gnäll!

Ush man får verkligen inte fin hy av att vara diskplockare åt folk som har alla olika hepatiter i världen. Lite då och då glömmer man bort sig och kliar sig på hakan eller liknande. Nu sitter jag här med mitt spotty face och min RASH HAND(Vikky, den har kommit tillbaka!)  och ska på kalas hos kusseliten som fyller 18, suck. Hon är alltid så jävla snygg och finklädd. Jag har inte riktigt fattat konsten att klä sig fint (och definitivt inte konsten att klä sig rätt vid olika tillfällen). På mitt eget 20årskalas var jag minst uppklädd. Mina kompisar är alltid så välvårdade och vackra. Jaja..

Idag bakade jag en kaka på jobbet. Sen kom Jonas förbi och sa att det luktade bränt träd. Det var inte ens ett skämt för han visste inte att jag bakade. Idiot! (och Amanda. Jag menade Jonas på jobbet i SMSet och inte den andra). För er som undrar så smakade inte kakan bränt trä iallafall. Den var JÄTTEGOD! Tigerkaka och kladdekaka är mina älsklingskakor att baka för dom blir alltid goda. Och kärleksmums! Min hemlighet är att inte låta kakorna stå i ugnen så länge dom egentligen ska. Som tigerkakan idag.. den stod i ugnen 20 min men skulle stå i 35-40. Istället för en torr fnaskaka som man måste avnjuta med en liter saft för att kunna svälja slank den ner i en mumsbit. Kladdekakor låter jag stå inne i typ 5 sekunder.. mums!

nu ska vi dra. Ush och pest va jag inte orkar!

klad hest

jag gjorde just ett quiz på fejjan och blev "KLAD HEST" som vill ha fred på jorden. That sounds pretty much like me faktiskt. Jag är ganska lik "snel hest" också när jag skrattar och fotot är taget halvt i profil.

/ Lilly oh yes

Post scriptum: gillade att brevet från Amadeus var adresserat till "Lilly Nik.."
Om jag får en dotter när jag blir stor ska hon nog heta Lilly. Så får jag heta Linnea igen.


God Save The Queen

Tjallisen! Lilly här.
Idag är jag ledig vilket verkligen har behövts. Jag har gått runt med halsont i mer än en vecka och ändå gått till jobbet och haft saker för mig. Idag har jag bara haft körlektion (jag är helt duktig på att köra bil nu!!) och pluggat lite teori. När jag kom hem väntade ett jääättelångt brev från Amanda i brevlådan som jag har läst och skrattat åt tre gånger nu. Mjö jag saknar dig. Jag får ändå lite doser av Amanda när jag träffar hennes familjemedlemmar titt som tätt. Igår träffade jag Ika igen och vi snackade lite om när vi skulle åka till Geiis. Jag har ju fått mitt schema och hon är ju chef så hon kanske får åka när som helst?  Jag stalkar Rebecca på Pressis varje dag och igår ringde jag till Sigge och snackade lite om EU-valet och hur det känns att sluta 8an.

Nej dessa tre jobbdagarna har varit lite odd och tråkiga men samtidigt helt okej.
Igår var jag på hemligt uppdrag vid rosa kiosken utanför sjukis. Där skulle jag träffa snubben som hade Amandas leg. Jag fick leget PLUS en uppläxning om att om man nu lånar ut sitt leg vilket är förbjudet så får den som lånar det hålla hårdare i det. Sen skred han därifrån och lämnade mig i blåsten. Förresten, varför tar han för givet att någon lånat leget! ajja .. han var iallafall snygg och manlig och läkarstudent. Oh!
Jag hade jättetråkigt häromdagen så jag gick en lååång promenad i kulverten (långa gångar under sjukhuset för er som inte vet vad det är). Där nere hände det inte så mycket mer än att jag stötte på lite roliga personer. Det var en ganska snygg kille som kom och sjöng för sig själv (rätt falskt, och ovetande om att jag befann mig runt hörnet). Sen stötte jag på en kille som raceade med sin truck och som skrek av lycka av hur snabbt den körde. Jag mötte också en liten tant som frågade om jag blev rädd för killen på trucken eftersom jag bytte håll när jag såg honom. Jag sa att jag bara var på sight seeing och då blev hon lite småsur istället över att jag inte gjorde någon nytta. Jag träffade drottningen också, fast det var inte i kulverten. Det hade iof vart rätt roligt om självaste Sylvia hade skridit omkring där nere i mörkret bland råttorna. Nej henne "träffade" jag i entrén när jag skulle gå en prommis. Där stod en liten folkskara och helt plösligt ser jag drottningens gestalt uppenbara sig och folk börjar trängas. Det var lite odd men nu kan jag iallafall stryka henne från kändislistan. Man behöver tydligen inte åka till Stockholm för att se kändisar!

jag ska nog ta och klippa mig. Mitt hår ser förfärligt ut och jag blir lika ledsen varje morgon när jag måste se det i spegeln. Ush.

Ryktena om Elins hemkomst var sanna. Okej varför skulle hon annars skicka SMS om att hon kom hem nästa vecka. Jaja.. Men man måste ju dubbelchecka innan man blir glad. Nu vet jag iallafall vad jag ska göra hela nästa vecka efter jobbet nämligen hänga hemma hos Lenin och käka god mat och fnissa lite. Lovin' it!  Men gud va skumt..sen åker Lenis till London (vägrar säga "Elin åker hem" för detta är ju hem) nästa söndag igen och då är det den .. sjunde juni?? äsh det är någonting sånt iallaall. Det betyder att Malin åker hem två dagar senare. Jisses. Sen är det massa studenter och sen är det midsommar och sen kommer Elin hem for good och sommaren börjar på riktigt med  kalasmycket JOBB (mjö). Anuz kommer hem i den vevan också så äntligen är det fler Sandbyare hemma än away. Sen är sommaren hipp som happ slut och vi åker till Aussie. Maj gad!!
Okej tiden kommer nog söla sig fram iof.. men vem bryr sig. Det blir nog en skön sommar ändå :)
Jag ska till Geiranger och hälsa på Amanda och sen ska jag till Stockholm på strandfest hos Ebba och i samma veva leka med Liv nån dag! Det är all semester jag kommer få i sommar. Jaja.



What!!

ELIN KOMMER DU HEEEEEEEM NÄSTA VECKA FÖR EN VECKAS VISIT I LUND??  JUHUU!! då äre lek!!!!!!!!

/  överlycklig Linnea..!!!!

helgen..

..har varit helt fantastiskt härlig!  PÅ lördag kväll efter grillning och vin med Viktoria och Tette tog vi tuben till Notting Hill. Notting Hill arts club mina vänner, bästa på länge! All möljig blandad musik från typ 60- och 70-talen, dans dans dans och snygga människor. Viktoria var nära att inte komma in eftersom hon kom 2 minuter efter de stängde entrén (hon hade suttit barnvakt) men det fixade vi med våra stora hundögon. Sen dansade vi järnet i ytterligare en timme tills de stängde vid 2. Vi hängde med några trevliga snubbar och snubbor hem till en NICE takvåning där vi satt och pimplade vin i ett par timmar. Taxi hem till Viktoria och sen stupade vi i säng.  Kort sagt: värd kväll.

Söndagen blev desto lugnare. I alla fall mestadels. Det var ca 25 grader sol och man kunde ju inte annat än att njuta. Vi solade i Viktorias trädgård ett antal timmar, något slöa. Gick till Southside och shoppade mat och sen tillbaka till Vickan. Resten av gänget möttes när de kom av ett dukat bord på altanen, med filtar och tända ljus. MYS! Smaskig mat lyckades vi minsann också trolla ihop:) Vinet flödade och stämningen var på topp.

Gårdagen spenderades på kingsroad, där jag investerade mina sista slantar i en present till min lovely syster som fyller 17! Galet vad gammal lillan är. Sen filmmys på kvällen. hur mysig Jaws 2 nu kan vara. Jag var nära att kasta popcornskålen högt i luften så fort lilla hajen skymtades. Men så är jag ju inte känd för att vara särskilt modig när det kommer till film..

Nu ska jag återgå till Britains next topmodel på tv. De har just varit på Island och käkat rutten kissad-på haj.  Mmmmm mums!

I don't shine if you don't shine

Jag var bara tvungen att härma dig Malin. Vet inte varför.

I'm writing on the fylla och solen stiger upp nu!

Nu är klockan 04.00 och jag är trött och lullish (trots maaaassa nightyfood).  Jag kom just hem från en lyckad kväll på nation i Lunds vilda studentliv. Vi började hemma hos Alicia på Östra Torn där vi spelade "Ring Of Fire" och alla blev askalas. Sen blev Mandy förfärad över hur mycket klockan var och alla som inte hade cyklar kutade till bussen som vi ändå fick vänta på i en halvtimme. Men det gjorde inte speciellt mycket för vi var grymma på att underhålla oss själva. När vi hoppat av på botulfsplatsen visste ingen riktigt vart vi skulle. Det blev att vi kilade till Wermlands nation som var aaaastråkig. Jag hann bara vara där en nanosekund innan alla skrek att vi var tvungna att gå därifrån. På väg till Wermland( ja det stavas lite weird för er som inte är hajj på Lund)  hade vi lite photo shoot eller hur det stavas, Jag klättrade upp på en blå volvo och posade (vilket jag inte mindes förän jag såg Mandys bilder på 166an hem) med min nyfunna röda tröja i storlek xxxs (caj hittade den på gatan..) Den var så tajt att min nyinsatta P-stav gjorde skiiiitont i armen och jag blev typ tårögd. Jaja efter Wermlands drog vi till Lunds nation. Eller nej just det... först köade vi till Östgöta nation aslänge men gav upp. Lunds var iaf ball. Vi dansade till "Det snurrar i min skalle" (såklart!! <--- kolla Challan. Två utropstecken. Svenska språket i mitt hjärta). Det hände inte så mycket på Lunds vad jag minns mer än att jag och Sofie råkade sabba staketet när vi lutade oss mot det. Helt plötslgt böjde det sig så jag låg på gräset istället. Vi dansade och Rebecca bet en kille i rumpan så han blev sur. Sen hittade vi en tjej som var dvärg ( nej hon var inte det men dvärgISH) och Rebecca dansade med henne men jag tror inte hon bet henne i rumpan. Sen efter inte alls lång tid så kollade jag och Mandy på klockan och vår sista buss gick inom 20 min så vi kilade till bussen. Vi mötte upp Mandys BF Ogge och hade följe med honom och jag fick äntligen tala ut om hur mycket jag ogillar hans kompis som heter typ... Linus?. Ush, han är så jävla otrevlig. Jag sa till honom en gång att jag tyckte han var en jävla tönt, Han verkade typ inte fatta vad jag menade. Kan man snacka med klarspråk eller? det lilla kräket.
Jag och Carro var med i Stiletto run idag. Det var en tävling som dom hade på Stortorget. Vi gick dit och skulle kolla vad det var för något och hipp som happ var vi medtvingade att tävla i jippots lilla tävling som gick ut på att vi skulle springa 50 meter mitt på torget i klackskor. Dom hade byggt upp en träbana och man fick låna skor. Mina skor var för stora så jag frågade en liten man om jag fick låna hans strumpor. Det fick jag .. men jag fick lova att vara försiktig med dom för dom var tydligen gjorda av bambu (?) och som "gentjänst" fick jag ställa upp på lite fåniga bilder där jag sprang i fula klackskor med höga knän. Ashemskt inför alla hundra solande Lundabor på Stortoget men vad gör man inte för ett par strumpor liksom och om jag inte fått låna dom hade jag garanterat ramlat under racet så det var SÅ värt. Jaja jag och Caj tävlade iaf mot en 70åring och en 50åring. Vi visste redan innan hur det skulle gå. Carro skulle vinna med sina gasellben och jag med mina små gnuben skulle komma tvåa. 70åringen och 45åringen skulle komma på delad 3a. Så blev också fallet. Vi blev lovade dyyyra goodie bags om vi var med men allt vi fick var en jävla energidryck och en deo som luklar så äckligt att jag hellre stinker svett, Vi fick också en sjal som jag ska ta med till jobbet och ha som handduk när jag avfrostar frysen. Den var avgrundsful.
Jaja... Just nu lyssnar jag på Run med Snow Patrol och myser lite. Det har varit en underbar lördag och jag ser fram emot en låååång natts sömn och en lugn söndag. Jag och mina 10 baxiga tjajor hade skitkul ikväll.

Läste din blogg Malin och blev lite sad...Jag saknar er!! kul att vi bor i sjukt olika delar av landet lagom-är-bäst. Don't think so :´(

hej!

Elso here.
Idag ar en mysig dag. eftersom p&a hade middagsbjudning igarkvall mutade de mig att sitta barnvakt at ungarna imorse mellan 7 och 9. claudia vaknade kl 6.30 och kom in till mig kort darefer. inte sa mysigt kanske men jaja lite extra cash.. emilia vaknade  en halvtimme senare och jag satte dem framfor tv:n dar nere medan jag kunde chilla i soffan. anda vart! tette jobbade ocksa och vickan hade haft hemmakvall sa vi var fit for fight och redo att aka till kings road i chelsea redan halv tio. saatchi gallery med contemporary art foljdes av lite shopping (och jag som inte skulle kopa nat den har veckan..) och sen hem for att svira om. sen i eftermiddags har vi haft mys med grillning i viktorias tradgard. just nu sitter hon barnvakt sa jag och tette passar pa att trasha hennes hus. snart bar det av till notting hill och forhoppningsvis nh arts club. har vi hort mycket gott om! och viktoria kommer efter:) haha hon kan minsann inte banga ur eftersom vi har hennes nyckar!
och pa mandag ar det bank holiday igen. me like!

oj!

och så kommer jag ju se carro och mandy också, såg just att de gjort sin debut här :D MEEEEP I MISS YOU!!!!

Anusen här

Tjallis! läste just igenom bloggen lite briefly, meep vad jag saknar er! amanda gud vilka härliga bilder, får mig att längta efter naturen! och dina vänner ser mycket trevliga ut =)

jag är hemlös denna veckan vilket är ganska jobbigt.. väntar på att min nya land lord ska komma hem från sin utomlandsresa men han svarar ju banne mig inte på mobilen. har iaf fått jobb på en glassbar där jag börjar om en vecka, ska bli najs och tjockt!

i rom är man helt död, det är ungefär 35 grader så det ända jag orkar göra ifall jag inte pallar ta mig till stranden är att ligga i en park och äta chips och jordgubbar.. eller glass.. eller körsbär. oj, inte för att jag klagar på det!
jag har bott hos lite olika kompisar denna veckan men om jag inte kan flytta in  i nya lägengeten i helgen åker jag och hälsar på min Jamseyboy i verona och smyger in i hans hotel och umgås med hans 19 bitches han är på konsthistoriakurs med.. eller så hälsar jag på en sista gång i florens och sover i Jannies enorma säng, num num.. mina kläder har legat i min resväska i en vecka nu, stackars stackars dom, det blir inte lätt att stryka dem raka.

haha en rolig sak är att david som jag hade/har en crush på nog är gay.. var med honom och 7 av hans killkompisar igår och ALLA de andra var gay.. mitt i natten satt jag och david och en av ahns kompis som bor jättenär där jag skulle sova för natten på en piazza, och när vi sa "nej, om man skulle ta och börja tänka på refrängen"  tog jag för givet att jag och kompisen skulle haffa en taxi tillsammans. då blev de plötsligt jättekonstiga och började skylla på massa konstiga saker för att han skulle ha anledning att stanna kvar själv hos david och antagligen sova hos honom. det är knäppt för han ser väldigt ogay ut och har lite smått hiphopstil.. jag är taggad på två foton med honom, kolla och säg att han  inte ser gay ut. ska iaf sova hos honom inatt, hemlösa jag, då får jag kanske veta. eller ska vi utföra ett experiment med honom och ta honom  till en gayklubb.

för övrigt är rom amazing, är väldigt lycklig här även om det finns saker som saknas, typ ni.. mypis, nu ska jag och Callie ut i värmen och äta pizza eller ngn annan bakismat, yum.. snälla håll tummarna för mig att jag har fått mitt eget place innan helgens slut. Vi ses om 6 veckor! eller... lillis, VI ses om sex veckor <3 BACIO!

Ding!

Tjallisen!  Snart SMSar Liv och då ska vi köpa kött och pommes och ha grillmys hos henne innan dom andra drar ut men jag stannar hemma (jobbar ju imorgon.. som vanligt). Jobbet har tagit över mitt liv. Stabilt! 
Amanda: det mystiska pakeket som jag väntar på med spänning har inte kommit än. Du nämde något om att jag kanske inte skulle kunna hämta ut det. Jag kom på att det kan jag visst det! jag har ju ditt leg.. kan ju  bara använda det. Är ju rätt lik på bilden ändå :P Fast å andra sidan kanske man inte kan fejka sin identitet på Ica där man känner hälften av kunderna och där snart hundra procent av personalen spelar i mitt gamla fotbollslag. Oh well.


photoshoot



Hallå! här är lite trist  för tillfället men det funkar
vi tog lite turistbilder härromdagen.
hmm..
igår serverade vi på en picknick ute i fjorde och vi fick bära upp massa mat och skit på ett berg och det var jättejobbigt och sole stekte och svetten rann och jag ville klä av mej men det var visst bara männen som kunde det. så då fick jag äntligen se hur det ser ut utanför denna geiranger-viken, och även det kända vattenfallet.
dansken har haft kräksjukan och jag väntar på att hon ska städa toaletten så jag kan börja använda den igen... hon ska kanske göra det på torsdag.


lina, andrea & maren


Forsen... & hotellet (och jag)


Alla turister på campingen


Finelina och fineträd!


Ett av alla troll...





den jävla forsen utanför mitt fönster som gör att det aldrig är tyst.

ville egentligen fota den ilskna ponnyn också men den va inte där :( johanna har dock lärt mej hur jag ska tackla den! ha!

Lillian!

Tjallisen!
Så var man 20 år. Nu kan jag inte nynna på "Teenage dirtbag" med Wheatus längre. Åh :(
Min fölsi var en bra dag. Jag trodde det skulle vara pest och pina att jobba men det visade sig vara rätt mysigt. Vad skulle jag gjort om jag varit ledig liksom? Alla kompisar jobbade och jag hade inte planer förän vid 7. På jobbet tisslades det och tasslades och när jag slog mig ner i personalrummet med min Metro (japp jag har börjat läsa tidningen varje dag..dock bara metro) så hörde jag skönsång utanför och in i personalrummet kommer alla "kollegor?" i ett litet tåg. Dom hade muffins med ljus i och ett kort :)  Jag blev jätteglad! Lina jobbade så hon och jag hängde hela dagen och bakade kladdekakor. Sen slutade jag och drog hem och bakade ännu en kladdekaka som jag skulle ha med mig till Ullis. Klassisarna och jag skulle baka en kaka var och ta med till henne där vi skulle frossa. Och SOM vi frossade. Sofie hade gjort dumlemuffins. Ulle hade bakat en morotskaka. Alicia hade gjort en hallonpaj med glass. Stina hade tagit med en tryffelkaka från Ramklints och jag hade min kladdekaka. Oh my.. Och jag hade min slimmade AA-klänning på mig under byxorna. Snygg enorm kula på magen man fick sen. Jag fick paket av dom också hähä! Underkläder och ett linne och ett hårband som jag inte vet hur man använder men dom ska hjälpa mig. Wihoo jag älskar paket!!!

Idag är en mindre bra dag. Jag är sjuk och kommer säkert vara sjuk imorgon också. Men ändå ska jag jobba .. suck!
Eller förresten. Man får ju inte vara sjuk när man jobbar på sjukhuset. Jej då får jag sjukanmäla mig.
Var på körskolan ändå för att slippa betala för lektioner jag inte tog. Vi körde Villakvarter och det var skitsvårt. Nästa gång ska vi köra landsväg. Jag kommer iallafall framåt!

hmm vet inte vad jag ska skriva riktigt. Orkar inte berätta om helgen. Den var iallafall bra. Kollade på Mello med Carro,Jens och Mandisen i lördags. I söndags lekte jag med bäxibles och i fredags lekte jag med The Ugly gang som Hanna dubbade oss till för ett tag sen. Hon skulle säga något om Ugglegänget (vi som gick på Uggleskolan när vi var små) och sen direktöversätta det till Engelska.. så blev det "the ugly gang". Det var iallafall kul och vi fick uppleva hur det var att hänga på sandbys gator en fredagkväll haha. Ändå action!

Ush nej nu har jag skallebank. Gotta go

16 maj

nyss träffade en som tyckte jag snackade som zlatan. shysst?
gud va jag känner mej skånsk och bred och bräkig här. "universitetsskånska" kallade den lilla bittra stockholmaren det.
nu har det kommit lite fler svenskar hit, fortfarande dock lina, andrea & maren som är mina favvosar.
Tillkommit har: en bitter söderböna från stockholm & en civilingenjörpluggande uppsala-tjej, även ullas lilla kompis i joker (mataffären för er som inte snappat upp det än) som verkar väligt snäll.

JAHAA. Ikväll är det då big party... 16 maj är nog ungefär som valborg hos oss. först är det grillfest sen öppnar ngt nytt ställe WOOOOHOOO LIVIN' THE DREAM!!!! eller ja. jag slutar då klockan tio eftersom lilla kristin behöver extra hjälp eftersom hon är sån lazy sucker. med inspiration från eagle eye cherry så kallar jag henne evil eye kristin. när jag oc merlin pratar så kommer hon ut och ställer sig och glor med sina arga ögon tills vi blir tysta, sen går hon.

asså norrmännen är så excited över eurovison! dom tror/hoppas på att vinna..deras låt är iförsig ganska catchy. tycker kanske det för jag tvingas höra den var jag än går. oh well

guuud. här händer ju inget! stockholmaren satt och var neggo och jag försöker att inte dras med.
jag var lite hos lisa igår och on sminkade mej och fixade mitt hår och sen fick jag och lina tinitus och gick till kantinen och hittade hamburgare och åt två stycken sen visade lina mej alla sina 500 australienbilder sen sjöng vi och dansade lite och sen gick vi och la oss. eller först skrattade vi lite åt väggklockan, den har liksom massa olika grönsaker på sig, så man kan typ säga att man börjar klockan tomat och att klockan är banan i champinjon (tio i två). ja, det är sånna spännande saker man får hitta på här i gayranger! (usch se så meddragen jag blivit av el estocolmo)

äh nu visar jag lite bilder istället


utsikt från resturangen förra veckan...


estland & work. hahaha. dom tar över...

tanning


barnvakt

Är barnvakt ikväll. Första gången så var lite nervös och som kvällen började trodde jag verkligen att jag skulle dö. Innan mamman, Ulrika ens hann lämna huset hade mellan barnet, Alexander kastat en film i minstingen, Oskars huvud så han fick ett jätte stort hack och Ulrika var tvungen att kasta sig in i en taxi med honom för att sticka till akuten. Som tur var det inte så allvarligt så dom kom hem igen ganska snabbt utan att behöva sy. Men härlig start liksom.  Men annars har allt gått ganska bra faktiskt. Har äntligen fått dom i säng nu så sitter fast i ett hus utan att ha något att göra. Blir inte bättra av att jag vet att Amanda och Alexandra är på Rix Fm i kungsträdgården. Vill också!

 

Igår var jag med om en helt nu upplevelse. Var och tränade i stan. Var spinning och jag kröp typ till omklädningsrummet efteråt. När jag tar upp min telefon ser jag att Kim har ringt mig typ 5 gånger och skickat fyra sms. Det var visst 25 % rea på Top shop på Souk och det var bara personer med inbjudan som fick komma och Kim hade visst en sådan. Lycklig över nyheten duschade jag väldigt snabbt, satte upp håret i en knyt och tog bara på mig lite foundation så jag iaf såg lite normal ut. Med ett huvud i samma färg som ketchup och träningsväskan i högsta hugg begav jag mig till att möta upp Kim och shoppa loss. Fick en härlig överraskning när jag kom fram och alla var överöveröver fin klädda. Stiletklackar i absolut högsta laget och tighta klänningar att det knappt gick att andas och sminket ska jag ju inte ens ge mig in på. Så jag hade alltså kommit till ett mingel event. Har nog aldrig någonsin känt mig så missanpassad och ful. Väl inne stod alla med vin eller öl i högsta hugg och pratade glatt i små grupper och ungefär 20 fotografer matade sig genom människorna. Jag stod i en hörna och försökte gömma mig.

Träffade iaf mina första ”kändisar”: idol-Alice och Made in Sweden Janet. Janet var helt otroligt snygg! När Kim var i full gång att prova skor satt hon precis bredvid och jag stod typ med min haka en cm från marken. Hon började även prata lite med Kim. Lite coolt är det väll? Eller jag som är lite väl töntig?

 

Jaja, snart hoppas jag att föräldrarna ska komma hem så jag kan sticka till Kerstin och dricka lite vin och mysa. Har tre killkompisar på besök så jag hoppas på det bästa. ;) Ska även ut med dom imorgon plus Amanda, Alexandra och nya Sara. Kan inte bli annat en otroligt kul!

Kommer till älskade hålan redan tisdag kväll! Längtar!


solen skiner himeln e blå

Jag finner alltid så otroligt ointressanta saker att skriva i bloggen så därför skippar jag ofta det, men nu ska jag berätta lite ointressant för det gör mej glad:
DET ÄR FINT VÄDER IDAG!!!!
Jättefint! Och jag är ledig!!!
och en sak till:
Jag gick upp halv tio idag!!!!
Utnyttjade dagen indeeed! Jag och lina gick runt i geiranger och tog massa bilder. lina fick va modell för jag är inte direkt så photogenic som henne desvärre.. Men dom blev jättefina fast vi hade två sugiga kameror! Vi tog foto på alla fina saker här... här finns faktiskt rätt fina saker. saker = natur och sånt. Igår när jag traskade runt lite fick jag nästan en tår i ögat för jag tyckte det var så fint. inte ofta det händer ska jag säga er. så jag bestämde att jag va tvungen att ha en liten photosession innan allt fint försvinner, vips så är det höst! nangiala-trädgården har redan försvunnit så det fanns ingen tid att förlora!
Så vi fotade lite fula troll (lina ville) och annat skit och gick in i massa souveniraffärer jag aldrig varit inne i och gick in på turistoinfon och lite sånt. sen skulle vi ta en genväg och råkade komma in i en urskog och fick klättra längs forsen. det va kul. visar i bilder sen.

Sen gick vi och åt. det har blivit dagens höjdpunkt eftersom det oftast är ganska god mat nu (bara lunch dock) och massa efterrätt. sen kom det en ny svensk tjej som slog sej ner. det var modigt av henne tycker jag allt. sen gick vi ner i hamnen och hon pluggade till en tenta och jag solade. usch stackars henne, civilingenjörskit usschh - bevis på att jag inte är mogen för studier än på ett tag.


jahaaa så nu är det snart 17 maj. fint väder nalkas så norrmännen är väl glada. på 17 maj spiser man mye is & pölse. den 16 maj super man sej drittinngss...



p-stav oh yes

tjallisen!
Om en halvtimme typ ska jag ta bussen till stan där jag ska sätta in en P-stav. Challans mamma ska göra "ingreppet" som jag med fruktan i rösten kallar det. Men Challan och Linda är med som moraliskt stöd. Mamma tyckte det var en bra idé att sätta in en P-stav  (konstigt nog).. hon brukar vara emot sånt. Men såklart skulle hon tillägga "Men du måste ändå använda du-vet-vad för tänk på klamydia!" . Jaja..
Igår när jag hämtade ut staven ville dom på appo ha 900 spänn för den!  jag förklarade att jag skulle få den gratis för jag är under 20. Sen munhöggs vi lite på ett fredligt sätt och till slut ringde hon sina kollegor som alla höll med mig. Oh yes!
Blev nästan haffad av störiga tele 2snubbar på Ica på vägen ut men slank förbi.
Jaa och nu sitter jag här med mitt lilla plåster och väntar på att min överarm ska bedövas. Jag hade ingen aning om vart jag skulle sätta EMLA (en kräm) så jag ringde Linda för att få råd. Hon var bra på att förklara så jag köttade på lite kräm. Challan förklarade nu att man skulle sätta den mellan biceps och triceps kort och gott. Men eftersom jag inte har någon biceps eller triceps som går att urskilja från resten av brosket och fettet på min arm så var det inte en jättebra förklaring(för MIG iallafall.. för andra: mycket bra). Jag ska snart besöka Amandas hus och hämta klänningar som Challan ska ha ikväll. Var nere och knackade igår men ingen var hemma. Åh jag blev lite ledsen.. hade gärna gått in på Amandas rum och sniffat in lite Amandadoft! Mjöö ..

En stor fråga på mina läppar just nu: Anna? kommer du hem? que pasa!!? Jag saknar dig! Jobb? que que que... hungrar efter svar!!

Ska käka kladdkaka till frulle nu och ikväll blir det pizza med sandbytjajor! Grymt.
ciao

Officiellt:

Japanerna är ett konstigt folkslag. Igår såg vi:
- Munskydd (nej svininfluensan finns inte i norge, inte sars eller galna kosjukan heller)
- Vattenmelon med brunsås
Och favoriten:
- Vanlijglass med räkor


Ja jag säger då det

tråkig torsdag

Jag dör! jag är såååå himla uttråkad! Nu i tre dagar har jag varit hemma med sjuka barn! Det enda jag har fått ut av det är att jag nu kan melodin till ninja turtles och mumindalen, för dom filmerna går om och om och om igen. Usch vad tradigt det är! Hjälper inte att jag har haft stora planer för varje dag som jag nu har tvingats ställa in för att istället sitta och slumra i en soffa.
Träffade iaf den där Sara i måndags. Jätte snäll och gullig. Men hon har bara varit här en vecka och längtar redan hem jätte mycket. Får se om hon klarar det här. Hon bor hos en familj med musikproducent som pappa. Är visst en massa kändisar som spelar in musik där hela tiden.. Gör låtar till Darin och så. jag är kanske jätte fjortis men att ha Darin i samma hus skulle jag dö för.
Hm, har det hänt något mer denna veckan?
Jo jag har börjat på Friskis&Svettis. Herregud vad jag är dålig! Har verkligen fötts utan både taktkänsla och koordination! I tisdags var det jag och fem andra på pensionsålder och jag skojar inte när jag säger att jag verkligen var sämst! Blir liksom inte så trött men hjärnan är helt veck efter en timme av jympa. Igår testa jag en högra nivå. Jag stog längst bak i rummet och hittade på lite egna rörelser. Jaja, blev trött och verkligen svettig efter så funkar iaf. Ska ge mig in på spinning idag, äntligen något jag verkligen kan! :)
Var hos Kerstin igår efter träningen. Hon är typ  världens underbaraste. När jag kom hade hon redan planerat för världens godaste efterrätt. Var med maräng,glass, bär och typ havrebotten. Hon har verkligen hittat vägen in till mitt hjärta ;)
Nu ska snart Ullrika komma hem så jag äntligen kan få lite ledigt. Blir en snabb tur till stan för fika med Amanda och sedan lite shopping förhoppningsvis.

p.s. Lilly, jag åker hem på onsdag.. kanske ska försöka åka hem tisdag kväll redan nu när jag jobbat så mkt, tycker iaf att jag borde få det. Men iaf nation torsdag, fredag och lördag planerar jag ;)

tjingeling

tjallisen. Lillian här men jag har inte så mycket att berätta direkt. Egentligen ingenting men jag har inte uppdaterat på länge och av egen erfarenhet vet jag att det kvittar vad mina bloggkompisar här på itwasnice skriver för det är alltid kul att se vad dom har att säga ändå.
SÅÅ nu ska jag berätta lite ointressanta grejer.
I måndags var jag på köris och tydligen var jag en naturbegåvning på att backa runt hörn (yay!) .. vet inte om jag skrivit om detta innan. Oh well.
Igår jobbade jag. Det var okej. Idag jobbade jag också. Det var mer okej. Alla var snälla idag (sjukt random!!) och behandlade mig som en medmänniska och inte den slav jag är. Jag bakade en tigerkaka för att visa min tacksamhet och den åts upp fort under avdelningsmötet som, hör och häpna, JAG var inbjuden till. Jag kände mig sjukt viktig. Sen att dom inte sa nåt som rörde mig kvittar. Jag fick iallafall säga en sak och det var "nej" när jag fick frågan om jag var rökare. Fick en uppskattande nick..
Folk på avdelningen vet inte hur gammal jag är vilket jag tycker är lite skämmit. Jag vill inte att folk ska tro att jag är typ 25 (vilket dom av nån anledning gissar på) och jobbar som köksa på sjukhuset. På måndag kommer iallafall alla fatta att jag bara är 20 för då fyller jag år. Och ja.. jag ska jobba. Oh well. Nu kommer ångesten över vad man ska göra på sin stora dag. Fast jag har lite  planer iallafall och nästa helg ska vi iallafall ut (ja VI... ni är inräknade) på nation och fira mig (började låta som kissie på kissie.blogg.se .. sjukt egocentrerad). På lördag ska jag samla alla itwasnice-are  som befinner sig i landet (förutom Liv som är i stockis.. eller? skulle inte du hem!!????) och mysa.. grilla typ? någon som orkar?
Och ja ..JAJA.. nog om mig och min födelsedag.

Idag såg jag en feeet helikopter som landade på sjukhusets tak. Ooh ..
Varför har ALLA i Lund numera gröna plastpåsar på sadlarna som det står "TRULY It's okay to enjoy" eller nåt på ?
Lilla Lund.. nu fick jag en tår i ögat över hur mycket jag älskar staden. Det är lite synd att man är född här faktiskt. Jag vill ju skitgärna dra hemifrån och plugga på universitetet och då är det ju nice att flytta en bit för att upptäcka nya saker. MEN samtidigt så är ju Lund bästa universitetsstaden och dessutom har vi bäst studentliv så då vill man ju stanna. Jag kan ju inte plugga i Lund OCH flytta. Fattar ni .. jaja.

Det finns en läkarstudent på jobbet som är snygg. Han är till och med väldigt snygg. Jag lyckas alltid säga pinsamma saker i närheten av honom. Som idag tex (Åh Amanda..jag som skulle maila detta till dig personligen för du kan ju sätta dig in i min sits på sjukis.. nu får du läsa det här istället) då jag satt i datarummet och skrev ut en grej. Han satt bredvid på en dator. Min dator var skitseg och jag satt och glodde som ett fån på skrivaren för att se när mitt papper kom. Så ser jag i ögonvrån att han vänder huvet och kollar på mig med ett flin. Och såklart man vänder huvet automatiskt då och kollar på honom. Och där satt han och log. Han höll verkligen kvar blicken forever också. Och där satt jag och stirrade tillbaka. Det blev ju skitskämmit efter ett tag att man satt där och glodde på varandra så jag skulle bryta tystnaden och då säger jag "jag försökte få skrivaren att skynda sig med lite tankekraft" och sen gjorde jag ett litet ljud också som lät helt kusligt. Nu låter det inte så farligt men jag lät verkligen som vääärsta freaket. Ni vet såna som tror dom besitter övernaturliga krafter och ser ut som emos. Ush och sen varje gång jag har bråttom och typ tar några små joggingsteg så ska han dyka upp och då fnissar jag dumt och då ser jag helt fånig ut. Och när sjuksköterskorna berömde min kaka och jag typ fnittrade som ett litet barn!! alltså ni fattar nog inte riktigt vad det är som är så farligt men ni skulle sett mig. Suck.. jag får öva på att vara stencool och hoppas att han är där imorgon.

Mandy: om du läser detta.. vad är receptet på den där räksaken som vi gjorde hemma hos dig? den som har ett SÅ roligt namn ? tyå så .... nåt franskt!! MUMS ... ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH det kan vi äta på lördagkväll?????

Nu ska jag dusha .. var på styrkegympa med Challian och DET var svettigt..jisses.. Challan tycker jag springer roligt. Då kom jag att tänka på när jag var 10 år och alla i klassen ville att jag skulle springa 100 meter om och om igen... inte för att jag var snabb och dom var impade utan för att jag såg sjukt lustig ut.  Blev lite ledsen när jag kom på att det var därför. Men jaja .. det har dom fått sota för nu när jag är snabbast i laget HEHEE... ( gamla laget.... har ju slutat.. åh.. en JÄTTESTOR TÅR!!)

Japaner & Ryssar

Jag förstår att ni nästan spricker av nyfikenhet vad som hände med japanerna... Därför tänkte jag vara extra snäll idag och upppdatera två gånger  idag bara för att berätta för er! Jag fick inte japanerna, dock gick jag förbi dom flera gånger bara för att glo. De gick ungefär upp till mitt knä, hade med sej egna nudlar i väskan (liksom just in case det inte finns något gott på buffén) och de skrattade. Herregud, mina fördomar både besannades och blev motsagda. Nudlarna var vad jag förväntade mej... men sen blev jag liksom chockade att dom skrattade för att jag typ tror att japaner inte kan skratta? jag är dum.
Precis innan buffén stängde valsade det in ett ryskt par och skrek (nästan) till mej "We want to sit here!" och pekade på ett odukat och ostädat bord "Or here!!!" och pekade på ett annat. Innan jag hann svara skrek han (ja det var mannen som skrek) "Why is it so dirty in here?!". Jag lyckades dirigera dom till ett bord där ingen satt och som var dukat och sedan börjades det. Kvinnan ville ha "not cold still water" och mannen ville ha "cold sparkling water". Kvinnan ville dock inte ha varmt heller. Efter många om och men kom jag fram till att det fick bli rumstemperatur. Sen fick vi hålla buffén öppen ett tag till för deras skull och mannen klagade för de saknades ett set bestick. Sånna som vi inte ens använder... men jag gick och rotade fram några för jag pallande inte diskutera. När jag frågade om han ville sätta upp sin dricka (5 öl och 2 vin änsålänge) på rumsnumret tittade han på mej med mycket arga, läskiga ryska ögon "Are you asking us to leave?!". Riktigt äcklig man. Jag var lycklig när jag gick...

och simmade. Där inne var tre japaner som satt och bastade i den avstängda, mörka bastun. När jag började simma längs långsidorna skulle dom minsann också öva simtag, längs kortsidorna givetvis.

Nu sitter jag i ett litet common room/bordell (innehåller 4 sängar, två av dem dubbelsängar..., en soffa, en tv och lite byråer) och tittar på sällskapsresan med andrea, mary och lina. Lina har städat här. haha. och satt upp en ljusslinga. Nu ska jag äta. Hejdå

Japan

nu ska jag snart serva mina førsta japaner... spænnande... det har inget bra rykte om sej. så vi får se vad min dom blir. dock hoppas jag på att jag inte får dem...verkar ju jobbigt.
idag gick jag upp och gick i backar. sen åt jag lunch och dessert. sen børjade jag jobba och nu sitter jag och lyssnar på estlands tjatter. det suger att det finns så många estænningar! who knew liksom?
Sen ska jag ta en simtur tror jag. Puss

swine flu

Idag när jag och Viktoria satt på bussen på väg in till Tate Modern råkade jag nysa högt. En tjej på andra sidan gången sneglar lite misstänksamt mot mig men tänker inte så mycket mer på det... förrän hon plockar fram ett munskydd ur väskan och placerar över ansiktet! Somliga blir verkligen hysteriska så fort de fått nys om något som så fint kallas svininfluensa.

lillly vs lenin

hej allihopa ..
Nu har jag suttit och snackat med Elin i två timmar på skype och under dom timmarna har Elin försökt knåpa ihop ett blogginlägg. Nu tänkte jag klå henne genom att skriva ett inlägg innan hon hinner publicera sitt. Vet inte vad jag ska skriva om dock.
Hmm..
Idag hjälpte jag och Mandy Carro att flytta. Jag och Carro hämtade upp en trött Mandy som inte hade nått ända fram till lägenheten utan däckat i gräset intill en korsning några hundra meter ifrån. Såg lite roligt ut när vi hittade henne sittande i gräset, bakis och i samma kläder som igår. Men ja.. som vanligt var hon JÄTTESNYGG så tro inget annat.
Vi kände oss förtjänta av ett riktigt mål mat så vi tog den lilla röda faran och åkte till Max där vi förtärde ett Maxmål var.
Mandy hade nån äcklig sallad från Malmborgs med sådär tre räkor och ett halvt ägg samt sjukt mycket kål. Hon blev inte riktigt nöjd och gick in och köpte en paj på Max också. It was nice.
Hmm jaa..
Kvällen var väl inte fylld med några jättespännande händelser. Jag kollade på Tv och  nu har jag skypeat med Lenisen några timmar. ( just nu sitter vi helt tysta och jag hör hur Elin klickar på tangenterna.. sakta men säkert)

Ooh well.
fan nu har jag ju inget mer att säga!!  Panik..
Joo på fredag kommer Anna hem (vet inte om hon är glad eller ledsen över detta) .  Sen fyller jag år (WOW) och ska nog fira detta på något sätt.. hmm .
JAJA skit samma nu får Elin vinna. PUSS


efter en helg i Oslo..

Tjeniixen!
Äntligen hemma igen i sängen efter en alldeles för jobbigt resa fram och tillbaka. Efter en jobbig fredag, med otroligt.. hm, hur ska man säga det på ett snällt sett.. energiska barn.. oj, vet knappt vad det betyder men känns som om det passar in bra. I alla fall fick stressa direkt från matlagning till bussen.. sen tunnelbanan och sen tåget.. sen flyg, tåg och buss igen.. Gud vad jag var trött och äcklig av all stress när jag kom fram. Skulle vara helt okej om man fick kasta sig på sängen men kom hem till farmor och där är det inte en chans att man får vila. Min farmor blir aldrig tyst, verkligen aldrig. Konstigt att en kvinna på typ bara en meter lång kan ha så mycket luft i hennes lungor för att kunna prata så länge. Jag förvandlades till en i A-laget över en kväll..  eller nja har gått sakta med säkert åt det hållet men kom verkligen dit denna helgen ;) Nej, men min farmor är helt underbar men kan vara lite jobbigt att sitta själv med henne en kväll när man bara har fått springa runt dagen lång.
Ska nog inte skriva så långt om helgen, inte jätte kul att läsa om. Kan beskriva helgen med tre ord: mat,dryck och skratt. Det sista kanske på grund av den innan men jaja .. Helgen piggades upp rejält av samtalet men Amanda, blev såååå glad av att höra din röst! :) Sen blev det ju bara bättre av en massa fyllesms av kära PP.. ;)
Känns som om jag har gjort en massa i helgen, men ändå inget att skriva om..
Jo just det. Var hos min kompis Kerstin i torsdags. Hon kommer från Bollnäs, kanske värt att nämna och är 22 år. Hon bor helt underbart vackert! Sååå snyggt! ska ta med kameran nästa gång helt klart! Hon är också barnflicka och har en egen stuga, Precis vid en  sjö, så ska sola,bada och grilla där i sommar.. och ha hemmafester lova hon! Blir nog även kanotpaddling i veckan...MYYYSSS!!! Hon är typ världens snällaste och roligaste.
Blev även uppraggad av en finskapå facebook, som vill fika med mig imorgon. ska bli jätta kul! :) vekar verkligen snäll :) så förhoppningsvis får ni höra mer om henne.
ankan på telefonen så blir mer imorgon :)

yoyoyo detta gjorde jag idag

tjänna... Lillis här.
Idag var med Olof. Vi hängde i parken och käkade glass hos honom. Sen städade han lägenheten och jag lagade mat. Sen ringde Mandisen och jag begav mig till stationen och mötte henne och Emma. Vi gick till Wrap house och wrappade upp oss i gosiga filtar och drack öl. Was it good? it was nice!
Och ja .. sen åkte jag hem och åt nattamat. Nu ska jag sova.
Det var en underbar dag! jag är så lycklig när jag leker med mina vänner<3

hej

HALLÅ!
Det har gått upp för folk att et faktiskt går att ringa till mej! I LOVE IT! Lilly har ringt två dagar i rad och idag ringde liv och det var så trevligt så trevligt. Annan cool sak, två gånger sen jag kom ghit har jag haft cravings efter att prata med anna, har gått och tänkt på henne hela dagen och båda gångerna har hon ringt sen på kvällen! coolt va? vi är kanske inte tillsammans fysiskt men ack psykiskt ;)

Liv har kommit på att hon vill bli sjuksköterska! Hur coolt är inte det? Skitcoolt tycker jag!

Hmm. Jag tror jag har hittat ett litet gäng. Men jag vet inte... Två norskar, Andy & Mary och svensken Lina. Fast nu är det jag som kallas "svensken" och lina får vara finelina, vet inte riktigt om jag ska va ledsen för att jag fick ett så anonymt namn... haha :) Hur som helst, igår hade vi en trevlig lite förfest och gick sen ner till café olé, som förra veckan, och det var ännu tråkigar än förra veckan. borde lära oss att stanna på förfesten. som var BALL.Både andy och mary pratar av ngn mystiskt anledning väldigt väldigt bra svenska och dessutom är det jättelätt att förstå vad dom säger. Fan va mycket dialekter det finns här!! Henning hade en liten norskskola med mej, allt vi hann med var att lära mej alla former av "jag"... dom var:
-jeg
-ei
-eg
-i
- e
Sen kommer jag inte ihåg mer... Hm...

Jag har fått jobba lite i maj. jag är lite sur. och min första lön blev inte så mycket att hurra för tack vare avdrag och skit. men nästa månad................................................................................................................................................................................


Shit jag har verkligen ingenting att skriva eller berätta. Men if it makes you feel better så har jag det ganska bra just nu tycker jag väl. HEJDÅ!

A tear (en glad, en nervig och en ledsen)

Hjälp.
Jag sitter här med biljetter i handen. Min och Amandas.
Dom kommer inte ta oss till Brittans koncert i köpenhamn i juli. Dom kommer inte ta oss till Göteborg. Dom kommer heller inte ta oss till typ Roskildefestivalen. NJET! Dom kommer ta oss RUNT HALVA JORDEN! Närmare bestämt till Australien. Dom kommer ta oss hem också , men inte innan vi hunnit steka oss på Thailands stränder i 3 veckor på en liten mellanlandning. Men först ska vi "göra Australien" i (gulp) sex månader... 14 oktober bär det av. 24 april kommer vi hem.
Shit .. jag tror jag svimmar lite på insidan så sjukt!

En annan sak som är sjuk är att igår var jag med sjuksköterskorna när dom la om ett sår. Såret satt på en mans mage och var 15 cm långt och en sisådär 5 cm djupt. Tillräckligt djupt för att jag skulle se lite för mycket iallafall av en persons insida. Jag tyckte det var lugnt i 3 min ungefär och sen började det flimmra för ögonen. Jag tänkte "oj men.. vad händer. Varför blinkar allt i vitt för?"... sen kände jag hur allt människorna runt mig sa dunkade och brusade i öronen och ja..sen kände jag spyan i halsen. Sen var det inte så mycket mer. Kutade ut och satt i regnet/stormen i 20 min och andades och drack vatten. Shit va läskigt det var men dock sjukt intressant! 




JAJA

AAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUSTRAAAAAAAAAAALIIIIIIIEEEEEEEEEEEEN !!! (stör mig på människor som skriver typ.. "AUSTTTTTTRAALLLLIENNNN".. man bara NEJ du kan inte ha tio konsonanter av samma bokstav på raken. Försök SÄGA det högt i ditt huvud liksom.
Och när jag ändå är inne på en språklektion (för mitt språk är ju så himla felfritt!) så heter det "Att tillbringa tid" och "Att spendera pengar"... det är omöjligt att spendera tid. Det går inte.. lika lite som man kan tillbringa tid. Skilj på orden tack.

ÅÅH .. aussie

Professionalism (enligt lexin är det inte ens ett ord), knowledge & experience

Det sitter uppe två nya tv-apparater precis innan man går in i hissen (precis så att vi arbetare ser dem varende gång vi går förbi för att komma till vår skabbiga avdelning) som visar den här texten och ett onödigt bildspel med bilder som redan sitter uppe runt om i hela hotellet. Kunde inte låta bli att skratta när jag läste där. Vilket bullshit alltså. Jag har då ingen kunskap, hela 7 veckors erfarenhet och hur proffsig är jag egentligen? Jag ler men jag suckar så fort jag vänt mej om.. Slöseri med pengar, speciellt när de gör allt för att spara in på personal osv. skittollar tycker jag dom är. hmmm... ja det var väl allt.

08

Min tur att skriva.
Jag har haft aggressionsproblem hela helgen! Riktigt arg! Anledningen är att nästan direkt när jag kom upp hit köpte jag mig en motionscykel till mitt rum, eftersom jag inte längre kan jogga.. en annan sak jag är jätte arg över. Jaja tillbaka till saken.. Cykeln gick sönder efter bara typ tre veckor. Inte helt okej! Tvungen att köra ensam in till affären i helgen för att lämna in den på lagning.. och affären ligger inte var som helst heller. Mitt på södermalms mest trafikerade väg! Inte alls panik när jag körde där, och sen när jag blev tvungen att fickparkera dog jag om och om igen. Tog typ tio minuter av backning och sedan köra fram igen utan någon som helst skillnad, stog fortfarande mitt ute på vägen.. Gav sedan upp, efter bildat en ganska härlig kö och parkerade istället på en handikapp parkering.. Lämna in cykeln, och hämta ut den igår igen. Efter samma j*vla parkeringsproblem kom jag hem med den .. Och tro det eller ej men cykeln var ju fortfarande sönder! Skit arg fick jag pappa att ringa och skälla ut dom efter noter idag. Sen kom jag på att jag var tvungen att lämna in den igen så idag efter jobbet fick jag köra till en annan av deras affärer eftersom jag nog aldrig kommer att kunna gå in i den förra igen. Och hitta i denna staden är ju fan i mig omöjligt! Fick köra in på tre macker för att be om hjälp. Till sist kom jag fram, och killen i disken säger att det kommer att ta ungefär TRE veckor att laga den.. det är ju längre än cykeln funkade! Älskar verkligen cykelringen! När jag var gladast var jag tvungen att handla till familjen också.. därför fick jag leta upp vägen till Heron city, inte alls lätt det heller.. gjorde ett antal olagliga moment innan jag kom fram till ett parkeringhus. Inte drömmen för mig som inte ens kan parkera på en gata. Nu är iaf all körning över och jag överväger att helt och håller ge upp all körning här uppe. Överväger att ragga upp någon så jag inte behöver ge mig ut för att hämta hem pisscyklen igen! Synd att man har förlorat "vännen" som man verkligen behöver hjälp av nu...
Till dom roliga händelserna. Hm, i måndags var jag på Ikea med Ulrika.. All shopping är lycka så även om det bara blev lite ljus och korgar var jag ganska lycklig när jag kom hem igen. Ett tips är dock att bara köpa ljus som luktar likadant.. mitt rum stinker nämnligen en hemsk blandning av dofter just nu. Idag var det au pair cafe på lidingö igen. Var jätte mys och en anledning till att kränga kladdkaka! ;) mummms! Och imorgon blir det hel shopping på dagen men Amanda och Alexandra för att sedan på kvällen vara iaf lite snygg när jag ska följa med Tess och två killar från hennes klass till någon sportbar på medborgarplatsen för att kolla fotboll.
Från lördagen på Djurgårdsfärjan :)

Försökte vara fotograf för en dag, blev typ 20 bilder och ingen så bra men jaja, tanken som räknas. Här kommer några från helgen :)


                                                                          Färjan! (L)



Amanda och Alexandra på Magenta. Kände att jag behöver bildbevis på att jag faktiskt har vänner här uppe ;)

Till sist, kommer hem till kristihimelsfärdshelgen.. Men åker till skåne redan på onsdagen om jag får som jag vill och hem på söndag så sent som möjligt så massa tid att leka! och lilly, du är väll ledig då?

grättiz pappi

Hejdu!  lilly skriver.. jes!
Nu har jag inget speciellt att göra. Ligger här och väntar på att min tårtbotten ska bli klar. Kom på i morse att pappa fyller år idag och att jag inte har någon present. Istället tänkte jag vara snäll och baka en god tårta a lá Lilly! Det är en helt vanlig tårta med två sockerkaksbottnar. Mellan sockerkakorna brer jag vaniljkräm och köttar på med massa bär. På toppen lägger jag grädde och krossad choklad. Får väl sätta dit några små ljus också och sen är den färdig att förtäras. Jag var nere och köpte ingredienser innan idag. Lite senare ringde mamma och sa "jag hörde rykten på Ica att du köpt tårtingredienser". Alltså i den här lilla byn sprider sig rykten som svininfluensan (ja, uttrycken måste ju hänga med sin tid. För några år sen spred sig rykten lika fort som SARS. Ni hajjar).. När min tårtbotten stått i ugnen 30 minuter gick en propp i vår ugn. Detta fattade inte jag så jag lät den stå i ugnen 60 minuter till innan jag fattade att någon var fel. Den blev inte ett dugg torrare! Jaja.. nu piper det iaf ute i köket. Skit samma jag låter mamma ta ut den för att svalna.
Jag var på körskolan innan idag. Det gick inte alls bra idag. Vi körde villaområde och jag hade glömt allt var koppla heter och dessutom satt jag för långt fram så jag lyckades hela tiden missa bromsen. Tur att Lina har bromsar på sin sida HEHE. Och till nästa gång fick jag i läxa att plugga höger och vänster haha. Jag har verkligen aldrig kunnat höger och vänster. Jag tänker liksom inte "jag hälsar med höger" som alla andra. Jag tänker istället "jag passar med höger" och sen blir jag förvirrad för jag skjuter ju med vänster och då känns det dumt att köra höger när hon säger vänster för vänster känns mer naturligt. Och sen håller jag kniven i vänster hand och ja.. NI FATTAR.
Jag satt iaf och pluggade lite teori och är snart klar med en av de svåraste nivåerna. Teorin är nemas problemas verkar det som. Fick panik när jag skulle ner till körskolan för jag hittade inte min cykel och jag hade exakt 4 minuter på mig att ta mig till körskolan. Nu råkar jag veta att det tar exakt 4 minuter att gå till banken från mitt hus. Därifrån till köris är det hälften så lång sträcka som mellan mitt hus och banken vilket betyder att det tar 2 minuter att gå därifrån till köris. Jag sprang därför till Ica på 2 min och sen gick jag resten av vägen till köris på 2 min. Summa: 4 min. Bra matte där. 
I natt drömde jag massa obehagliga drömmar om att vårt hus började brinna. Det började brinna i Jonas rum eftersom hans dator är på dygnet runt. Kändes nästan som något som kan hända på riktigt så jag ska nog stänga av den om nätterna. 
What more.. 
Jo idag fick jag BREV!!  jag älskar att få brev. Det var från Malin vilket gjorde det hela ännu roligare! :D jag fällde en liten glädjetår åt att hon kommer hem i juni och då ska vi leka och jag ska få se Linköping för första gången. 
Och que pasa med att Vikky (JA, DU Vikky som läser detta nu) ska flytta till Lund/Malmö? JAG DÖR PÅ INSIDAN av hur roligt det hade vart! 
Och Elin: kom häm.... will u ? :'(   

Imorgon ska jag träna för första gången sen min fot blev invalid, Det ska bli UNDERBART och jag längtar ihjäl mig. Har gått upp 4 kilo sen jag slutade träna .. riktigt sick. Idag är tredje dagen med white strips i käften och mina tänder verkar faktiskt liiiiiite vitare. Eller så är det bara som jag inbillar mig. Det är iaf 11 dagar kvar så lite skillnad ska det nog bli. Sen ska jag blända världen med mitt vackra leénde.

vi bokade inte Aussie igår ,,, once again. Läste dock på lite om landet och det verkar synnerligen vara en märkligt land.

Tjallongen!!

Igår räknade jag människor i stan som hade beiga byxor och randig tröja. Det var hur många som helst, inklusive jag själv. Jag kom med snabb matte fram till att det måste vara supertrendigt nu vilket för ovanlighetens skull gör mig lite trendish. Oh well.
Idag fick jag en ny vän på jobbet. Lina heter hon och går i 2an på gymnasiet. Hon gick bredvid en undersköterska men just idag fanns det typ ingenting att göra så hon gick mest med mig och snackade. Det var mycket trevligt. Hon ska vara på avdelningen i 3 veckor så nu har jag en liten homie på jobbet. En sak jag stör mig på på jobbet är hur vissa sjuksköterskor verkligen skiter i sina pattisar(patienter). Idag satt en liten pattis och ropade på hjälp från sitt rum i en sådär 30 minuter. Jag och Lina gick in och kollade vad hon ville och då ville hon bli hjälpt att lägga sig  i sängen, men det visade sig att hon var tvungen att lyftas med lift så vi kunde inte hjälpa henne. Så vi gick och sa till hennes sjuksköterska och som svar fick jag "men jaja .. vi gör det snart" .. jag kikade över skrivbordet för att se vad hon var upptagen med och hör och häpna vänner och bekanta, FACEBOOK! jag blev skitirriterad. Det var så hemskt sen när den lilla pattisen kom utrullande i slow motion i sin rullstol och tittade storögt på mig för att få hjälp.
Mina 5 månader på USIL har börjat och idag ska vi boka Australien för att peppa oss själva! Lots of lövin' 
(ursäkta mina korta inlägg men jag har aldrig så mkt att komma med.)

bank holiday idag

Jag sitter och käkar Tyrkisk Peppar och njuter av att inte jobba. Istället sitter jag och degar vid datorn tills jag pallar rycka tag i mig. Med rycka tag menar jag släpa mig ner till Starbucks eller nåt annat aktivt. Mamma kommenterade häromdan mina rejäla lår, antagligen resultatet av att inte ha tränat sen i november i kombination med Starbucksfikor. Men jaja, what to do, jag är ganska nöjd med tillvaron.

Helgen har varit supermysig med mamma och pappa på besök. Och jag har fått svar på en viktig fråga. Vi har länge funderat över var alla engelskmän i vår ålder hänger, om de ens existerar. och precis som vi trodde gömmer de sig på collage. i lördags var jag och papps nämligen i oxford och flankerade omkring. Förrutom snygga collagestudenter såg vi Harry Potter-matsalen (inte lika imponerande i verkligheten) och drack öl på puben där kommisarie Morse brukar hänga. Stackars mamma hade skoskav och stannade i Hyde Park. Men hon verkade ganska nöjd med att sitta och läsa. Dessutom shoppa och köpa med sig lunch från Whole Foods Market. Min hemliga dröm är att få jobba där. På Whole foods market alltså.. mat från golv till tak och världens största och godaste salladsbuffé finns där. Stället för mig!

Det där med vad jag ska göra i höst är fortfarande ett stort frågetecken. Jag har lite idéer i alla fall.
*Stanna i London med Linn och Tette. Då kan vi leta lägenhet tillsammans och kanske få det lite billigare. Jag känner att jag inte är färdig med London. Dessutom hade det vatt så himla kul att bo med dem.
*Flytta hem till tråk-Sandby och jobba på... tvätten?!? eller liknande. då sparar jag ju i alla fall pengar men blir deppig på kuppen.
*Flytta in hos Anna i Malmö. Är dock inte alls säkert att jag kan. MEN i så fall skulle jag kunna söka jobb i Köpenhamn och tjäna storkovan. Om där fortfarande finns jobb att få?
*Söka till Sydasien-linjen på Österlens Folkhögskola. Fast det alternativet har jag nog droppat.

Två som är säkert är i alla fall att jag fått nog av au pair-grejen, det pallar man inte med längre än ett år, och att jag ska till Indien med Frida nästa vår. Jag vet att vi inte planerat det så noga än, men vi SKA dit på ett eller annat sätt. Och en annan säkerhet: jag ska INTE plugga i höst, inte på riktigt i alla fall.

Jag har tänkt så hårt på framtiden att hjärnan har blivit handlingsförlamad och jag inte orkar ta tag i det. Aja.. nåt måste det väl bli av med mig.

Nu ska jag släpa mig ner till Starbucks för att möta Malin.


sunday

hEJ.
idag var det en ganska intressant dag. igårkväl sa jag till katrine att det kunde underlätta för mej ifall hon förvarnade mej när hon hade killar hemma, tex så jag slipper sitta och skita eller stå näck när de kommer. det höll hon med om (efter att ha spelar ovetande en liten stund och jag fick förklara att jag satt på toa när hon skickade iväg sin kille), det var förresten andreas somva här, han som hon ville att jag skulle hålla henne borta från. men hon sa det som att allt var som det ska så jag anntar att det inte är mitt mission längre. ganska skönt, orkar inte lägga mej i hennes drama.
imorse skulle vi ha frukost tillsammans och jag tyckte det va drygt, för hos bossar så mkt över mej. så jag gick tidigare och gjorde allt innan hon hann säga till mej, så det blev inget bossande idag.
Sen fick jag höra om ngt staffparty hos en av hovmästarassistenterna som sen visade sej vara ett litet hemligt vip-staffparty och det var bara den andra hovmästarassistenten Venke (tysken), och de flesta servitriser; Tagni, Merlin, Loic och Kattis och sen var även kockarna Maritine och Romain bjudna. Himla mysko, tyckte jag. Massa 20åringar och så venke och belinda (som hade partyt). helt plötsligt va de liksom på vår nivå, våra vänner istället för chefer...det var trevligt. belinda hade lagat suupergod mat (eller iaf efterrätt, vi lagade maten tillsammans och jag blev fetmobbad för att jag sa att det enda jag kunde laga var nudlar..) och det var trevligt... De snackades massa skit om folk på resturangen och belinda och venke var på vår sida och sa att vi skulle va noga med att kolla våra timmar så vi inte fick för lite betalt och att vi skulle räkna med övertid osv...


sen kom vi hem och jag gick en prommiz med lina och hon är ju så underbar och jag är så glad att hon är här!




KAttis, jag och tagni som nyss vaknat efter en utekväll, väntar på att bli upphämtade av loic the ladys man, belinda bodde nånstans ute i bergen

Helt plötsligt kom det jääättesöta får på vägen. helt fria. vi var tvungna att ta tusen bilder!


Lambi-modeller for sure!



Jag vill egentligen ogilla loic för han är ett asshole osv (vad jag har hört) men han va ju bara så söt tillsammans med lammis


gejis i bakgrunden till vänster


j'tteful bild vet inte riktigt varför jag laddar upp den men i bakgrunden belindas ägor...


freaks. merlin, tagni och katten



Maaaasssa snö hade rasat ner över vägen och vi hade tur som kom tillbaka! inte ville vi fastna utan att kunna komma tillbaka till metropolen geiranger

en dålig bild, men här är kattis och romain och han är fransk och kock och en av dom som var snäll mot mej innan jag hade varit ute och partajat... så vi gillar honom (ja han har ockås flickvän och nej jag är inte intresserade på det sättet)


valborg i norr

Min Valborg var verkligen riktigt härlig. Blev middag och förfest hos Amanda ute på ligingö, med sällskap av Alexandra såklart. Blev grillning som slutade med att steka köttet.. men maten var jätte god och gott vin gjorde att det blev en väldigt lyckad förfest. Blev dock inget bål men hänger faktiskt inte läpp över det. På kvällen drog vi ut till Magenta. Var ganska lite folk men riktigt härlig stämning. Och han som håller i klubben är nog något av det vackraste jag har sett! Lite ögonkontakt med honom är allt jag behöver för att få en lyckad kväll. I fredes kom pappa med svetlana och föräldrar upp hit så då blev det ÄNTLIGEN en runda på skansen. Undrar hur många gånger jag har försökt tvinga dit mig med vissa människor. Blev iaf tre timmar med stort leende på läpparna när jag fick vara en riktig turist. På vägen dit tog vi även djurgårdsfärjan i stekande sol! Helt underbart. Körde förbi Cinderella, älskade Håkan. Så nära men ändå så långt borta ;) Det toppades av ett restaurang besök sen var det en otroligt nöjd Liv som tog sig hem. Lördagen blev solning på djurgården medan mitt följe lekte på Vasa-skeppet. Sen blev det världens godaste ceasar sallad på östermalm. Kvällen toppades med ett besök på Laroy med Alexandra. Det var verkligen var alla snygga och rika hänger. Såg en snygg kille med toffs, verkligen skit snygg.. följde honom med blicken och såg hur han gick ut för att röka så jag gick efter.. När jag kom ut och letade med blicken kom jag fram till att det var omöjligt att hitta honom eftersom alla killar är prick likadana.. Asså verkligen dubbletter. Tjejerna detsamma, smala som stickor, riktigt stort och långt hår och topshop klackar på skorna. Dom flesta har även plast bröst och läppar stora som prinskorvar. Inte alls avis.. ;)
Idag lektes det fångarna på fortet med mitt nya innebandylag. Efter en lååååång resa för tidigt på söndagmorgonen, vilket fick mig att somna och dregla kom vi fram till nyköping och Bodaborg. Var riktigt kul, olika rum med olika utmaningar. Typ inte nudda golv så man fick klättra på väggarna eller krypa i små små gångar för att hitta olika knappar för att få ut "nyckeln". Så nu är jag jätte trött i hela kroppen och vill inget annat än sova. Hoppas dock att jag kan sluta drömma om båten..

Fick nyss veta att jag kanske inte alls kan komma hem om två veckor, kanske måste jobba då. Inte kul!

lilz

graaaaaattis på födelsedagen Malin och Sofia! :D själv har man typ ... 15 dagar kvar. Sen är jag 20 år! Wow !

Igår hade jag get-e-mysigt. Jag och Challanbrallan, Stinafina och Maggitaggi (var rimmar på Maggi?) fikade en liten stund på torget och catchade upp på skvallret. Sen hämtade Mandy och Oscar upp mig och Oscar dumpade oss vid City gross där vi mötte Cajsan. Vi köpte hamburgegrejer för att grilla hemma i hennes nya lägenhet. När vi körde från citygross satt Cajsan och babblade när plötsligt nåt dunkar i rutan uteifrån. Vi blev skiträdda att det var en fågel men sen sa Carro lite förvånat "vadå.. en fågel har väl inte ett felix-märke ..eller?" ...  Mandy bara "men vafaan det var ju ketchupen!!"  Så vi fick köra tillbaka och hitta våra små hamburgegrejer som låg spridda längs vägen. Någon(Cajan..:P) hade lagt dom ¨på biltaket. Lägenhet var skitfin verkligen! Vi lagade mat och käkade den i solen på balkongen för att sedan åka hem till Carros hus och kolla Robinsson. Så jäkla mysigt det var att ha quality time med Carro och Mandy. Och jaa idag har jag skaffat lite vuxenpoäng för jag har deklarerat. Och nu ska jag sätta in pengar på Challans konto så vi kan boka AUSSIIIIIE imoN!!!!!!!!!!!! juhuuu! !

Nu är jag stressad för jag ska  me bussen till Brallan!  , love

RrRöÖööJJj

Gud va skönt att slippa valborg-ångesten! Här kanske man har 17 maj-ångest istället. Ganska komiskt att jag kan norges nationaldag, och har faktiskt vetat den i några år, me har ingen aning om när sveriges är. Vet dock att sveriges nationaldag är röd dag numera, ganska logiskt tycker jag,...JAJA

Igår hände ngt fantastiskt! Jag träffade en svensk underbar tjej! I love her! Dagen började drygt, jag vaknade av att kattis hade bjudit in sin nya bff (veckan bff that is, nästa vecka är hon nog dumpad) på frukost (antagligen så att hon skulle kunna använda sin, enligt mej otroooligt onödiga, nyinköpta turkosa tekanna med tillhörande koppar och tefat.)  Visste inte om jag skulle crasha deras party men fick iaf lite te och sen skulle de gå och sola och jag hängde efter som en annan stalker men sen bestämde de sej att gå nån annan stans och jag var trött på att stalka och bestämde mej, nu när jag va arg och allt, att gå och fejsa birthe en gång för alla och berätta att jag minsann inte skulle stanna i denna skithålan ändå tills december. Men hon va självklart inte där och uppgiven satte jag mej och åt lite stekt potatis i matsalen.
En blond okänd filur sitter vid datorn och jag frågar henne om hon är klar när hon reser sej och börjar sedan fälla glädjetårar för att hon är svensk och vi börjar babbla och sitter där i 2,5 timmar sen och det var så trevligt så trevligt! Jag fick helt ont i halsen, är inte van att säga så många meningar i rad här... Sen bestämde vi att ses på kvällen och Kattis uppförde sej weird och två andra tjejer från spaet kom och sen kom ulla och vi satt och snackade och det var väldigt väldigt trevligt. Sen gick vi ner till denna """klubben""" som skulle öppna. HEHEHE. ingen kommentar men gick hem klockan ett men eftersom jag äntligen hade träffat lite folk i min smak så gjorde det ingenting.

Imorse va jag lite bakis men ledig hea dagen så gick till kantinen och åt lite stek med champinjon sås muuummmzzz och sen träffade jag mina festkompisar och snackade lite med dom och sen gick jag ner till affären. Jag har värsta skafferiet nu och den enda jag äter är knäckebröd... måste sluta shoppa loss på joker! sen kom jag hem och öppnade fönstrena så att forsens ljud skulle cover mitt toalettbesök. Skulle precis klämma ut en bakisbajs när jag hör kattis dörr öppnas och sen hör jag en mansröst "Hon har gått", sen hör jag en snabb kyss och en dörr som stängs. Jag sitter kvar p toan och funderar lite och på hur jag ska tackla situationen. Jag skulle uppskatta om kattis nån gång kunde förvarna mej om hennes killar, till exempel så jag slipper bajsa när dom är där, eller stå naken (som jag gjorde igår när kattis vän kom när kattis inte var hemma och när jag ropade "hallå?" ropade han "det är bara jag" ... OKEJ?). Jag gick igenom listan på hennes senaste killar och det finns inte många kvar nu som hon inte har avverkat. Men det lät som han pratade svenska så det kanske är någon ny. Eller så är det den killen som hon har sagt åt mej att hålla henne borta från... Men jag pallar inte för hon bara springer till honom såfort jag tittar bort.
Så nu vet jag inte om jag ska ta upp det (för jag är ju nyfiken vem det är!!!) eller vänta tills hon berättar...eller så kanske hon adrig gör det och då får jag aldrig veta....

oh well

Lina, svensken, har varit i aus i ett år och när hon bodde i england va hon tillsammans med en australienare. hon berättade att ordspråket bland killar i aus var "treat them mean, keep them keen" och att dom spelar spelet. seriöst. ngt jag känner igen... jjajaajaja. god bajs

Lilleey ! valborg

Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att Valborg skulle bli såhär bra. Jag åkte in till stadsparken för att träffa klasskompisarna. På bussen möter jag min nya vän som gick i Amandas klass på killebäck och jag trodde han hette Tim ett tag men det gör han inte. Vi pratade lite om armband(ni vet såna man köper i typ thailand och har på sig forever tills dom ramlar av) och hur snyggt det är. Jag hade nåt och han hade några. Jag råkade slänga ur mig att det är lite fattigt att köpa "thailandarmband" på typ H&M och självklart var det där han köpt dom.
OH WELL. Kom fram till stadsparken och hoppade runt forever mellan folks filtar för att hitta klassisarna men ingenstans syntes dom till. Blev dock neddragen på lite olika filtar av folk som ville ha "fler brudar på filten killar!!". Fick låna en mobil och ringa Sofie för min är störd och till slut hittade jag dom vid bajamajorna. Sen satt vi och trängdes med alla Lunds studenter och drack cider och spelade kort och åt jordgubbar. Efter ett tag blev vi hungriga och smällde upp engångsgrillar. Då kom sydsvenskan (oh yes!) och fotade och när vi kollade på webben sen fann vi våra vackra nunor. Jaja.. Sen började alla bege sig från stadsparken och jag tänkte åka hem och göra mig klar inför kvällen. Var på väg till mejeriet när Olof dyker upp och erbjuder mig en öl och en plats på sin filt. Tackar man ju inte nej till. Jag missade min buss och nästa gick sådär aslänge efter så jag och Olof drog hem till honom och drack vin och rökte vattenpipa. Eller, jag hostade mest och tyckte det var äckligt. Jag missade en buss till och bestämde mig för att vara skabbig på kvällen. Sen kom Emil och vi bakade chokladbollar. När jag skulle öppna kakaopaketet smällde det och all kakao flög över mig så jag var literally (bra ord här..men engelsmännen överanvänder det) brun. Bajsbrun.. Olof fick dammsuga av mig. Lät lite snosket ..(snuskigt...för er som fattar långsamt).
Sen ringde Stina och hade slutat jobba så jag tog Olof cykel och mötte henne och sen cyklade vi till Värpinge för att göra oss lite klara innan vi drog till Sofie på förfest. Vi tog bussen in till botulfs( ja inte stina som fick cykla för busschafffisen vägrade släppa på henne med cykel..stina ringde mig precis när vi gått på och hon cyklat iväg och sa att hon hade sett en läskig kanin´och att om hon blev våldtagen var det chaffisens fel och att jag skulle hälsa honom det). Jaaa que pasa .. jo vi stack till Ögs och fick trängas med en Håkan Hellströmkopia som var jobbig. Hookade någon honom sen? någon som vet nåt? .. alla beställde tequila utom jag som inte vet hur man gör. Lyckas alltid hosta upp den igen och det är ju kanske inte supersexigt att göra det där inne) och sen dansade vi och det var som vilken annan utekväll som helst fast mer folk och trångt och inte jätteball kanske.. gick ut och tog luft och träffade på Locken som stod och hängde utanför. Övervägde hur kul det skulle vara att gå in och dansa igen och kom fram till att nee jag var nog för trött så jag hängde på Locken som skulle hem. Idag vaknade jag och åkte hem ASSKABBIG och skämdes hela vägen hem. Missade bussen med en timme så fick sitta och vänta i solen.. jag var fruktansvärt bakis(det enda jag åt igär var två grillkorvar och det var runt 12 på dagen..suck.) och svettig, skabbig, törstig och hungrig och livet var misär ett tag. Sen kom jag hem och nu är jag fräsh igen och livet är bra. Snipp snapp slut!

RSS 2.0