talas om det. Men jag menar nånting måste den gamle räven heta. Islams heter ju Allah så varför kan inte vår heta Javé. Ska nog googla det! 

08

Hej bloggen :)
börjar känna mig lite som bert!
Min vecka har varit lugn,lugn och lite mer lugn.  I måndags hade jag en vanlig morgon, att ta dom små till dagis. Vädret var underbart så jag stack sen in till stan för att möta upp Harina för att sola i humlegården. Var så skönt.!
Tisdagen blev inte mer ansträngande än ett biobesök med Tess på kvällen, blev the reader. Ganska besviken när filmen var slut. inte alls så bra som jag trodde den skulle vara! Blev mest glad över att ha en anledning till att äta godis för 30 kronor ;) Idag har varit lugnast! Nästan tradigt. Bara städat och gjort om i mitt rum. Skulle på en release fest på Söder med Tess. Något band jag aldrig hade hört om men var ganska pepp, men Tess har feber så blir att jogga en runda istället. Inte riktigt lika kul! Sitter även med mina fötter i ett par blöta strumpor i ett par för små skor för att jag inte ska dö när jag har dom imorgon. Hoppas verkligen att detta hjälper för att få dom att bli lite större!
Imorgon är det iaf Valborg! Ska bli jätte kul! Blir inget Lund eller Uppsala men får klara mig med en runda på stureplan. Låter faktiskt inte helt fel i mina öron ändå. Ska hem till Amanda innan och grilla och sen sticker vi in till stan. Amanda bor på lidingö så ska bli kul att se hur dom riktigt rika bor.
Hoppas ni får jätte bra Valborgar! Typ alla var för sig.. :(

lillis

idag shoppade jag två vanliga t-shirts och ett par chinos som är så stora att dom får mig att se liten ut, om ni fattar vad jag menar. Ja det var najs ..  Monki  är min nya favvoaffär.. vi såg inte StinaLee på stan även om vi kollade heeeela tiden :'( shit va ledsen jag blev , jaja!!!! Puzz


Tjallongen!

Hej hallå dagboken eller vad man ska säga.
Jag kom på idag att jag inte skrivit dagbok på sådär ett år, minst. Riktigt sjukt. Jag vet inte varför jag slutade.. har ju skrivit i sådär 4 år. Jisses... det måste vara mer förresten. Minns ju att jag skrev när jag var 14 och ihop med Jesper.  Då har jag skrivit i 6 år, wow!  Minns att i min första dagbok skrev jag en kysslista. Det är en lista över folk jag ska kyssa innan jag dör haha. Den är rätt rolig. Kollade igenom den idag och vissa har jag avverkat eller vad man ska säga och vissa har jag strukit. Idag är det bara en person på listan fast han kan jag nog stryka i förebyggande syfte. Aint gonna happen i första taget liksom..

Idag tog vi tag i Australienplanerna och det var ju skönt. Känner att alla hade agg i sig och inte minst jag. Var förbannad, rent ut sagt. Fast när jag väl satt där med dom så bara kunde jag inte vara arg. Mina små underbara vänner.. vi kommer ha det så himla KUL och jag längtar tills vi ska boka. Jag ska SMSa ut mitt banknr till er asap.. eller kontonr eller vad det heter.

What else. Jo jag övningskörde med Toyotan idag. Inte det lättaste direkt. Växlarna är så extremt sega till skillnad från körskolans som man bara behöver peta på med ett finger. Jag hatar att köra toyotan. Fördelen är väl att om vi krockar kommer inte jag vara  i speciellt stor fara med tanke på att den är enorm. Var på satans dåligt humör och började gråta när jag inte kom upp för dalbybacken utan att bilen puttrade och protestera som en galning. Talade ut för pappa om mina små bekymmer och han höll med mig. Kändes bra.  Hatar att inte kunna träna. Jag blir så frustrerad. Men idag kändes foten jättebra så jag ska nog bara vila typ en dag till och sen ska jag träna.. tänker inte sitta och ruttna här mer.

Imorgon ska jag leka med Carro och sen ska vi hämta upp Linda. Längtar efter mina små sandbyisar. Känner mig helt lost när jag inte har alla inom räckhåll. Åh ..  !  men nu blir gräset grönare och ni kommer dyka upp en efter en:)

Idag såg jag på Män som hatar kvinnor och den var verkligen lika bra som Carro sagt att den skulle vara. Jag har som sagt aldrig hört Carro tala så väl om en film. Olof frågade om Carro hade läst böckerna också.. fnissade lite och tänkte på att den senaste boken du läste Carro var väl skattkammarön i typ 2an på gymnasiet?  Men det sa jag inte  till honom förstås så frukta icke:D

same same

Hej hallå! Min engelska har blivit extremt dålig sen jag kom hit (eller så är det för att jag aldrig pratat engelska aktivt förut och aldrig hört hur faktiskt sugig den är). Jag skyller detta på två saker: - Framför allt Fransmän och estlänningars engelska. Språkpolisen reagerar varje gång de säger ”I did told her ” . Suck. Även andras engelska, min tyska chef skulle berättta en historia för mej och merlin och verkligen de enda ord jag lyckades snappa upp var ”pregnant” och ”thougt”. I ett sms jag fick inatt stod det nite (night), hear (hair) och det värsta av allt YEAS (YES)!!!!!!! Oh my god… - Min brist på nya tv-serier. Snyft. Jag har kollat igenom alla gossip girl en gång till nu och alla sex and the city och ska nu börja se på Greek. Jag behöver lära mej nya användbara fraser som BFF och FYI. Fast egentligen inte, för ingen här förstår dom. (har nyss lärt kattis brb, hallå likzom!) I en liten fördoms sekund tänkte jag att det enda sättet att verkligen komma med i gänget här är att gå ut och festa och bli full och gå på efterfest och sen fnissa åt allt nästa dag. Jag har nu fått det bevisat att mina fördomar är bekräftade. Jag har ju pratat med folk innan, försökt starta konversationer och jag har ju fått svar tillbaka, men inte som efter i fredags, då jag var med ute (andra gången jag har haft möjlighet att följa med ut eftersom mitt schema inte varit partydödande). Nu när jag kom till jobbet smilade alla upp och Loic frågade mej hur jag mådde istället för att jag frågade honom (och att han inte ens sen frågar tillbaka –rude!). Sen fnissade vi lite. Sen kom Merlin och bara skrattade. Och lite senare kom frank och frågade om jag skulle ”pilsa” ikväll också. Henning kom och han fnissade lite. Tagni kom och hade ett smil i hela fejset (berodde iförsig på att hon hade fått sej lite ”french hot dog” kvällen innan (Loic that is)). Ja, så då fick jag det bevisat. Resten av tiden stod vi och fnissade lite tillsammans när vi plockade fram buffén och allt gick i slowmotion. Jag började klockan 5 och hade vilat hela dagen men resten av kvällen blev endå en svajande historia blandat med små svettningar. Jag förstår inte hur folk kan gå ut dan innan de börjar klockan 10 eller 9 eller 7 tillochmed! Fast det är kanske en sån grej man måste passera, om man kan göra det en gång och så kan man göra det hur många gånger som helst. På söndagen kom jag iaf till jobbet efter att ha sovit fem timmar (slutade halv två kvällen innan) och var lagom död, Merlin kom direkt från efterfesten och lämnade en lagom mysig os av vodkashots… Fredagen då. Den var faktiskt rolig. Här festar man verkligen. Mina bilder är så otroligt dräggiga att jag knappt vågar titta på dom. Först är det förfest, fast det är mer som en riktig hemmafest, bara det att alla sen förflyttar sej till ”dancing” och sen förflyttar sej alla till olika små efterfester. Det är alltid efterfest. JAG PALLAR INTE. Alla dansar. Alla dricker och alla är fulla. Eftersom hotellet var ganska tomt denna helgen var det bara vi som var på dancingen. Privat live-band och allt. Det var väldigt roligt. Sista låten som spelades var ”I would walk 500 miles” och jag har haft den på hjärnan sen dess. Den finns också med på Lillys spellista som hon gjorde på min ipod innan jag åkte och därför har jag lyssnat på den varje gång jag är ute och går. Den har blivit mitt geiranger soundtrack. På förfesten satt jag och pratade lite med Loic (franska hotdogen då, snygg manshora) och Roman (fransk teeemperamentsfull kock, trevlig) och Loic sa, på tal om jag vet inte vad, ”När du kom i början var du så glad men du verkar bara mer och mer nere”. Nu kommer jag inte ihåg exakt eller varför han ens sa det, men det var ganska bra observerat i alla fall. Men nu tror jag det börjar gå uppåt igen, så det känns bra. En kille som heter Jon som jag träffade förra gången jag var ute sa att han skulle ha som projekt att jag skulle lära känna mer folk. Så dagen efter smsade han och frågade om jag ville va med honom och hans vänner, men kunde ej för att jag jobbade, sen smsade han dagen efter igen och sen igen och frågade om jag ville se på film med han och en som heter kristoffer (min chefs son…), jag kunde tyvärr ingen av gångerna. Men det var trevligt , hans storasyster Kristine var en av de första jag pratade med här, och hon är också superdupertrevlig så jag är glad att dom två finns. Kristine blev också min kära danspartner denna kväll. Känns som jag borde ha en liten genomgång på alla personer jag rör mej med… I söndags gick jag till Hanna-Maries hus (kock) där Ulla campar lite just nu. Ulla bor också här på Las Vegas (som vårt fancy hus kallas) men ska snart flytta in hos Hanna-marie, lyx. Helt otrolig skillnad på våra hus. Hon har liksom 2 sovrum, enoorm garderob, kök, vardagsrum och altan och trädgård… JAJA. Så jag och Ulla gjorde spagetti och eftersom ulla är vegetarian nån köttfri sås. Detta finns liksom inte riktigt på min karta. Pasta och köttfri sås? Det var paprika, champinjoner,lök,vitlök matlagningsgrädde, nånting, nånting.. Ja, självklart var det inte jag som gjorde den men det var jättegott iaf! Sen gjorde vi kladdkaka, ni vet den sista jag gjorde innan jag åkte. Den är ju bara SÅ god. Sen kom den där portugisiska kvinnan som är allmänt mysko. Hon snackar liksom norska-portugisiska-engelska och Ulla snackar norska-svenska-finska-spanska-engelska med henne. Jag sitter mest tyst. Vet inte vilket språk jag ska prata. Hon hade såklart med sin dator och villa ha ngt simpelt förklarat för sej. Sen gick hon och kom tillbaka, sen gick hon igen och kom tillbaka… Sen frågade hon om jag hade svart hår egentligen, som hennes. Och ifall jag hade likadana slingor som henne… Jag blev lite förolämpad. Hon har liksom 10 gula slingor i sitt svarta hår. Jaja. Jag sa att jag typ hade svart hår egentligen.. Sen gick jag hem och dog i min säng eftersom jag hade haft frukost. Nästa dag var det faktiskt fint och Ulla drog ner mej till affären och vi handlade glass sen gick vi till hanna marie igen och ulla började pyssla i trädgården. Haha så söt. Hanna marie har inte gjort något what so ever med trädgården på två år. Jag blev trött av att bara titta så jag gick in och la mej på soffan och råkade somna och när ja vaknade var jag tvungen att gå till jobbet. När jag kom till jobbet kollade jag igenom schemat och såg att jag var helt ensam av oss vanliga döda och sa till Kristin ”Oj jag är här ensam”, då blev hon väldigt sur och sa ”Nej, jag är här” och gick sen. Jaja. Det var ju indirekt som att jag var där ensam, hon gör ju ingenting. Det var bestämd meny istället för buffé eftersom det bara var 35 gäster och maten var konstverk. Jag vet inte hur den smakade men det var fin i alla fall! Det var typ ”blomtema”, all mat såg ut som rosor… Ska fota nån dag! Eller lite nördigt kanske… Idag är jag fri, som man säger här, och jag har varit på gymmet och i affären och inte mycket mer. Fick en ny serie av Merlin som jag ska se nu, och senare ikväll ska jag till Lisa och hon ska fixa mina bryn och mitt hår! Lite nervös över håret, som vanligt när nån oerfaren ska fixa det… Men jag har kommit fram till att lisa nog är den bästa kandidaten efter en del research…

GAAAAAAAAAAAH GNÄLLkategorin for the win!!!!!!

igår skrev jag ett litet argt blogginlägg för jag var arg på det mesta. Sen tog jag bort det för jag kände mig som vääärsta Emon. Tänkte att jag skulle vakna idag och bara "åh neej nu har alla våra 3(20?.. ett fåtal..) läsare läst detta och myser åt min misär och att deras liv är bättre än mitt för tillfället".. för det är ju så jag gör. JAg brukar bli glad när jag läser om andras hemskheter för då känns allt rätt gutt för en själv plötsligt. MEN JAAAAA nu ska jag ÄNDÅ prata av mig lite.

JAA que pasa. Jo, igår bråkade jag med mamma och pappa om Australien. Pappa vill inte låna mig pengar även fast han lovat mig jääättelänge etc. Sen kallade han mig för, hör och häpna, LAT!!  JAG, LAT? för att jag låg och kollade på TV hela kvällen i förrgår. EEEEEHEEEEEE.. KANSKE för att mamma hade förbjudit mig från att gå ut pga min cp-fot. Kunde ju inte röra mig. PLUS att dom alltid tjatar om mitt hektiska liv och att jag borde stanna hemma mer och ta de lugnt. OKEJ så gör man det för en gångs skull och då får man höra om det. Sen sa han att jag hade kollat på skitserier medan han minsann kollat på ett inressant program om Pakistan. JAMEN frågade han mig om jag ville kolla på det med honom? NEJ .. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH .. Och jaaaa men vi är födda i samma jävla helvetesstjärntecken (oxen) och vi är ju så envisa och jobbiga så kanske därför vi alltid skriker på varandra medan mamma (den lilla fisken..februari?) är sån konflikträdd som går mellan och bubblar lite. Åh ..  Och jag skrek på mamma i telefonen och hennes arbetskompis Martin hörde att jag var arg och skickade hem en jävla fransbrödbulle med mamma för att ge till mig.  Som om en torr bulle skulle göra mig glad.
Och sen stör jag mig nåt så enooooormt på Australien just nu. Pallar inte ens åka om vi inte ens har bokat resa och redan har börjat bråka och hetsa och irritera varandra. KUL ..  men de kvittar för vi kommer inte ens åka i oktober utan skjuter upp det så nu kan jag shoppa chinos för min lön.. fast ja om jag hittar några för jag är ju så otroligt FUL i alla chinos för jag måste ha dom vid naveln och hur snyggt är det plus att om jag inte har dom vid naveln får jag kärlekshandtag. JAA och what else.  JOO kul valborg. Typ alla jobbar/ vi kan inte gå ut på kvällen för vi har inte köpt förköp. KUL då  ska alla gå ut i helgen istället och då jobbar jag. Jävligt roligt. Tusen tack för den. Men skit samma då spar jag dom pengarna och kan köpa ännu fler fula chinos till mina fula ben .. och jaaaaaaa ....... hmmmmmmmmmmmmm.............  på jobbet fick jag typ anmärkningar för att jag glömt göra vissa grejer. MEN SÄG DET TIDIGARE DÅ!!!!!! vänta inte tills efter 2 månader och kom fram med det. Jävla störiga sjuksköterskor och undersköterskor som är såna jääääävla  tråkmånsar.. dom enda roliga är läkarna och dom ser man ju bara en kvart varje dag. Finns iof en skitsnygg kille som jobbar på transport, åh.

ååååh du behöver inte tjata om hur snygg du är hela tiden. Alla vet redan det! 

och jaaa... jag drömmer mardrömmar om Franny typ heeeeela tiden. drömmer att jag ska åka tillbaka till det hemska huset där jag dog varje morgon. London och vännerna där i alla ära men  franny var  PAIN.. OCH  shit va låter som en bortskämd liten brat för vissa tycker ju jag bodde bäst osv men Frany är verkligen hemsk och att leva med den skräcken varje dag att hon ska skälla på en var inte nådig..  ush jag tänker på henne ibland och ryser av förfäran! har inte mailat henne på över en månad och ännu mindre skickat deras jäkla blue computer cable.. OH well!!!!

 SÅDÄÄÄÄÄr...... hejdååå

huvudstaden

Haft en underbar helg här uppe! Efter en deppig vecka, då det kom fram att Båten(rabies) har flickvän blev det en riktigt utgång. Äntligen! Blev även stureplan, så ett av dom stora målen i mitt liv är nu av kryssat. Känns ganska bra ;)
Hm, mycket att skriva ska bara få det i rätt ordning.
Onsdag: Båten har flcikvän så var en rasande Liv som körde till en träning där jag absolut inte ville vara! Har inte lärt känna någon så bra och varit väldigt dåligt. Iaf så blev denna träningen jätte bra. Tjejerna var jätte snälla och grädden på mosen var att Rabies jobbarkompis, som hade pratat om mig på dagen var där och kollade (eftersom hans sambo spelar i mitt lag) och jag ÄGDE hela träningen och gjorde 5 av 8 mål.
Torsdag: På dagen var det lunch med Tess på hennes skola där hon visade mig runt. Såg även min första kändis där.. eller kändis och kändis. Hon var iaf med i "du är vad du äter förra veckan" :P På kvällen var det fika med finskan i gamla stan. Jätte mysigt och kom mycket närmare varandra. Efter det stack jag till östermalm där jag träffade mamma som är på besök. På vägen såg jag min andra kändis, tjejen med håret från "äntligen hemma". Precis när jag går förbi svampen hör jag hur någon skriker på mig. Jag vänder mig om och ser en Raffe köra förbi med nervevat fönster och skriker och vinkar. Inte helt opinsamt då alla på alla uteserveringar kollar på mig. Jaja, blev ett glas vin på rummet och sen tvingade jag med mig mamma hem till mig där hon sov. MYSIGT!
Fredag: Fika med Amanda, från halmstad och Alexandra, från helsingborg i stan. Blev även tröstshopping, en dyr klänning! :( Känner mig dock som en prinsessa i den så det var den värd! Mamma, hönsmammornas hönsmamma hyrde ett rum till mig på hennes hotell eftersom hon inte ville att jag skulle ta tunnelbanan hem till mig mitt i natten. Fråga inte! Detta ledde till att förfesten med amanda och alexandra blev där. Kollades talang och åt chips och pratade om allt och ingenting. Öppnade upp mig helt efter en halv flaska vin och berättade om nattbindan och allt. Fick reda på en del med man det stannar här. Efter en del vin vinglade vi ut mitt på stureplan och gav oss iväg till stället dit vi skulle, vilket jag glömmer namnet på hela tiden. Låg brevis White room iaf! Var helt okej. En massa lite för snygga människor och resten trodde att dom var lika snygga men jag hade roligt! Inte riktigt som nation men jag lär mig nog att passa in. Skönt att inte behöva ta buss och sen gå hem som i vår älskade håla utan bara gå förbi svampen och upp till mitt hotell. Och jag ska inte ens gå in på frukosten! Bästa någonsin när man är bakis!
Lördag: Började som sagt bättre än bra och blev sedan en dag på stan med mamma. Eftersom att det var runt 22 grader hela helgen var alla 08:or på stan och jag gillade verkligen vad jag såg. Gick förbi Kungsträdgården där alla träd blommade i rosa. Stack sedan hem för att visa upp min mamma för familjen(som hon aldrig träffade på torsdagen eftersom vi kom vid tolv på natten och hon stack vid halv sju eftersom jag började jobba sen). Hon gick hem både hos föräldrarna och barnen. På kvällen bar det av till Söders höjder där det blev min favvo restaurang, Söders hjärtan. Anna, du vet vilken :) MUMMMMS säger jag bara! Tre rätter och lite mycket vin, ännu en dag gjorde att jag och mamma somnade tidigt i soffan hemma.
Söndag: Eftersom mamma var lite blyg stack vi hemifrån ganska tidigt för att ta en "frukost" på stan. Efter lite solning på en kyrkogård gav jag mig av för att möta upp Tess och spela innebandy med tyskarna. Blev dock en stor besvikelse eftersom typ inga kom, bara dom dåliga och inte den snygga. Jaja, Bättre lycka nästa gång. Ska hänga med Tess när hon ska spela med en massa läkare, känns som bättre odds där :)

Oj, detta blev långt! och snälla räkna inte stavfelen :)

Feck!

Lillsen här.
Jag har tydligen inte lärt mig nåt alls av att skriva ett projektarbete om kost och träning. Idag frågade jag sjuksköterskorna om de kunde luska ut vad som var fel med min fot och en av dom, Niko, var typ expert på ämnet. Hon ställde några frågor och kom fram till att min fot är överbelastad. Man ska tydligen inte springa i samma skor mer än ett år (om man joggar aktivt) eftersom joggingskor är en färskvara. Jag har haft mina skor (och joggar väldigt aktivt) i 4-5 år. Detta betyder, enligt Niko, att varje gång jag sätter ner foten måste den hålla upp ca 160kg(inte för att jag väger 160 kg.. men eftersom foten sätts ner med kraft räknar man så) och eftersom min dämpning i skorna är .. ja.. gone goin' sen länge så blir summan av kardemumman en överbelastad fot som måste vila på OBESTÄMD TID! jag dör på insidan. Träning, åh gode gud vad ska jag göra om jag inte får ta ut min energi på träning. Jag måste skaffa nån att bråka med. Jag får börja skrika på telefonförsäljare och sånt som ringer. Dom är ändå vana.  .. åh nej förresten, dom kan ju inte ring till oss för vi har Nix-telefon. Shit, detta är inte min dag!

Oh well ..  jag ska se spyxet ikväll och det ska bli skitkul. Frågan är när det börjar. Spyxets hemsida är ju helt värdelös (otroligt ful också måste jag påpeka) ... det står INGENTING som kan vara till intresse för någon.

suck!

Jag jobbar imorgon så min kväll har bestått av .. ingenting.  Jag hittade inget att äta i kylskåpet så fick rota i frysen. Hittade en glasslåda med köttfärssås. Efter att ha stått och huggt i den stelfrusna köttfärsen med diverse knivar och saxar gav jag upp och tog hårfönen.Det gick rätt bra för den smälte, men vinddraget från hårfönen blåste ut den tinade köttfärsen på mitt golv. Nu är det ännu grisigare. Mamma är trött på mig. Hon försöker tvinga mig att städa rummet. I morse när jag vaknade hade hon skrivit en snäll lapp full med solar och hjärtan där hon bad mig att städa innan handdukarna på golvet möglar. Hon sket i att säga hejdå till mig i morse, just för att hon inte kan komma fram till min säng utan att trampa på något. Jag vet dock var man sätta fötterna. It's my mess. Jag vet att min ipod ligger under den gräna handduker och att man därför inte ska trampa på den. Också vet jag att mina örhängen ligger under den med pongo och de 101 dalmatinerna på. Oh well .. shit va äckligt mitt rum är men shiiiit va det är tråkigt att städa!! 


DIO MIO!

Fick just ett sms till min svenska mobil att mina fina tack-for-grattiset-jag-alskar-och-saknar-er-sms inte levererats! MA PERCHè!?!? =( det gjorde mig verkligt ledsen da jag var valdigt emotionell nar jag skrev dem.. saklart VET ni att jag gor det dock.. mjo, och mitt internet fubngerar inte precis i min lgnhet, bara ibland!

IDag var jag SAMST i klassen, kunde banne mig inte formulera  mig, ibland ar det sa... vi skulle beratta hur vi traffade vara "stora" karlekar och hur det tog slut och om man blivit riktigt sarad av ngn, kanske var jag lite for emotional aven har :P

den sota sota sota svenska killen i min klass fragade om jag ville folja med och dricka pa Spanska Trappan ock sen ga till en fedeklubb, sa  jag ar mkt glad idag! men forst ska jag laga mat i min lgnhet med Jamsey-boy, min gay lilla engelskman...

Jag har nog aldrig gatt till sa manga kyrkor och museum som denna vecka - i italien ar det kulturell vecka och det mesta ar gratis sa man far lite smatt panikangest om man inte utnyttjar det till fullo...  med det finns mycket fantastiskt och min Eline cara kan all historia sa jag har aven en personlig guide.

IDag snyltade jag en cigarett av min larare pa rasten och han tvingade mig rulla den sjalv.. det var imposìbile men det ar sant man saknar i Sverige, allt ar sa relaxed och larare och elev ar equal. mama mia!

Nu far jag springa och catcha Jamsey-boy vid pantheon.. hur ar vadret i Lund/london/sthlm/geis (dio mio, vi ar utspridda nu!)? har ar det vaxlande men star som en annan idiot med ansiktet mot solen sa fort den ar framme!

SNART SES VI! PUSSPUSSPUSSPUSS Jag saknar er, ni ar BAST!!!

Hey baberiba

Hej hallå dagboken!  (fras som sitter kvar sen bert-tiden... trevlig period det där, snusk i barnboksformat med bilder ser man inte alltför ofta). Liv påpekade att när hon uppdaterar bloggen mer än jag så är något fel.
 Egentligen är inte något direkt fel, det är knappast så att jag har brist på tid men jag har definitivt brist på saker att berätta. Plus att jag mejlar med sammanlagt 8 personer (som iförsig inte fått mejl på ett tag, förlåt!) och det hjälper inte heller.

OHWELL. Ska försöka berätta lite smått och gott och ointressant som hänt på senaste.

Where to start... Ålesund var nog senast jag umgicks med en människa utanför jobbet (ej kattis inräknat) och det är väl lite för länge. Dock har en tjej som heter Lisa (som vi tycker om) små-stalkat mej på senaste angående gemensamma powerwalks och (usch och fy) joggingturer (never gonna happen i detta bergiga land). Fast jag gillar ju mina ensamma promenader då jag drömmer mej bort, sist i sverige var det till norge och nu är det till sverige...såklart. Men hon är väldigt trevlig och utåt och framåt och uppåt och allt möjligt plus att hon har fått i uppgift att plocka mina ögonbryn och i framtiden slinga mitt hår, praktiskt med en vän som jobbar i spa!

Jag har anslutit mej till en "ogilla-Kristin-klubb" (ass.hovmästare), hon är en riktig liten lazy shit och jag har märkt att hon endast är söt och rar när man gör exakt som man säger. Ett bevis på att hon är lat: idag när vi hade lunch gav hon mej 16 bord, medans hon hade HELA 4! Hon går alltid omkring och småpysslar med lite meningslösa saker som inte behövs göras. Häromdagen började jag klockan halv sju på kvällen och när hon gick hem klockan halv elva sa hon att jag "bara" skulle plocka undan  och städa buffén, städa köket och fylla upp med nya bestick och tallrikar osv, sen skulle Relika ha dukat klart borden senast halv tolv då hon skulle gå hem. När klockan var halv tolv var detta iiinte gjort, det var fortfarande skit överallt och ingenting va uppdukat till frukost.  Eftersom Relika redan hade varit där i alla sina timmar var det jag som fick stanna. Ååh det var never ending story om något! Jag skulle duka hela resturangen själv - jag såg typ inte ens till andra sidan. När jag äntligen var klar (det tog ca 1,5 h) kom jag på alla andra sakerna jag skulle göra. Städa köket kallas anrättning men jag låtsades att jag inte visste vad det var och gjorde det andra och klockan halv två gav jag upp och gick hem. Nästa morgon var det såklart miljoner människor som hoppade på mej om allt jag gjort fel. Jag ville gråta.
Det är något jag inte gjort sen jag kom hit. Väldigt konstigt, annars har jag aldrig några problem med att klämma fram en tår eller två. Plus att det känns som jag alltid gråter när jag är utomlands. Antagligen kommer allt komma på en och samma dag. Jag är ledig imorron så det hade kanske passat bra...

Jag har haft frukost varenda söndag sen jag kom hit och ska enligt det nya schemat också ha det de kommande veckorna .Uppenbarligen är det lördagar de flesta går ut och det har resulterat i att jag... känt mej lite ensam. Tre fredagar har jag varit sjukt peppad och bokstavligt talat suttit på mitt rum, inte velat ta bort mitt smink, och väntat på att ngn ska ta med mej ut. Hur patetiskt är inte det? Förra fredagen var planen att jag skulle följa med ut,men det är inte jättekul att komma hem halv tolv, svettig och stinkande av matrester, och då börja förfesta när de andra började vid 7. Så jag tog på mej min nya dressman-tröja, gick snabbt ner i tv-stuen för att kolla min mejl och när jag kommer tillbaka är det full fest i vår hybel. Typ tio personer trängs i kattis rum och i hallen och toan och jag känner mej eeeextreeemt tråkig när jag går in på mitt rum och stänger dörren. Jag hade inte ens byxor på mej och jag känner inte enda som är där. Så det sög lite.

Idag hade jag "utvecklingssamtal". Det är ngt de sa att vi skulle ha på förra mötet, men jag har förstått att här på hotel union är det mycket snack och lite verkstad, iaf när det kommer till personalens fördelar. (I cafeterian hänger en anslagstavla med tre rubriker, de första är "dina skyldigheter som anställd på union", den andra är "viktig information till anställda" och den tredje är "Fördelar som anställd". Den tredje raden har varit tom ända sen jag kom.) Tex så skulle vi få internet på vår sida av huset, och varje gång man tar upp det så "är det på väg men fick lite förhinder påvägen" osv. Hur som, jag frågade om det idag (mest för att jag själv ville ta upp en sak)och Kari (en av hovmästarna) tog fram ett litet block och sa att vi skulle ta det nu. Sen frågade hon om jag visste hur frukosten gick till (DaaAAhhH) och jag fattade inte om jag skulle börja rabbla upp allting i ordning eller vad hon ville veta. Hur som helst, hon påpekade att jag hade haft 5 veckors upplärningstid (och still learning kan jag säga) och att man brukar få max en, och att jag behövde va snabbare. Allt detta visste jag redan. Ville mest veta om de tänkte avskeda mej eller sänka min lön eller liknande men det verkade inte va några sådana tankar. Och så sa jag att jag inte ville stanna till december. Hon sa bara okej och att vi får göra om kontraktet. Piece of cake! Och att jag måste prata med birthe... den andra hovmästaren... vilket jag aldrig vågar för hon verkar alltid så stressad, men nu har jag ia dropped the bomb och ifall jag råkar skjuta på det några veckor så kan jag säga att jag redan sagt det...

Kari alltså. Hon är verkligen underlig. Hon har en stram,grå knut i nacken och går alltid förbi och mumlar order till en och är aldrig sen med att visa nya tekniker för olika spännande uppgifter (typ som när man viker servetter, eller fyller upp med kaffekoppar, eller moppar golvet). Om man gör något fel är hon alltid där för att påpeka. Hon ler nästan aldrig. Men hon är ändå väldigt snäll. I början sa hon alltid "Gick det greit idag? Jag tyckte det gick greit!", en gång sa hon till och med "du är så flink amanda" (extrem komplimang, fast jag tror hon tog tillbaka den några timmar senare). Haha idag så skulle kattis gå hem klockan halv tre, men när hon är halv tre och hon ska gå säger kari till henne att stanna och kattis börjar jobba igen. Sen verkar kari ångra sig och försöker låtsas som hon aldrig bett kattis stanna längre och säger "Då går du klockan halv tre då, katrine". "Eeh nej det gör jag inte, eftersom klockan är 10 minuter mer än det..." svarar lilla kattis. "Äh! Fem minuter... gå nu!" säger kari då. Knäppis.

Venke, hovmästare nr 3, är tillbaka från semester i tyskland och jag har inte jobbat så mycket men henne, men hon känns lite som en miltiär. Snäll för det mesta men delar ut order som en miltiär och drar fram i resturangen med hökögon. Nu när hon kom tillbaka var det första hon påpekade att min kjol var för liten. Som om jag inte själv visste att den satt skitfult och hela tiden måste dra ner den för den kryper upp. Så frågade hon vilken storlek det var och det var inte jättekul att säga att det var 42 och att det inte fanns någon större. Men det skulle hon ta tag i och bla bla bla och beställde en ny i 44. Kul. Så fick jag den och ärligt talat märker jag ingen skillnad. Tro inte att kari kommer idag och säger att hon ska leta upp en ny till mej, och igen måste jag säga att jag har strl 44 och att det inte finns större,plus att det inte är lönt för en strl större räcker ändå inte till min rumpa och lår. Men det tror hon och ska gå och leta. Och sen kommer hon tillbaka och säger inget men ger mej bara en beklagande blick. Stackars lilla flicka som behöver strl 46. 46 liksom!??!  Om 44 hade suttit okej hade det liksom varit okej men att 44 fortfarande sitter HELT FEL känns bara... BLÄÄ. Då ville jag också gråta.
Så det var det.

Det känns som både kari och venke bevakar vad jag äter på lunchen. Så nu har jag iaf köpt ett gymkort. Faktiskt inte för deras skulle utan för min egen. Gymmet har ca tre maskiner jag kan använda. Men jag satt i någon roddgrej för några dagar sen och tänkte att det var piece of cake och när jag dan efter skulle lyfta ett TOMT vinglas fick jag nästan kramp och höll på att tappa det... Så lite tog det nog iaf J

WaZzuUp annars i norge?
- Chokladen är inte god. Ändå är det det landet som äter mest choklad per person och år i världen. Alla smaker är exakt samma som marabou, men förpackingen är annorlunda men det smakar inte samma. Lite trist för en person som mej.
- De älskar Paradise hotel. Det går på tv 24/7. Typ 2 timmar om dagen och det är även deras fredags och lördagssatsning. Nu har det även kommit en paradise hotel-skiva som det går reklam för de få gånger själva programet inte går på tv.
- De enda norska programmen som sänds förutom paradise är de som heter "Charterfeber", "semesternorskar" och "på tur" och alla handlar om dräggiga medelålders norskar på semester.
- Den billigaste vodkan på vinmonopolet kostar 226 norska kronor.
- I reklamen till norges motsvarighet till "fråga vad du vill 118 800" är det alltid korkade svenskar som ringer och frågar korkade frågor.
- Henning den lille spillevinken ska på audition i oslo till ett känt humorprogram här i norge. Jag hoppas det går bra för honom!

Som ni ser, den mesta av den här intressanta faktan kommer från tvn, som jag tillbringar mesta av min tid framför.


Det går bra här annars, egentligen. Jag känner inte att jag har någon supervän eller en speciellt innehållsrik fritid, ibland vill jag bara springa iväg och skrika högt högt högt fast det låter klyshigt men  det går desvärre inte här, men annars. Japp det funkar absolut.


Nu när jag och bloggen har catchat upp lite så ska jag skriva lite oftare. Vi trivs trots allt väldigt bra ihop!


hola!

tjallisen!  lillis här.
Nu har jag skypeat med Elin och pratat med Liv i telefon och ikväll ska jag skypea med Amanda. Så idag mår jag tipp topp. Har ju fått en fet dos av mina Sandbykyllingar. Att bo i en håla är inte så farligt ändå.  Efter att dom började sälja Ben&Jerrys på Ica förra sommarn har jag inte hittat något att klaga på.
Idag var jag på köris. Klarade av den första tårtbiten utan att kolla i boken! nice. Jag fick köra den lilla rundan, suck. Men på måndag ska jag köra den stora. Woho, framsteg! dock kommer jag SÅ inte orka ta körkort innan australien. Fast det måste jag nästan för när jag kommer hem kommer jag ju ha glömt allt. Oh well.
Idag har jag legat och stekt mig i solen och snart ska jag till krischan och kolla på Challan när hon spexar sig. Det ska bli skojigt!  och på lördag är det spyx. Första spyxet jag ser framifrån, nånsin! 
Igår var jag och Gustav hos Stina och catchade upp. Det var jättemysigt.

Hmm ja jag har väl inte så mycket mer att säga!  ciao!

juhu!

Annisen! KUL att höra din lilla bloggröst! <3 är så excited att höra allt allt allt när du är safe and sound i byn!

Hej alla tre! Jag ska nanna kudden nu. Det har vart en lång dag med jobb och Nova. På Nova hjälpte Carro mig hitta asbra skor till jobbet. Dom är fulsnygga.. mest fula. Men underbart sköna!   min lilla inflammation eller vad det är har spritt sig till ankeln. Så nu är den helt instabil. Jag ska zoona den och käka ipren och imorgon blir det en linda på benet. Egentligen heter det väl binda och inte linda. Men jag tyckte det var så pinsamt när jag var yngre att säga  ordet binda så jag sa linda istället. Har använt linda/binda en hel del i mina dagar. Jag har ju typ benskörhet.. eller sjörbjugg haha. Nämen jag har bara råkat ut för hemska fotbollsspelare.

Haha idag tänkte jag på ett roligt minne. Det var när Carro använde "Mimers brunn" i sin källförteckning. Jag fnissade lite för mig själv.

varje dag läser jag massa bloggar. Jag läser Therese blogg, Vikkis blogg, Malins blogg, vår egen blogg, thernans blogg, kissies blogg, kenzaas blogg och ibland blondinbellas. När jag läser Londontjejernas bloggar blir jag varje dag lika glad över hur bra dom verkar ha det. Jag måste verkligen ha vart en PAIN att lyssna på när jag var där. Allt klagande jag stod för.  Jösses.
Men gnäll kommer jag aldrig sluta med för det är min grej. Jag gnäller över det mesta men för att vara ärlig är jag sjukt nöjd just nu. Sjukt jävla nöjd!

Ciao tutti!

Sitter pa skolans dator och en jobbig liten hollandare stor mig men vill skriva ett litet inlagg, det var langesen!

Rom ar wunderbart! Kom hit med en gay liten engelskman (elin du vet vem..), James, och kande mig valdigt lost, Florens ar minnemaliskt om man jamfor. men tog en taxi till my crib och vandrade sen runt i timmar, det ar sa himla vackert! James och jag hade en lovely dinner och gick och kollade pa povens lya, sen motte vi Eline (min dutch bitch) och hade en smarre pub crawl. Det ar svarare att lara kanna folk har for skolan ar huge, sa ska ga till school dinner ikvall, i florens skulle man fa tontvarning direkt da.. men min klass ar trevlig, finns en svensk sotis som gor det svart att koncentrera sig men annars! ska skynda mig hem nu och piffa till mig sen maste jag skynda mig tillbaks. HILFE!
skriver snarast igen. PUSS saknar er my chickens!

ASSHATFOoT!

ÅÅH!
Jag som trodde jag var duktig när jag gick ut och joggade två mil. Men nejnej det har verkligen BARA orsakat problem. Först blev min rygg cp och jag svankade mer än vanligt. Sjukgymnasten på jobbet skrattade när jag frågade om det kunde bero på joggingturen (hon tyckte det var så extremt självklart att jag inte kan ge mig ut och jogga två mil på asfalt att hon garvade åt mig.. tack). Sen kunde jag inte träna på några dagar. Nu har jag gått och fått en inflammerad fot. Igår kunde jag knappt gå så när jag och Carro skulle ner och köpa glass fick vi ta bilen (det tar 4 minuter att gå till Ica från mitt hus). Chefen ringde och ville att jag skulle jobba och jag förvarnade om mitt invalida tillstånd men att jag kunde ge det ett försök. Idag hade jag joggingskorna på mig på jobbet och haltade inte en sekund. Folk tittade skumt på mig och frågade hur jag mådde. Dom verkade tro att jag ljugit, najs.. När jag sedan kom ner och bytte skor för att gå hem fick min fot ADHD igen och jag haltade iväg till bussen. Nu sitter jag i halvmörker och tycker synd om mig själv. Jävla rövhatt!

måndag

Idag blev det en fika med Kerstin. barnflicka från någonstans som jag aldrig har hört innan. Var visst även ett landskap, pinsamt att jag inte vet något om Sverige. Det var i alla fall riktigtriktigt kul! hon var SUPER trevlig! Kom direkt in på privata ämnen, älskar personer som är lika öppna som jag som pratar om allt och inget med en total främling som vi faktiskt var för varandra! Totalt satt vi där och pratade i tre timmar utan en tyst minut. Hon får verkligen fem stjärnor av fem möjliga.
Igår var det innebandy med ett gäng tyskar. Var ca 22 spelare och två planer. När jag kom dit ville jag bara vända om direkt igen efter att jag såg vilket udda gäng som var samlat. Som tur gjorde jag aldrig det och visade sig faktiskt vara jätte kul! Höjde verkligen självförtroendet om man säger så. ;) Jag och en annan kille höll i vårt lags spel. Vilket gjorde allt mycket bättre var att denna killen var ritkigt snygg! Han hejade på mig hela tiden och var jätte glad över hur han och jag spelade. Jag njöt till tusen. Kan inte längta mer till nästa söndag än jag gör nu.

Hm, vad har mer hänt? Jo, ankan dissar visst mig inte längre. Pratade en timme igår så det var ju bra. Blev dock lite konstigt när han drog lite skämt om att han hade varit så upptagen i helgen för att han hade haft en massa tjejer. För efteråt var han tvungen att säga att det absolut inte fanns någon annan än jag.. så har ingen aning vad vi står nu eller vad han menade med det. Dejtar vi genom telefonen eller? Fick även ett samtal av Båten idag. Ett jätte bra samtal med, som förr liksom. Varade dock bara en kvart men han skratta en massa och jag med. Ska nog "bjuda ut" honom i veckan.

Allt från stockholm idag!
p.s visst har jag blivit bra på att uppdatera? d.s

bajsleken

HAHA jag kom på en ny inatt

Svenskt kriminaldrama från 2006:
"Van veeteren - svalan, katten, rosen, bajsen"

Ooh.. coke! I thought you ment coca cola

Tjallisen! Lilly här. Jag har inget att göra idag så här kommer en LÅNG berättelse om min helg. Enjoy.
Helgen som gått har varit AWESOME! Trefoten har varit samlad och det är något jag saknat nåt så enormt !!
I fredags var jag på systemet. Inte för att jag är tjugo än men jag smög mig in ändå (visste faktiskt inte att man fick gå in där ens om man inte var tjugo men jo det får man ju..) med Challan och Stina. Det var helt smockat, men ändå lyckades jag i klungan skymta locken. Hukade mig framför Stina och fick ångest om jag skulle fly eller fäkta. Modet svek och det blev att fly så jag och Stina smet ut medan Challan betalade. Efter några klunkar frisk luft fick jag modet tillbaka och bestämde mig för att hälsa ändå så vi hängde kvar lite utanför för att han skulle gå förbi. Men när han väl kom ut dog jag på insidan och hukade mig åter igen bakom Stina. Han såg oss inte och gick förbi. Precis bredvid oss snubblade han i en vattenpöl och vände sig om. Jag var som tur ännu snabbare på att vända mig om så han såg mig inte. PHEW.
Sen ångrade jag mig igen (förlåt Stina och Challan.. sån tönt jag var) och vi smög efter dom över parkeringen och jag hukade mig bakom varenda parkerad bil.  Sen ångrade jag mig igen,, end of story.
Challan drog till vildanden för att ta en öl medan jag och Stina köpte mat och drog till Challans lägenhet för att invänta henne. På vägen blev vi haffad av några danskar som ville att vi skulle göra ett stresstest. Det lät rätt intressant och funkade faktiskt. Man skulle hålla i några plåtgrejer och dansken skulle fråga frågor. Man skulle inte svara på frågorna utan bara tänka på svaret. Hela tiden skulle man kolla på en mätare som åkte fram och tillbaka över nån slags stresskala. När han frågade frågor om min cykel och mitt hus rörde sig knappt mätaren, men när han började komma in på ämnet kärlek tog det fart. Dansken sa förvånat "Oh, it went off the scale" . Efter stresstestet kom haken. Han ville att man skulle köpa en bok och gå med i deras "församling". Gissa vad det var för en liten församling om inte Scientologerna. Om jag hade hållt i plåtsensorn fortfarande hade mätaren went off the scale ALABAMA.
Vi fick med oss en gratis DVD om scientologerna som vi kategoriserade som  "skräck" och nån gång ska vi se på den i mörker med surroundljud och pop corn.
Sen drog vi hem till Challan och korkade upp vin och lagade mat. Sen kom Challan hem och ja.. resten av kvällen och natten hade vi en typisk tjejkväll med vin och tjejsnack. Stina däckade i soffan och jag fick sova med täckestjuven Challan :)
På morgonen skulle Challan repa till spexet och jag och Stina fick uppdraget att fixa en kostym till Challan inför kvällens sago/disneytema. Vi bestämde oss för tingeling ( vilket sådär 4 andra också hade gjort ) och började göra en plan för hur vi skulle fixa vingar. Vi stod och rotade i containern efter material och hittade massa ölkartonger. Då bestämde vi att Challan fick va absintfé istället. Hon skulle ha vingar med ölreklam på. Vi cyklade till Ica Tuna och köpte snöre och  en flugsmälla (som trollspö) och sen påbörjade vi mästerverket. Dom blev SKITSNYGGA och även om dom hade gått sönder efter 4 minuter på festen var jag och Stina stolta ända ner i tårna. När vi var klara med vingarna klädde jag på mig hela outfitten vi bestämt att hon skulle ha på sig, och när Stina öppnade dörren för Challan att beskåda vår kreativitet spelade vi upp den snutt i askungen där mössen skriker "hurra hurra hurra, eh, ha den äran". Challan blev rörd.
Oh yes sen käkade vi pizza i solen och jag tog bussen hem för att kolla på Robinsson hos Carro. Sen gjorde jag mig iordning och åkte till Stan igen. Jag och Stina skulle crasha spexfesten (men inte förän alla var tillräckligt fulla för att ha slutat bry sig) och efter en liten stund på Viggos med Linda, Maria och Malin drog vi dit. 
Det var AWESOME för att göra en lång historia kort. Fast här nedanför kommer den långa historien.
Jag och Stina var totalt anonyma vilket gav oss massa friheter. Först intog vi köket för at äta rester. Jag siktade in mig på potatisgratängen och fläskfilén och åt upp typ...mycket.
Sen dansade vi tranan-dansen. Ni vet sån där man flaxar med armarna och lyfter ett ben. Ungefär som när Mandy gjorde passningar på fotbollen när vi var små (förlåt Mandy!!) . Ja..  vi dansade och drack öl på andras krita och hade kul. Sen gick sprittillståndet ut och festen också. Då förflyttade sig alla till the common room och bastun. Det var en ny upplevelse. Jag och Stina satt utanför bastun och snackade med lite människor och in a flash stod det fyra sprillans nakna killar framför oss som skulle basta. Vi var i chock. Men tydligen är det så det brukar gå till på Krischan. Vi vågade oss in i bastun några gånger fast fullt påklädda. Jag konstaterade att mina bussar slutat gå fast det kunde kvitta. Jag och Stina blev trötta på öl och snodde varma koppensoppor från Challasn roomy sebbelishious. Sen åt vi pasta varefter vi var fit for fight igen för fest. Dock hade rätt många gått hem så det var väl inte fest direkt..efterfest kallar vi det. Jag och Stina gick på sight seeing och hittade ett märkligt rum. Det kändes som i Harry Potter när Harry hittar "vid-behov-rummet" för vi öppnade en random dörr, gick in, och hittade exakt vad vi var i behov av. Pumpande musik, öl/cider i ett kylskåp och en fet discokula i taket. Jag försökte få kulan att snurra för att det skulle glittra i hela rummet men det enda som snurrade var mitt huvud när discokulan ramlade ner rakt i nyllet på mig. Det hade nog gjort sjukt ont om jag vart nykter. Hmm.. ja klockan var väl typ halv 5 och dom som inte bastade satt i common room och halvsov. Vi försökte få igång folk genom att köra bajsleken (ni vet när man byter ut ett ord i en filmtitel mot bajs..typ bajset på sjunde trappsteget) och efter att ha kämpat i en halvtimme vaknar en kille till liv och kläcker ur sig "pulp bajs". Sen vaknade en efter en till och alla joinade. Vi skrattade non stop i två timmar och sen tog jag 06.40bussen hem och stupade. Awesome!!!


sthlm

Äntligen känns det som att jag har börjat på ett liv här uppe. Kanske inte hade räknat med att få det direkt heller men nu känns det som att jag äntligen har fått fart på mig. Igår mötte jag upp Terese och hennes klasskompis Felicia på t-centralen för att sedan ta tunnelbanan till södermalm, och passande nog Skånegatan. Som även låg brevid Bondegatan så jag och Tess kände oss som hemma. Nog även Felicia som kom från en ännu mindre håla än Södra Sandby, fattar inte att det kan vara möjligt. Hittade ett ganska bra ställe där det blev vin och cheesecake. Vinet smaka bra men kakan smakade som varken "ost" eller hallon vilken var smaken på cheesecaken. Otroligt besviken! Sen bar det i alla fall av in till Gamla stan där vi hittade ännu ett passande ställe för ett glas vin. Mummms!! Kvällen blev aldrig så gammal eftersom vi inte hade några tankar på att dra ut men var väldigtväldigt trevlig! Började planera för en Valborg i Uppsala. Skulle vara jätte kul med en massa studenter och en massa festande. Och ett stort plus är att Pp ska fira där med! Saknar min lilla vän. Så nu håller vi bara tummarna att vi kan ordna lånelegg till nationerna där uppe..
Idag har spenderats åt att shoppa! Stack själv till stan där det blev en runda till NK och Åhlens. Shiiit vad bra shopping det är här. Har alltid vetat det men nu när jag hade tid att bara går runt och titta insåg jag att den var helt underbar. Nu är det även otroligt mycket rea. Typ mellan 50 till 70 % på ett massa ställen. Blev en kavaj och en friis väska för halva priset. Jag blev väldigt lycklig,
Nu på kvällen blev det en sen middag inne i gamla stan med min nya kompis från Finland, Harina. Hon var jätte snäll och rolig. Perfekt. Hon bor mitt i smeten på Östermalm, inte alls avis. Jaja, blir nog en lunch i veckan med henne. :) KUL!

Har kommit på att Ankan överdissar mig. Från våra samtal på minst en timme, närmare två har det nu blivit en kvart, tjugo minuter. Sen säger han att han ska sova och lägger på. Och sen igår smsa jag honom lite gulligt, fick endast ett svar att han skulle sova snart och att han skulle ringa imorgon. Och nu är klockan halv tolv och inget samtal och inte ens ett sms. Hm, har faktiskt inte ens smsat i veckan. Nu ska jag kämpa på och inte höra av mig om inte han gör det. För nya Liv som bor i stockholm ska faktiskt klara sånt ;)

Godnatt!

Grattis Anuzis!!!!

tjallisen!
Hurra hurra hurraaa för det är Annas födelsedag! GRATTIS lilla diamant! fick du mitt SMS inatt? nu har du äntligen fyllt livets mest onödiga ålder! :D

Jag och Stina sov hos Challan inatt. Det var nice. Mindre nice när jag vaknade intryckt i väggen och när Challan stal täcket hela tiden. Täckestjyv! Idag ska vi göra vingar till Challan för hon ska va tingeling ikväll på spexfesten. Jag och Stina tänkte crasha den när alla blivit tillräckligt fulla för att inte fatta att vi inte är spexare. Nu har Challan gått iväg för att repa.. själv sitter jag och Stina i hennes rum och funderar på hur fasen vi ska gå till väga. Vår första anhalt blir iaf soprummet. Där ska vi nog lyckas hitta nån kartongbit att måla eller nåt fint tyg. Det löser sig, det gör det alltid!

Ros'eviiiiin ääär bärnstensrött och lite bronsigt

juhuuu!!!
Challan, Stina och Lilly här fast Challan fiskar (diskar) och Stina sussar i soffan efter för mkt vin och jobb. Jag sitter och skriker och väcker Challans roomy Sebbelichious. Vi har skrattat åt allt som går att skratta åt och nu ska jag återgå!
Älskar  hemma, hemma hemma hemma och mammas korvgryta


HEJDÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!!!!!!!

juhuu! höll en dag

tjallisen. Lillis här
Aldrig mer. Jag levde nyttigt en dag och det var fan DET tråkigaste jag gjort. Mamma hade lagat GET-E-GOD korvgryta och jag gurglade slemmigt saliv. Jag tog get-e-lite och gjorde en enorm sallad istället för att käka pasta till. Fy fan. Gurka smakar vatten och sallad är för kaniner. Tomat ska vi inte ens gå in på.. paprika är gott dock! Åkte in till stan och tog en fika med Challan. En Cappuccino utan grädde. Buhu. Mötte upp Stina och Stina och alla människor runt mig hade liksom formen av diverse maträtter.. Jag bestämde mig för att jag är snygg som jag är och dessutom är jag skitsmal på insidan för jag tränar. HAHA det kan ni icketränande människor tänka på. Ni är FETA på insidan. Dessutom fick jag smärre ryggproblem efter 2 mil på Hardebergaspåret. Nee.. jag och Stinkie köpte godis och festade ! det är livet.

puss godnatt , kladdkakefnatt!

Tack

Idag har jag shoppat! idag har jag varit utanför geiranger! YEY! Jag och ulla fick åka med philip och brenda till ålesund och det var verkligen vad jag behövde. Jag var väldigt nogrann i mitt shoppande, och föröskte att handla  bara sånt jag skulle behöva, ändå slösade jag ganska exakt 2000 kr. på detta:
- resa dit och hem (behövdes....)
- mat (behövdes lite iaf..)
- ett par gladiatorsandaler (behövdes, för jag har inga sommarskor, jag ville ha sånna hela förra sommaren och jag kan även ha dem i australien om vi nu kommer dit, alltså ett okej köp!)
- en klänning (behövdes kanske inte direkt, men min själ behövde se ngt annat än mina svarta trasor och denna var blommig)
- vodka, öl & cider (need I say more? behövdes.)
- kontantkort! (behövdes så ni kan smsa och ringa mej till näästan vanligt pris! yey! mitt nya nummer är (+47)96684869, vet att det är drygt att jag skriver det här men pliiz write it down)
- 3 koppar och en skål. Get-e-fina! (behövdes, för det funkar inte att äta nudlar i papperstallrik, och muggarna jag snott från jobbet är så tiny att man måste välja ifall man vill ha te eller socker...)
- Strumpbyxor (booring. men ja, det går ca 1 par/veckan)
- En xxl-tröja från dressman (behövdes. jag har inte pappas utbud av tröjor här och jag har råkat krympa den jag har med mej)
 - ett bankkonto. (lön..)
- Godis (nyttigt liv, snaart.)

det var var jag kom på. ganska trista saker men fick åtminstone en klänning och ett par skor så jag är ändå rätt nöjd :)

Förresten! Ulla berättade att det finns en jättestor klippa/sten utanför stranda (närmaste komunen till geiranger) som kommer att trilla ner nån gång inom 1-10 år. Då kommer ca 40 meter stora vågor att begrava hela geiranger ändå upp till hotel union. bara en liten instickare...

hittills har det hållt tre timmar eller nåt

tJALLISEN,, oj capslock

Jag har nu sprungit en halvmara och det var ...ja.. jobbigt. Men det var KUUL!  Och jag älskar att springa. 2 timmar blankt tog det. Jag bytte inte låt på Ipoden en enda gång för när jag väl börjar byta blir jag aldrig nöjd och då hade jag hakat upp mig för mkt på musiken. Så den fick ligga i shortsfickan hela vägen, förutom i slutet då jag ville ha en sista pumplåt och vääärldens mesigaste låt "can't come down" spelades. När den segat sig förbi förberedde jag mig på en pumpis but no. Då hade jag lagt in can't come down två gånger så den började spelas igen. För jävelen.. kutade de sista 500 hem med brittan på högsta! I'm aliiiiiiiiive!!!


19 år

Så nu var man 19 år. Kan bara hålla med om att detta är den mest onödiga åldern! Inget nytt man får göra, blir liksom bara ett år äldre.
Min födelsedag var helt okej, trodde inget annat heller. Mamman, Ulrika hade glömt det när hon vakna men kom på det ganska snart och köpte hem tårta sen till eftermiddagen. Snällt! Under dagen var jag på soptippen och sedan stack jag in till stan och fikade med mig och min bok. Riktigt god mat och var typ inga på fiket så jag behövde verkligen inte känna mig mobbad, så det var bra. Stack sen och solade och sen tillbaka till "jobbet". Höjdpunkten på dagen var när Amanda ringde! Blev riktigtriktigt glad över att få höra hennes röst och hur hon hade det. Tack Amanda.
På kvällen blev det äntligen provräningen. Riktigt skönt att den är över. Kom till hallen sent eftersom pappan, Håkan hade glömt att jag skulle iväg och kom därför hem sent från jobbet. Jag var inte alls stressad! I alla fall så kom jag dit och ser inga andra. Någon säger till mig att damerna sitter i ett omklädningsrum så jag tvingas gå in i ett rum fullt med damerna mitt i ett möte. Jätte pinsamt. Inte ens tränarna var där så ingen hade någon aning om vem jag var. Tur att det visade sig vara ett snällt gäng med tjejer och dom var inte alls läskiga. Inte så pratglada kanske men ordnar sig nog. Sen efter blev det direkt hem till sängen och Ankan i telefon.
Idag är det verkligen en slappdag. Hade magknip hela natten så får sova ikapp alla förlorade timmar nu på dagen. Ska till dagis vid tre när mellan pojken, Alexander ska sjunga och dansa. Ska bli jätte kul att se. Sen ikväll blir det en fika på stan som sagt. Tyckte att jag fikade mycket i Sandby men är inget om man tänker på hur mycket jag fikar här. :S
Tack för alla sms och andra hälsningar jag fick på min födelsedag!

det kommer hålla en halv dag dock ..

Tjalli.
Nu har jag blivit en av dom. Och med det menar jag en av dom som tänker på vad hon stoppar i sig. Shit, jag trodde aldrig att det skulle hända mig. Jag är ju en av de sundaste personerna jag känner! Jag käkar mycket mat, men samtidigt tränar jag mycket. Men folk omkring mig som ska vara så förbannat nyttiga hela tiden har vunnit. Så nu ska jag, när jag smält min nyttiga frukost som bestod av musli (mysli?) och naturell yoghurt (ush!!!!), springa till Lund och tillbaka. Det är två mil. Beach 09!  eller Bup 09 kanske! 

Geiranger-update

Halloj.
Jag har inte varit speciellt busy har bara inte haft ngn lust att berätta om mitt trista liv.
Lilly har ju dock hållt geiranger-kategorin uppdaterad ;) (ser du knappen förhandsgranska? preciis över den kan du byta kategori... det är ganska enkelt...).

Igår åkte kattis, loic och de två estisarna in till ålesund, jag jobbade. jag blev ganska sur för att de åkte just den dagen jag jobbade. speciellt nu när alla varit lediga så mkt så hade dte ju inte varit så svårt att planera. och speciellt när jag för tillfället tyker att det suger att vara här... och för att jag och estisarna hade bestämt att åka till staden tillsammans eftersom alla vi behöver fixa med skatt och bank osv. jaja. kattis fick nog ganska dåligt samvete iaf, började svamla massa ursäkter.

Ulla, en finne, har iaf antagit mej som hennes charity case och jag är ganska tacksam för det. men jag tror att hon gillar att umgås med mej också. igår gick vi och handlade tillsammans sen råkade vi stöta på en lite barbeque som vi blev inbjudna till. där var lisa, som jobbar i spaet som jag pratade med den kvällen jag var ute, välidigt trevlig, spa-tjej, och hennes kompis siv och sen kocken vibeke. hon proppade mej full med hamburgare, som va ganska goda. dock är deras köttbitar, som de kallar karbonare eller ngt sånt, väldigt äckliga här. det var sol och blå himmel men rätt kallt, och vi satt och snackade lite men sen gick jag och ulla hem. Klockan va bara 7 när vi kom hem och jag roade mej lite med internet och skulle sen kolla på frustrerte fruer men då kom kattis hem och satt och snackade med estisarna och det irriterade mej så då gick jag tillbaka till "grillfesten" och kollade på det där. det var ganska trevligt. Lisa har sett mej ute och gå och vill att vi ska gå tillsammans och köpa gymkort tillsammans osv. sen pratade vi om att starta en dansgrupp här, hade varit kul! Så idag smsade hon mej och frågade om jag ville med ut och gå men då hade jag redan varit på en låång runda. Hon ska fråga sin chef om de behöver extrahjälp i spaet. Jag hoppas det. behöver mer jobb.
Jag låg ute i solen och ringde till liv, det var trevligt, kattis kom, solen försvann och hon och frank åkte iväg och fiskade. Jag och ulla ska snart krasha hanna-maries lägenhet, hon är bortrest och ulla har nycklarna och vi ska äta paket-pizza. Tycker inte det är så gott mej jag gör det för att bara ha ngt att göra. och ulla är ju trevlig och jag är väldigt tacksam att hon tatt sej an mej.


den senaste veckan har varit ganska dålig, har känt mej väldigt ensam och det är extra drygt att sitta hemma på helgera när man vet att det faktiskt finns ngt att göra, men att man inte kan gå ut för man har antingen ingen att umgås med eller så ska man jobba nästa dag. jag har haft frukostvakt 4 söndagar i rad nu. Jag undrar ifall det beror på att loic sa till en av cheferna "give amanda all the breakfast shifts because she's not a party girl". Shysst? det störiga är att chefen älskar honom och hon verkar ha gjort precis som han sa.

Imorgon however, är jag också ledig, och ulla frågade mej om jag ville hänka till ålesund. det vill jag! hon ska snylta in sej på filip och brendas bil (ett litet par från bulgarien) och jag ser verkligen fram emot det. jag ska handla lite inredning till min lya, typ en tallrik och en mugg hade varit bra och ha och MAT!


I påsken jobbade jag ca 4 timmar för mycket, under veckan och då blev det hus i helvete och nu måste jag jobba mindre denna veckan! sjuukt störigt, dom är livrädda för att man ska jobba för mycket = allltså behöva betala ut övertid. dock harde inte ngt emot att ta in extra hjälp från städerskorna. suck. ulla aka alltiallo men från början "husekonom" (städerska) berättade att om man vill tjäna pengar så ska man från början va städerska för det är dem som får alla extra uppgifter i restuangen och spaet eftersom deras tider är enkla att anpassa sej efter. men förhoppningsvis kan jag få lite extra i spaet.  ulla jobbar 6-14 och sen hjälper hon till på andra ställen på kvällen...satsigt.


Okej lite babbel. godbajs


fläkelifläk lilla lever

Idag var jag på jobbet. Det var rätt roligt. Av någon underlig anledning var jag på toppenhumör och inte ens Jeanette kunde break me down! Jag är lite trött på folk som försöker bossa över mig. Jag menar, undersköterskorna gör ju inte mycket mer än jag själv. Dessutom var jag ju typ undersköterska när jag jobbade på äldreboendet (gjorde exakt samma sak som en undersköterska och jag har NOLL utbildning) så nånstans tycker inte jag att dom är speciellt högt upp i hierarkin om man jämför med mig. Därför snäste jag av en av dom idag när hon kom in och frågade om jag inte hade nån finare bringare än den hon hade fått. Jag undrade vad de var för fel på den och hon sa att den var repig.. SO?! som om någon bryr sig att den är repig! (amanda du vet det är den där lilla röda bringare som går under namnet "skabb-bringaren"). Jag sa att om hon ville ha en annan får hon diska en själv. YEAH lite poäng till mig för min enorma coolhet.  It was a small step for a man but a giant leap for Lillykind som är mitt nya ordspråk.

Idag blev jag buddy buddy med två läkarstuderande. Det började med att dom skrattade åt att jag drack O'boy. Att dricka O'boy ska jag skriva om i min och Amandas bok "konsten att kallprata". Sen frågade dom vad jag jobbade som. Skämdes en aning när jag pep fram att jag var köksa. Fast dom bara "WOW så det är du som gjort den här otroligt goda frukosten?"... oh yes! Nu kan jag känna mig på den säkra sidan om jag nån gång behöver opereras. U know, tjänster och gentjänster.
Jag frågade om det var coolt att kolla på en operation och gissa vad dom sa då! ATT JAG JÄTTEGÄRNA FÅR HÄNGA MED OCH KOLLA SJÄLV! WOOOOOOOW.. så nästa vecka ska jag med och spana in en. Eller veckan efter det. Ska bara komma på om jag vill se en knäoperation eller en leveroperation eller nåt annat smaskigt. Sen frågade dom om jag ville med och kolla hur en sjukgymnast jobbar också. Dom skulle dit imorgon och hänga efter henne. Jag jobbar inte imorgon så det orkar jag inte dock.. fast samtidigt, jag kan ju inte gå på operation eller hänga efter sjukgymnasten om jag jobbar. Hmm ..

Har tjatat ihjäl mig om en katt nu men inget verkar hjälpa. Jag har dragit alla argument som finns. Eller iallafall dessa:
* Om jag klarat av att ta hand om två barn i ett halvår kan jag väl klara av en katt
* Det kan ju vara MIN katt och inte er katt. Ni behöver inte bry er om den och jag lovar att ta hand om den själv
* När jag och jonas flyttar kommer det bli sjukt ensamt i detta huset och då är det väl mysigt med en katt
* Om inte katten adopteras innan den första maj så skjuts den (hur fan kan man INTE gå med på det då?).. OBS:  detta argumentet var dock lögn men det vet inte dom.
* Om jag inte får en katt så rymmer jag (det funkade inte när jag var 5 år, och det funkade inte nu heller)   :(! sad smiley


GRATTIS LIV PÅ DIN STORA DAG (en liten påminnelse om någon glömt det)

Snart 19 :)

Idag var jag på au-pair träff! Känner mig riktigt duktig på hur jag kastar mig ut i livet här uppe, eller detta är i alla fall vågligt för mig. Är ju ganska feg. Tillbaka till saken så var vi bara fyra tjejer där plus en präst, också kvinna. Alla var jätte snälla, Amanda var med. Hon är tjejen jag tog en fika med förra veckan. Hennes närmaste kompis här uppe var också där, jätte snäll. Undrade om jag ville följa med ut i morgon till Stureplan men har provträning så det sket sig. Men det kommer nog flera chanser. Kul att dom frågade. Den sista tjejen var en finska som bor på östermalm. Pratade inte så mycket med henne under fikan eftersom hon bara pratade engelska men åkte med henne hem igen. Då blev det ganska mycket prat och bestämde att det blir en fika i veckan. Kul för hon var jätte snäll och på tiden att jag pratar lite engelska. Hon är även ny så har heller inga vänner.
På torsdag ska jag träffa en annan tjej, Sofia tror jag hon heter. Ska bli kul men har ingen aning om hur hon är men ska nog bli kul.
Blev uppringd av båten idag, men gamla manliga vän här uppe har fått ett hemligt namn han med. Var på tiden tyckte jag och Lilly. Speciellt eftersom jag inte kan prata om honom hur som helst här uppe eftersom han faktiskt kan känna någon jag går förbi. Fråga inte hur vi kom på det men passar rätt bra. Han har typ kroppsform som en båt ;) I allla fall blev det ett kort prat med honom då han beskrev alla undanflykter han hade i veckan för att inte träffas. Hoppas så mycket på att jag en vacker dag ska tröttna på honom. Skulle verkligen bli glad om det visade sig vara idag men nopp. Får nog vänta ett tag till.
Ska nog messa ankan och be om ett samtal. ;)
I morgon är det min födelsedag. Kommer inte alls firas, men ska nog ta en fika med mig själv och min bok och äta något riktigt gott. Och kanske köpa en vårjacka. Får se hur det blir. Spännande och se om familjen kommer ihåg det.

I want you Duuuuuraaa!!

Så har jag gått och blivit sjuk.. det är lite tråkigt, men samtidigt rätt bra för jag vet inte vad jag skulle hittat på om jag vart frisk. Det finns liksom inget att göra för tillfället. Folk är upptagna och allmänt bortresta.
Mamma trodde jag blev sjuk för att jag alltid ska hålla ett sånt högt tempo, eller hur det var hon uttryckte sig. Jag protesterade och tänkte tillbaka på min senaste vecka som snoozframkallande och meningslös. Fast sen kom jag på att jag ju inte alls haft lite att göra. Förra måndagen jobbade jag och sen tränade jag. Sen på tisdagen var jag med Linda och sen Locken. På onsdagen var jag fortfarande med locken och sen bar det av till Challan för vin och mat och grejer. Kom hem ganska sent ändå och på torsdagen var det utgång och på fredagen var det snabbt upp för att åka till haväng och ingen sömn knappt under natten. Jobbade hela helgen och lyckades till och med klämma in en middag med the bäxibles. Knappt nån sömn i helgen heller.. inte så konstigt att jag blev lite småsjuk såhär lagom till tisdagen. Tur att Linda kom förbi igår i min misär med sex and the cityfilmen. 
 
Känns ändå ganska tråkigt just nu. Men jag antar att det beror på min mentala inställning. Den där jäkla mentala inställningen har blivit lite av ett favorituttryck för mig. Eller inte favorit, men något jag använder sjukt ofta. I London diskuterade vi väldigt mycket om att var min mentala inställnings fel att jag inte vågade ta för mig i huset. Hmm. Eller så var det mentala Frannys inställnings fel, who knows. 

Jag har gett upp körskoleskiten. Jag dör en smula på insidan av att tänka på det. Men Sofie tipsade mig om en mycket bättre körskola i Lund som heter.. ja.. Lund-nånting. Så jag ska nog börja köra där istället. Måste först utnyttja mina tio betalda lektioner hos Patten the milkman först bara. 

Idag pratade jag massor med Livisen i telefon. ÅH va du har blivit duktig på att blogga Liv :D so proud! och jag fick ditt SMS om dina nya kompis. Good for u! Jag kommer inte upp denna helgen för Mandy är sjuker så vi tar det nästa gång vi är lediga :) min nya favvosyssla nu när jag är sjuk är att ligga i hängmattan och slöa. Hängmattan är en underbar uppfinning. Jag har legat där och snoozat hela dagen. Blev livrädd när någon kom och tog tag i mitt knä, men det var bara Mandy på väg hem från jobbet som hade sett att jag legat där. 

what's new. JO, jag vill skitgärna ha en katt. Såg en poster på jobbet där det stod om en liten kattflicka på 1,5 år som akut behövde ett hem. Jag gick in på hemsidan och läste mer om katten och den verkar helt underbar. Men mamma och pappa sa stängt nej... dom undrade vem som skulle ta hand om katten när jag åkte till  Australien. Men pleeeease liksom. Det är en katt.. den tar ju typ hand om sig själv. Och jag tror INTE att pappa skulle ha nåt emot en liten katt att klappa när han kollar på aktuellt och tar ett glas whisky. Jag tjatade i evigheter men dom sa nej. Nu funderar jag på att önska mig en katt när jag fyller år.. av mina kompisar :P det gjorde jag när jag var 18 också fast sen ångrade jag mig och sa att jag inte ville ha det för mamma och pappa hade blivit galna. Men ÅH jag viiill och den var helt stört söt.. ska lägga upp en bild på den men om någon av er adopterar den får jag ADHD så don't u dear!!! 
 Fattar inte varför pappa inte vill ha ett djur. Han är ju djurvän in i själen vilket man  inte kan tro när han pratar om dom. Mamma ville en gång ha en fågel.. pappas reaktion var "aldrig i livet att jag tänker ha ett galande fjäderfä i huset som fjädrar och smutsar ner".. sen ville jag ha en hund men han bara skrattade och sa att det kunde jag ju glömma. Men sen ville jag ha en kanin och eftersom jag grät som besatt kunde dom inte säga nej. Gissa vem som tyckte om Nelly mest om inte pappa. Han byggde en lyxig utebur till henne och jagade iväg grannkatten med kvast när den var framme och nosade. Grannkatten ja.. den är ett kapitel för sig. Sen fick vi möss i garaget och pappa la ut såna där djurvänliga musfällor där man bara fångar musen utan att döra dom. Sen körde pappa ut mössen i skogen och lät dom springa iväg i mossan. Han var typ rörd till tårar efter det för dom var så söta sa han. Sen var pappa med i ett räddningsarbete där dom i ett industriområde räddade massa kattungar från ett tak.. Han var sjukt nära på att ta hem en men det blev aldrid så. På dessa små historierna låter det ju som om han inte skulle ha nåt emot att ha en liten katt.. Oh well jag får väl köra på gråttaktiken.. fast jag är nog lite gammal för det. ELLER så bara adopterar jag en katt och en får jag överleva utskällningen. Efter det kan dom ju inte göra så mkt. Jag menar, om dom kastar ut min älskade katt kommer jag ju dö på insidan. Vill dom att deras dotter ska dö på insidan eller!!!!??!? SKANDAL!!!!!!

Hmm..

Vet inte om detta är ett vanligt problem, men jag tror jag känner för mycket. Alltid är det något jag tänker på som jag inte kan släppa. Brukar ni också känna så mycket att ni nästan spricker? Jag är rastlös så fort det inte händer något och jag har så mycket energi på lager att jag inte vet vart jag ska göra av den. Hade jag varit frisk hade jag gått ut och joggat. Shit va skönt det hade varit.. joggat hem från Lund med min Ipod i öronen och bara känna marken mot fötterna. No games, just sports. SHIT va töntigt skrivet. Nu ska jag käka försenad lunch.

Tillbaka i sthlm :)

Tillbaka i stockholm. Lämnade faktiskt skåne med ett leende på läpparna. Inte för att jag lämnade er, min bästa och min familj och så. Utan för att jag gillar mitt ny startade liv här uppe. Och dess utmaningar :) Blir en fika på Lidingö i morgon med andra barnflickor. På onsdag är det min födelsedag. Kommer dock inte firas men har träning med det nya laget då så det ska bli kul men mycket nervöst. Ska hinna fika med en annan barnflicka jag har raggat upp någon gång i veckan med. Härligt att få lite att göra. Och på fredag ska Terese visa mig utelivet med några från hennes klass. Det ska bli riktigt kul. Undrar bara hur jag ska få tag i dricka? Är det nu man ringer Rabi och ber om hjälp? ;)

Hade som sagt en fika med Ankan i Lund igår. Hade ganska höga förhoppningar inför den eftersom vi har pratat mycket i telefon och då har det alltid varit kul och haft en massa att prata om. Men ack vad jag hade fel. Gick ganska konstigt faktiskt. Pratade ganska mycket men var mycket tystnad med. För mig var den pinsam men jag tror såhär efter att han inte tyckte det. Han är en jätte lugn kille så han kanske vill ha en mer lugn stämning, till skillnad från mig som vill att det ska pratas hela tiden. Eller jag hoppas i alla fall på detta eftersom jag gillar honom, eller gillar killen jag pratar i telefon med. Men kändes liksom inte som att han försökte prata med mig. När det blev tyst fick jag börja prata igen, inget 50/50 som man brukar köra med. Utan han gick där tyst och ville knappt möta min blick.
Trodde att han inte skulle höra av sig efter vår lilla dejt eftersom jag trodde att han också tyckte den gick inte dåligt, men mindre bra. Så efter ett pepptalk med Lilly så skicka jag första sms:et och han svara som vanligt och skickade en massa sms. Hur ska jag tolka det? Efter att träffat honom och han ansträngde sig inte alls och nu uppför han sig som vanligt?
Shiit vad mina problem är små.. men jaja.

Håller tummarna för att två tjejer i Södra Sandby bokar sin resa upp till mig snart! :)

Ciao alla våra kycklingar!

Anna och Elin här, vi läste just de senaste inläggen och blev lite sentimentala.vi saknar er babes ska ni veta! elin anlände i italien igår, förta gången ever here men älskar det redan. anna popped her italian cherry (que?!).
Vi började med champagnepicnic på en bro, bättre kunde det inta vatt! på kvällen firade anna sin fake birthday och hånglade friskt med mc lovin.. festen va fantastica, aha! hååååaååeiee... perfetto! på hemvägen kunde vi inte stå emot mr kebab som hägrade runt hörnet. anna studsade fram och tillbaka mot diverse väggar i strumplästen. elin och danish guy fick ta till kartan då anna efter två månader i florens inte hittade hem från sitt stamställe (där hon apparently hänger ca tre kvällar i veckan... to say the least). anna gick och la sig med en halv kebab i handen. morgonen därefter vaknade hon i exakt samma position, kebaben fortfarande i handen. frukosten fixad!
 idag var vi sega och lita halvdöda, men lyckades catcha gratisbussen till fiesole (fis-olle). där vandrade vi omkring mellan bergstopparna en stund och njöt av solen. wunderbar! därefter begav vi oss tillbaka till florens och the food market. elin i sitt esse. köpte med oss litte picke nicke och gick till boboli garden. efter lite slappande och myggövergrepp hittade vi dagens höjdpunkt: en naken dvärg på en sköldpadda.
utan choklad klarar man sig inte länge (aight amanda?). vi lyxade till det på världens underbaraste chokladbar i florens motsvarighet till chelsea. sedan vidare till en liten libreria bar för ett glas vitt. 
nu ikväll var tanken från början att vi skulle till nån gigantisk klubb utanför stan, men eftersom vi inte åt middag förrän  typ halv 11 och ingen var riktigt pepp (läs: BAKIS) fick det bli en barrunda storlek mindre istället. men det var trevligt det med, och vi tänkte som så att det kan vara ganska klokt att gå upp i hyfsad tid imorgon så att vi kan fklämma in så många kulturella evengemang, shopping inräknat (daah), som möjligt.  Nu har Anna en fruktansvärd huvudvärk (antagligen från alla tankar på otroligt pinsamma händelser som ägde rum i fredags) och vi ska krypa till kojs, myziz.
fy fasiken vad underbara ni alla är, hoppas på en big fat reunion inom tillräckligt snar framtid, möjligtvis efter en roadtrip till Geiranger?
night night sleep tight, don´t let the bed bugs bite. if they do, hold them tight, save them for another night!
love from us all:) baci baci

Skåne

Lördag nere i skåne nu. Varit en utekväll på älskade lunds, där det blev en aning för mycket som gjorde att jag fick värsta baksmällen på väldigt länge. Hela fredagen levdes med en otrolig huvudvärk, men med hjälp av Carro och Lilly gick det att klara av den dagen med! Fredagkväll blev en snabb tur till Hanna på kvällen för att vara lite social, eller i alla fall låtsas. Slutade med att nyktra Sanna och lika nyktra jag satt och drack påskmust och åt ostbågar. En ganska lyckad kväll måste jag säga ;) I like! Idag var jag mycket piggare än jag var igår så gick upp ganska tidigt, eller drogs upp klockan tio till en härlig påsk frukost och blev sen en shopping tur till stan med Emma. Mysigt! Idag blev det även en golfrunda och sedan hemmkväll med en stor kopp te eftesom min hosta aldrig ger sig! BLÄÄÄ! Imorgon bler det en dejt på stan. Är jätte nervös men ska nog bli väldigt kul. Hoppas bara att jag inte sitter och hostar hela tiden, inte riktigt det man faller för. :(
Så i alla fall, håll tummarna för mig imorgon!

när påsken är här är festen här, tjallong tjallong........

......jjallong tjallong tjallong tjallong tjallong..boooom.. HERE I AM! uzn unz unz unz 8/11 8/11 8/11, come on and give me something personal!!!!! <-- bloggmedlemmarnas nationalsång!


tjalli!! lillis här.
Nu ska jag iväg till Sofie och grilla med bäxibles!! Så nice!  fast jag ska jobba imorgon så måste hem helt tidigt.. jobbade idag med så är ganska slut. Hade cpont i visdomstanden och skallebank. Skallebank = huvudvärk på skånska..
JAOOO what more. Igår var jag i Haväng med familj och släkt. Mamma hade glömt bjuda med mig så när jag vaknade igår låg det en lapp på köksbordet "Linnea - det finns köttbullar i frysen".. jag fattade ingenting. Mattias och Jonas skulle ta en bil senare på dagen och åka ut för att sedan åka hem på kvällen igen. Visst att jag skulle jobba idag men dom skulle ju hem på kvällen så varför kunde jag inte bara åka med dom?! Kände mig som Pricken. "Du är inte som dom andra vita kaninerna Pricken".. hade ni den boken när ni var små ?   mamma ringde och ursäktade sig så mycket och jag gav med mig och åkte med. I Haväng gick jag och lillkusinen Felix till stranden och sprang omkring barfota och skrev våra namn med snäckor. Han är kär i en som heter Rebecka (han är 9 år). Jag frågade hur Rebecka såg ut och då sa han att han inte kom ihåg för han hade precis haft påsklov och inte sett henne på en hel vecka. Sen tänkte han en stund och sa "Hon är rätt liten och ljus"

man ska hålla på tradiotioner!!

TJALLISEEEN!!! tudeee eller tingeling som locken säger!

nu är det obligatorisk fylleinlägg som jag har börjat skriva när jag kommer hme.
Oh yesss det var skoj ikväll!  vi gick till lunds nation och jaa okej vi gick inte för vi ringde carro och hon kom med bilen. lindvallenskivan var på och vi sjöng med i systrarna graaf!! lovin it!! lunds var smoooockat för alla hade åkt em över påskhelgen och allt var stängt men INTE lunds nation så alla lundabor och såna som bor i canada-ish  var där (menar dom kan ju inte åka hem över helgen sådär .. lite långt kanske) och folk man halvkände var där och några enemies men annars var det kujl och vi dansade och dom spelade mundian ton back ke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och vi var ledsna på bussen hem för liv saknade och jag saknade..  jag saknade alla som är ute och reser och som jag vill ska vara hääääär!!!!!!!!   ELIIIIN!!!!!!!!!!!  jga ääälskar dig och vill att du ska va hemma och Amanda faaaan att jag saknar dig för det är inte kul alls att inte kunna skratta med dig här, ååååååh kom heeeeeem kära du och Anna du har lämnat sånt ferttt tomrum här allt liksom det känns helt incomplete som den låten "incomplete" med westlife(westlife.. ???? eller nåt) please cooome home !!!!!!!!  fats jaf vet att ni mår bra och då mår jag braL(L)!!! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOVE




 ELIN!!!!!!!!!!!!!!!!!! ååååååh jag tänkte massa på dig för en stund sen och liv nämnde ditt namn och jag blev ledsen i ögat!!!!

inget ämne

tjalli!
I måndags träffade jag Stinkie för första gången på sådär 7 månader! Det blev en springscen! jag är väldigt för springscener. Ni vet såna där man ser varandra och springer. Sån blev det när Amanda och Challan kom och hämtade mig i London också. Efter en minut kändes det som om vi hade setts typ dagen innan. Inte för att det var tråkigt och samtalsämnena sinade direkt, utan att det bara var sådär jättesupernaturligt att trefoten var samlad igen:) Lovin' it!

Liv kom hem inatt också. Najs. Så nu ska vi ut på nation om några timmar och jag har ett problem.. det EVIGA problemet. Vad ska man ha på sig!!! man behöver ju inte vara jätteuppklädd på nationer men samtidigt så vet jag att Stina,Stina och Challan ska ha kickin' outfits. Men shiiit va tråkigt att skriva om detta i bloggen .. oh well. .

igår skulle vi ha rå japansk fiskkväll men det blidde icke så. Istället lagade vi pasta och pastasås och hade catch upkväll i Challans rum. Vi hade tända ljus och bra musik och vitt vin och allt var allmänt jättetjejigt. En playwoodvägg ifrån satt Challans roomy och hans kompisar och drack öl och brölade ikapp till fotbollsmatchen. Jag drack inte jättemycket vin men eftersom jag inte hade sovit på natten eller käkat något under dagen räckte nåt glas för att jag skulle vakna bakis idag. Dog lite av att ligga i solen så jag fick snällt lomma in i skuggan. Kände mig som Gollum. Satt och hatade alvedon en stund som inte hjälpte och sen .. ja.. sen gick jag in och vet inte vad jag gjort nu i 3 timmar.

HMMMMMMMMMMMMMMMM........................................... halv 6 ey... man kanske ska dusha.

tisdag

Aldrig bil igen i Stockholm. Skulle åka och kolla på en träning med Tullinge igår, laget jag skulle träna med. Gick in på eniro och kollade vägen. Inget svårt, skulle följa en väg ganska långt och sen bara ta av till höger sen skulle jag vara framme. Verkligen lättare sagt en gjort. Åkte vid halv åtta då träningen skulle börja klockan åtta. Resan skulle enligt eniro ta 15 minuter. Gjorde verkligen inte det för mig. Halv nio ringde tränaren mig och frågade vart jag tog vägen.
Själv satt jag inne i familjens bil nära på att bryta samman. Har kört vilse i härligare områden. Körde ner för en mörk väg med inga andra bilar, bara vissa gatulampor som lyste och kom fram till skylten "Välkommen till Botkyrka" .. typ Rosengård fast i Stockholm. Och där satt jag ensam, fin klädd i familjens ganska nya volvo! Skit rädd började jag backa bak och gasade där ifrån. Så nu kan jag inte åka tunnelbana eller bil..
Kom iaf fram till slut. Laget och tränarna verkade jätte bra så hoppas att jag platsar i laget. Sedan var det snabbt hem och sen buss/tunnelbana in till gamla stan där jag träffade pappa. Fast jag bara har varit borta en vecka var det jätte skönt att få träffa honom. Gick till "gunnels krog" i en av alla gränder där pappa tog en öl och jag ett glas vin. Första gången vi gick på krogen ihop, kände mig riktigt gammal.!
Idag har mest varit lugnt, ensam med 8-åringen så blev mest Bamse och fotboll på tvn och en snabb vända till Globen för att köpa tv-spel. Sen fick jag vila ut och just pratat klart med Ankan. Väldigt underhållande.

Fick även ett sms om en brunch på långfredagen från en hanna. Självklart trodde jag att det var Hanna Perman, eftersom hon är den enda Hanna jag kan tänka mig skulle bjuda hem mig. Svarade glatt att visst att jag skulle komma och vad kul det skulle bli. Berättade detta för Carro ihop om att vi skulle kunna gå dit ihop. Men Carro hade inte fått något sms. Sen idag träffade Carro Hanna på nova, och hon skulle inte ha någon brunch på fredag. Så nu är frågan, vilken Hanna har bjudit mig? Enirade nyss nummret, är en Hanna Svensson i Strövelstorp. Känner jag henne? Är helt lost nu!

face 84

Amen hur stolt var inte jag när den här affishen satt uppe nere i centrum förra veckan?! Sveriges stolthet ska spela på hotel union!





Inte jättestolt, och ja, som enda svensk fick jag ensam ta smällen och bli mobbad hela veckan.
Jag visste inte ens att de va svenska förrän jag pratade med dem, och jag som hade gått och hånskrattat åt affishen och norges utbud av musiker...

Vidare forskning om toffs-trenden AKA partille-johnnys

Det lilly skrev om att sätta toffsar runt ankeln var en ny högstadietrend tyckte jag lät intressant så jag var tvungen att forska lite i saken. Det är ganska enkelt när man har en lillebror som går på högstadiet. Han sa att personer som gjorde detta var typiska "partillejonnysar" och självklart 94:or (min lillebror är 93:a och självklart både för stor och för cool för att hålla på med sånt trams. Han sa att de ibland sminkade sej (brunkräm) och ibland hade toffsar upp till knäet. Jag frågade vilken färg toffsarna var. Så nära hade han inte studerat, sa han. Sen skickade han massor av länkar till mej som skulle ge mej en uppfattning om hur dessa såg ut. (Han skickade en bild som skulle kunna varit identisk med sigges egen visningsbild på msn,håret liksom......oh my, dock valde jag att inte nämna det). En av killarna vars bilddagbok sigge länkade till hade fått ca 20 kommentarer på varje bild, av tjejer, typ "sötis", "snygging" osv. När jag påpekade detta till sigge, och sa att det verkade vara omtyckt bland tjejerna att vara "partillejonny" så bortförklarade han det med "fjortisar". Jag är iaf nöjd att sigge inte valt att följa trenden än. När jag frågade var namnet kom ifrån kunde han inte riktigt förklara utan sa att trenden kom uppifrån i landet och nu har dragit sej ner hit... Just det, han sa också att de ofta hette ngt med "boi" på bilddagboken...
Jag vet en kär bild på fejjan som jag ibland brukar kolla på och skratta åt när jag är uttråkad, jag skickade den till honom och han sa att de var exakt sånna (den finns med i en grupp som heter "vi som hatar de som stoppar byxorna innanför strumporna", eller nånting sånt).
Nu sökte jag på google, skrev bara "partille" och som exempel kom det upp "partillejonnys", haha! ett av de första alternativen var en facebook-grupp, och vilken bild dyker upp som profilbild om inte mitt skrattobjekt?


Här har vi boisen :)








hahaha. jaaa jag säger då det... helt otroligt fult ju...

Uppdatering: Det var alltså en liten pojke utanför gbg som hette johnny som startade detta. facebook-gruppen jag hittade startades i början av april så det är alltså en relativt ny trend. Här finns en informationsrik artikel för er nyfikna.

http://www.gt.se/mode/1.1505335/emo-chav-eller-partille-johnny

Snart skåne :D

Åker hem onsdag natt! YEY! Så skönt! Fick ledigt på torsdag eftersom jag just nu tar hand om en sjuk 4 åring. Helt okej, för nu får jag ju ännu en dag hemma!

Min lilla sjuk är redan på bortgång vilket passar perfekt nu eftersom jag absolut inte har med att vara sjuk i mina planer för min tripp hem. Idag har som sagt blivit en hel dag med en snorig och över energisk 4 åring. Fick höra ungefär tusen gånger att han hatade mig och att han inte ville ha mig kvar längre. Detta eftersom jag vann i sten sax påse. Vet inte riktigt hur jag ska reagera, lilly lite hjälp tack!

 Nu är i alla fall dagen över och kvällen kommer att bli riktigt härlig. Eller ja, jag kommer först sticka och säga hej till laget jag antagligen ska börja träna i om dom vill ha mig. Sedan blir det snabbt hem och sen tunnelbanan in till stan där jag ska träffa pappa och ta en ”öl” i gamla stan. Kommer dock absolut inte bli en öl för mig men låter härligt. Även eftersom vädret är underbart och jag gärna vill få se staden lite mer.


Om inte något händer inom en halvtimme får jag AAAADEEEHÅÅÅDEE!

GAH! jag dör av tråkigheeet.. Oh well.
Jag ser lika mycket fram emot Stockholm som Livisen! ska bli SKITKUL!!!! jag har aldrig vart i Hufvudstaden med stort H och kommer bli som ett barn i en leksaksaffär. Malmö är typ min huvudstad har jag kommit fram till. Gud va turistig jag kommer vara. Kommer håva fram min dammiga kamera och ta massa bilder.  Liv kommer skämmas över mig, som den city chick hon är. Men inte att förglömma att jag bott i London och vet förhoppningsvis hur man uppför sig på gatorna. GUUD va jag längtar. Mandy planerar också att följa med. Ska bara hitta en lämplig helg. Jag håller stenhårt på helgen om två veckor men det förslaget blev nedröstat, buuuh.

Jag sitter vid den sega datorn eftersom Jonas har förpestat rummet med min dator i. Han kom hem inatt och var GANSKA mycket för full. Så förutom att undvika Jonas hela dagen har jag inte gjort nåt. Jo jag har vart lite barnvakt åt Oliver. Vi lagade våfflor och nu ser köket ut som ett helvete. Nu ska jag gå och läsa teori.   seeeeez

kort och gott

Min lösning på en tradig helg blev ganska bra eller passande i alla fall. Jag har nämligen blivit sjuk. Aldrig varit så glad över att må dåligt för nu har jag den bästa ursäkten till att inte vara social med någon och bara ligga och slappa på mitt rum framför tvn.

I morgon kommer min pappa upp så det är ju något att se fram emot. Och sen längtar jag ju ännu mer tills torsdag när jag ska hem till alla mina älsklingar. Har dock ganska mycket planerat för helgen så allt kommer att gå i 180. Men sen när jag kommer upp igen kommer Terese vara här så då kanske jag får ett liv här uppe med.

Något som gör mig allra gladast just nu, ännu mer än att jag är sjuk är att Lilly planerar att komma upp snart! Längtar så himla mycket efter det, kommer att bli så kul!

 

Ganska kort beskrivning över min söndag men eftersom jag har sovit ungefär hela dagen finns det inte så mycket att skriva.


lite tråk

tjalli!
Igår övervann jag min rädsla och trädde med skakiga kliv in i mellansalen på Gerda där en lektion i yoga skulle hållas. Vet inte om ni läst mitt yogainlägg lite längre ner.. Iallafall (oj kom nu att allt jag skriver hamnar i geirangerfliken. Fast ni lär ju kunna skilja ändå på mina och Amandas inlägg tills jag luskat ut hur man byter) så var detta ett baspass vilket var mer i min nivå. Jag kände ändå att jag lyckades med de olika positionerna rätt bra. Stående hund närmade sig med stormsteg och jag kände att jag fick handsvett av nervositet. När jag väl krånglat mig upp i positionen kände jag hur jag gled fram med händerna mer och mer och till slut gav jag upp och gled ner i barnets position som Challan lärt mig. Där somnade jag nästan och resten av yogapasset minns jag inte. Efter "träningen" missade jag bussen och åkte istället till nova för att snylta på carros bil. Vi åkte inom mataffären och köpte hamburgare och grejer till kvällen då carro skulle va barnvakt och jag och mandy skulle hålla henne sällskap. Hos Carro käkade vi och kollade på wild kids med Lovve och Calle. Sen zappade vi runt och kollade på olika filmer och serier inpå natten tills vi begav oss hemåt. En extremt lugn helg alltså. Som kompensation ska vi ut på torsdag när Liv kommer hem och D, D E NAJS.
Igårkväll skrattade vi jättemycket åt den nya högstadietrenden. Man ska ha toffsar runt jeansen (gärna många) för att dom ska bli tajta vid ankeln. När vi skrattat rått ett tag blev Mandy tyst och bara "men just det.. så hade jag ju alltid  också det!". Då skrattade vi åt Mandy istället tills Carro kom på att hon också hade haft det. Då skrattade JAG rått åt dom båda tills jag kom på att just det fan.. det hade ju jag också. (Mandy utvecklade till och med toffsarna till sidenband med vackra rosetter och krås och grejer. Själv nedgraderade jag mig till gummiband.. )

Nu är det söndag och jag har INGET att göra och känner mig HELT mobbad. Ikväll ska jag nog träffa Linda ett tag iallafall. Och imorgon ska jag träffa Stina för första gången på 8 månader! Sjukt.  tråkig söndag.. ska nog signa upp för barnpassning ändå. Oliver kommer hit om tio min nämligen.  Tuude

lördag

Och nu var det lördag. Min första helg har börjat. Blev inget Stureplan eller ett glas vin ute på söder. Men har ändå inte varit så illa. Pratade med ankan i två timmar innan jag skulle sova igår, så mysigt. Därför kunde jag inte vara något annat än glad när denna dag började. Följde med familjen till Ville, 8 års fotbolls match. Han var bäst på plan och jag stod väldigt stolt bredvid och hejade.

Sen efter det har det inte hänt så mycket. Köpte hem en motionscykel som nu står i en hörna av mitt rum. Lite jobbigt dock att jag inte fattar alls hur jag ska få igång den eller om den fungerar eftersom jag byggde ihop den själv.

Precis ätit grillat och väntar nu på att Mandi ska ringa. Imorgon blir det innebandy med tyskan. Lite nervös och orolig. Men kom på att om jag gör bort mig så behöver jag ju bara inte gå dit igen och inte så troligt att jag sedan träffar på dom på stan.


eeeey bulleen sunny!! lovin' it

http://www.youtube.com/watch?v=TbYrxBECKo4&feature=related


HAHA.. Mundian ton bach ke är ju favvolåten nummer ett. Och Jonas favvolåt nummer ett (eller den han ALLTID sjunger på fyllan iallafall) är Eminem - lose yourself.  Och KOLLA vad jag hittade på youtube. En härlig mix med det bästa av två världar.. Jeeeez min fredagkväll är inte så spännande. Ska ringa Liv snart och prata lite! hon är också ensam.

http://www.youtube.com/watch?v=XP9r_hraNp0&feature=related

Tjallongen

Lilly som skriver (ja nu är vi ju helt många som är aktiva så man får ju presentera sig :) Bra sak!

Jaaa ..  Här kommer min vecka. Ungefär allt som hänt.

I måndags jobbade jag. Det var inte okej. Jag var megatrött efter en sömnlös helg. Nu tänker ni "ooh nu får vi höra gossip om partyhelgen nr 1 här" but no. Sorry to disappoint ya'll. Jag jobbade hela helgen. Kunde inte sova av andra orsaker.
WELL  ..
Jag jobbade som sagt och Jeanette var en bitch som vanligt. Min storasyster sa att jag inte skulle låta henne "ta min energi". Lät rätt vettigt. Idag hälsade jag överdrivet glatt på henne istället och log hela tiden. Hon såg ännu surare ut. Ska nog försöka mig på att ge henne en komplimang nästa gång jag ser henne. Kanske ska säga att hon alltid har så fina ögonskuggor. Hennes favoritkulör är orange.  Astma laugh.  En bra sak i måndags var iallafall att röda-korset-tantens barnbarn insjuknade i förkylning så hon fick gå från jobbet. Phew!  Hon är bara FÖR jobbig. UggleUlla begav sig också hemåt helt tidigt. Hon ursäktade sig jättemycket över att behöva överge mig under den stressigaste timmen. Jag jublade inombords och så fort hon gick slog jag mig ner i fikarummet och läste tidningen en timme. För den där "stressigaste timmen" är något UggleUlla helt fått om bakfoten. Finns inga stressiga timmar på det snoozejobbet what so ever.
Efter jobbet tränade jag med Challan. (eller.. ? Minns inte riktigt men jo det gjorde jag nog!)
I tisdags fikade jag med Linda. Vi skulle tränat men sket i det och tog en kaffe på espresso house istället. Sen åkte vi hem och såg finalen i Den rätta för Rosing. HUGO VANN!!! jag dog på insidan. Nu är programmet slut och mina tisdagar kommer aldrig mer bli sig lika.. :(
I onsdags.. vaad hände i onsdags. Jo jag ringde ett låååångt utomlandssamtal till Viktoria och skvallrade igenom lite allt möjligt. Kändes riktigt gutt med en uppdatering. Vi babblade på så länge att jag glömde bort min körlektion och fick ringa Patrick och be så om ursäkt. Men han var snäll och lät mig slippa betala den. Kallar honom för mjölkaren btw så i fortsättningen när jag skriver om honom så kommer det stå det. Eller så har jag utvecklat det till the milker / The milkman / Milkyway =) dom funkar bra. Träffade en gammal kompis häromdagen och han sa att jag och mina kompisar är bra på att hitta på roliga smeknamn åt folk. Jag är inte sen med att hålla med. Öknamn är vår melodi!
Efter att jag glömt lekionen var jag rastlös. Då ringde min syster och sa att hon och Oliver (min systerson) var på väg till sandby. Sjukt gött. Vi och pappa (känns sjukt skumt att höra Oliver kalla pappa för morfar) lunchade och matade ankorna och sen sköt vi lite pilbåge på gröningen. Vi har såna konstiga saker gömda i vårt garage. Exempelvis då pilbågen med tillhörande måltavla av halm. Det var rätt kul och jag kände mig som Robin Hood.
Sen körde pappa mig till Gerda där jag gympade med Challan. Det kändes precis som i ett sex and the cityavsnitt med en touch av Lejonkungen. Jag låg mest och talade ut på mattan istället för att göra övningarna, och Challan som har en skadad axel låg och hittade på lite egna övningar bredvid. Lejonkungentouchen kom när vi skulle springa in bland alla människor från att ha druckit i omklädningsrummet. Var precis som när Mofasa ska kuta in bland Gnuerna. Challan tyckte iallafall att det var en bra liknelse. Jaja..
Efter gerda gick jag till min bror som hade lagat mat åt mig. Mamma var också där.  Det var mysigt och jag fick en liten snackstund med Mattias. Vi har exakt samma humor. Jonas är jag mest lik till utsidan. Magnus är jag lik för att vi båda älskar att kramas så mycket. Efter middagen gick jag till Lindas fik och kollade när hon skurade golven för att sedan bege oss till Gerda igen. Där dansade vi afrikansk dans som snabbt blev mitt favoritpass! ska lätt gå på det nästa vecka.
Jeez och sen var det torsdag. Vaknade av strålande sol så tog på mig lite kläder. Sen gick jag och carro en sväng med Ibra varefter vi körde till bryggan i Bjärred. Där låg vi och solade längst ut i den stekande värmen. Sen hämtade vi upp Linda och drog till stortorget i stan för att joina alla andra solande studenter. Och ja, sen åkte vi hem till Carro och lekte med Lovisa och Calle (Lovve kan mitt namn!! yay)!! Mandis kom också :)
Och sen blev det fredag och jag har jobbat. Det var okej. När jag kom hem var det störtfint väder och allt jag ville var att solen skulle gå ner så jag slipper ha dåligt samvete över att jag inte har några planer. La mig i trädgården och somnade men när jag vaknade var det förbaskat lika ljust.. Fick panik och gick in och kollade på sex and the city i några timmar. LIKA LJUST var det likförbannat ändå. Drog på mig träningskläderna och åkte till Lund. Joggade hem på hardebergaspåret. Det var en mil...tog en timme ungefär. Tro inte det var lika helvetiskt ljust när jag kom hem!!!  SUCK. Skitväder. Nu är klockan, ja vad är klockan .. 19.50 och solen har börjat gå ner lite grann. Kom igeeeen .. 

Bra sak: Idag fick jag reda på att jag ska få löneförhöjning när jag fyller 20. Skulle egentligen få 13000 i månaden (före skatt) men eftersom jag fyller 20 kommer jag få 15300. NAJS. Om jag håller i pengarna kommer jag ha råd med Australien i oktober, SAMT unna mig en reda till Stockholm för att hälsa på Liv om några veckor. Yay!!

närmar sig helg

Nu börjar en ensam helg som nog kommer att kännas som om den varar i år. Eftersom jag är ganska ensam här uppe finns det inte så mycket att hitta på nu när det blir helg. Inget jobb och inga uppgifter kommer nog leda till mycket tv tittande och kanske alldeles för mycket tröstshopping. Men ska försöka hålla i mina pengar, men kommer nog inte gå så bra.

Hoppas på lite samtal från nära och kära. Känner att jag har blivit ännu mer mobilnörd än jag någonsin varit innan, och då är det illa.

Blev uppringd av Ankan, det är mitt smeknamn på min nya manliga kompis igår. Tills vidare i alla fall.. Amanda, du kanske kommer på ett bättre senare. Hoppas på det, för han är inte alls lik en anka. Men efternamnet får mig att tänka på det.

Hatar alltid det första samtalet i telefon med en kille man inte har pratat så mycket med innan. Rädd för den där pinsamma tystnaden när man kommer på att man faktiskt inte har något gemensamt och därför inget att prata om heller. Som tur behövde jag inte uppleva den igår. Samtalet flöt på ganska bra, eller i alla fall från hans sida. Men eftersom jag var så nervös när han skulle ringa ledde detta till att jag mest fnissade. Blev ganska pinsamt till slut så jag fick säga att jag var ganska trött och att det nog berodde på det. Men han var jätte trevlig och jag hoppas att han ringer mig någon gång till så jag får en chans att prata och inte bara uppföra mig som en fjortonåring.

Annars går det otroligt segt med min andra manliga kompis här uppe, kanske inte borde tro att det skulle bli på något annat sätt. Kämpar dock på. Allt ät bättre än att sitta i källaren hela helgen.

 

Varför måste man ha rubrik? Jätte jobbigt att komma på någon ju.. :(


dag 4

Idag har varit min bästa dag sen jag kom upp. Allt bara klicka liksom. Började med att jag slapp lämna barnen i morse.. behövde bara väcka dom och ge lite välling och få på kläder. Och inga protester alls! Sedan lunchades det med Tess på t-centralen. Kanske inte det bästa stället att äta på men eftersom hennes packning vägde sådär 30 kg gav vi upp planen på något mysigt fik utan blev burgare istället. Gillades dock av oss båda. Lunchen var jätte bra. Tess tar mig under hennes vingar när hon kommer upp igen. Hon är typ bäst!

Dagen blev ju inte sämre av att jag fick en massa mysiga sms som piggade upp allt ännu mer. I like!

Helgen kommer dock att bli otroligt ensam. Lite tradigt men det som inte dödaren gör en starkare, är väll så man säger? Så tänker jag med min olycka på tunnelbanan med, så idag tog jag mod till mig och åkte med den igen. Tar dock världens största steg när jag ska av och på.. ser jätte töntig ut men bättre än att ramla i alla fall.

 

Och ja Amanda, här ska snokas efter allas vår bb ;) Inget bättre för mig att göra iaf..


Allting är relativt

Geiranger-sett så har detta varit en bra dag. Jag gick upp 8, gick en prommis till 9 i 12 % lutande backe 40 minuter av tiden, började jobba 10, jobbade till tre och ska tillbaka halv 8. Mycket lugn dag, dock med norges andra rikaste familj på besök så mycket upppassande.Jag har sammanlagt sen jag kom hit fått 4 brev. I det första var mitt nya norska personnr, i det andra stod det hur mycket skatt jag antagligen ska betala (25%), i det tredje att jag nu inte längre va folkbokförd i sverige utan i norge....och i det fjärde att jag hade ett paket att hämta ut. jippi! Där i låg mina älskade och saknade converse men det var det minst intressanta, i låg också 3 MARABOU MJÖLKCHOKLAD OCH 2 MARABOU SWEIZERNÖT OCH EN PÅSE NON STOP OCH EN PÅSE NEVER STOP. tack liksom!? eeeh jaaa tack! höhö. även lite diverse ointressanta brev, mer intressanta brev (godissmakande vitaminer för barn som jag beställt smakprov på...) och ett mystiskt papper där det på på ena sidan stod "Pappa & Sigge hjärta Amanda" och när jag exalterat vände på det så var det min telefonräkning. haha. Han hade iförsig lika bra kunnat betala den och sen skita i och skicka allt det här, eftersom det hade kostat en del att skicka.... men jag är nöjd såhär :)

Dock ett litet problem, jag har vänt om mitt tröstätande til ett nyttigt och hälsosamt liv. eller så mycket som det går när ma inte kan laga riktigt mat. Alltså alla mackor och aaaaaalla kakor och alla annan ohälsomsam/äcklig mat är utbytt mot wasa fiber plus knäckebröd. Får väl ändå räknas lite som nyttigt? Plus att jag sagt till kattis att jag INTE får lov att handla ngt godis. Jag hackar på henne heela tiden om hennes nagelbitande (var tvungena att ersätta lillys armpillande med ngt) och jag förväntar mej att hon ska göra detsamma ang mitt godisätande. än så länge har hon varit sådär tycker jag, igår kom hon hem med chokladkex och chokladpåskägg och försökte bjuda. Men nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra med allt mitt choklad... kankse att jag bestämmer en dag jag får äta lite... Typ när jag firar 4 veckor i geiranger om en vecka... fast idag firar jag ju 3 veckor.. så ska nog gå upp och äta lite....

Mitt andra försök här i bloggen.

 

Idag blev min första hela arbetsdag, om man kan kalla det för det. Fick lämna små pojkarna själv imorse.. vilket gick jätte bra. Firade det med en god sallad och latte i min ensamhet i gamla stan. Vädret var helt underbart i dag och älskar att vandra runt i min älskade huvudstad. Känns dock som om jag har en skylt tryckt i mitt huvud där det står bonde och känns som om jag får allas blickar på mig vart jag än går. Hjälper nog inte med att jag ramlade två gånger idag på väg av tunnelbanan. :( Och när man går själv kan man ju inte ens skratta åt det utan blir mest att snabbt resa sig och små springa ut.. jätte pinsamt.

 Igår tog jag en kvällsfika med Kim vid hötorget i stan, kändes härligt att ta sitt första steg mot ett socialt liv här uppe. Blir en lunch på stan i morgon med Terese också, innan hon lämnar mig för Skåne.


hejhejhej

Okej är sjuukt uttråkad just nu. Nog första gången som jag varit det sen jag kom hit. men jag är trött också. men jag an inte sova för då blir det ingen sömn inatt. igår jobbade jag efter att sovit en timme. det fanns ju gånger på sjukhuset då jag jobbade utan att ha sovit alls, så detta var piece of cake. näämen det gick okej. Imorgon har jag varit här tre veckor... känns inte så alls. kattis är i nån annan "stad" med frankis. jag är uttråkad. har varit "fri" och gått en promenad och sett på americas next top model och sedan tyra banks show och sedan ätit typ köttbullar och det var jääättegod potatismos. hemmagjord. och nyss fick jag en god nyhet att min fader har skickat mina skor till mej, jag behöver dom men jag saknar dom inte. hmm just det. birthe sa att det kommer 7 nya personer i april/maj så då slipper jag vara ny ensam, och om jag fattade det rätt va de svenska också! yey! eller så va iaf några av dom svenska... bra iaf. hmhmhm. hejdå

RSS 2.0