Dancing

Yes, då har jag klarat av min första utgång i geiranger! det var tufft! slutade klockan 10 och det var en väldigt svettig afton, mina bord var längst bort från själva baren och köket så fick springa fram och tillbaka i tre timmar, plus att en av estlandstjejerna inte kunde kommunicera med pensionärerna så jag fick ta hand om dem också. fick faktiskt lite dricks men kan hålla med om att jag inte förtjänade det så länge som folk fick vänta. men sen råkade jag iförsig ge tillbaka för mkt pengar till en tant så det blir väl plus minus noll. jag såg det när hon räknade pengarna så allts måste hon också upptäckt det, oshysst! Hur som, gickhem och gjorde mej iordning, jag visste inte om det var helt okej att sättta på mej svart hög i midjan-kjol med tanke på att det är fet servitris-varning på det, men ingen reagerade som tur var! Så drack vi lite på rummet och jag satte på peppmusik men sen när kattisen kom satte hon på sin danskarock (som faktikst är helt okej, me endå) så vi förfestade lite var för sej, haha. jag drack 2 liter öl och 2 liter cider! det är ganska mycket!! kändes inte så mycket... JAJA. Så gick vi till caroline som fyllde år. Där var hennes pojkvän (dag-finn, hihihihi) som jag träffade snabbt på franks fest, en som heter kristine som jag också pratade med då som är jättetrevlig, hennes bror Jon som också var väldigt trevlig, jobbade som byggare i ålesund och tyckte min lön va crappy då han tjänade tre gånger så mycket (så jag va tvungen att försvara mej med att jag tjänade mycket sämre på sjukhuset, scuse lilly...), jons kompis (också byggare i ålesund, jag frågade om de ville köpa ut till mej. de ville de mer än gärna), loic från resturangen, min fff Carine från resutrangen, hennes kompis damien som är kock-traniee, och sen några andra som jag inte kände igen. väldigt trevligt iaf men ganska snart var vi tvungna att dra vidare. gissa vart vi drog? till vårt älskade hotell union! haha.
Nu förstår jag vad kattis menar med att det kan va lite underligt att festa på sitt eget hotell. man samtalar med massa hotellgäster och sen nästa dag ska man servera dom. inte helt okej när en 60 årig man förösker bjuda en på öl heller föratt han sett en i resturangen... hur som, vi hade vår egna lilla klick med jobbare och resten va lite äldre hotellgäster. jag och fff blev ledsna för vi fick visa leg (pass) och jag blev ännu ledsnare när jag inte fick köpa en drink för  jag inte va 20. men tur nu när jag tänker efter för den måste kostat halva min lön (so jag inte kommer få för att jag inte har ngt bankkonto, great). Musiken var superbra! har aldrig gillat liveband men detta var najs. Typ summer of 69 och Highway to hell. Okej de är de enda låtarna jag kommer ihåg men resten var i samma stuk. Tyvärr åker de här bandet vidare på sin lilla tour så nu kommer det nytt men vi får hoppas att det är lika bra. vid 2-3 nån gång stängde de och vi skulle på efterfest... Jag hamnade hos en av kockarna men lagom awkward stämning då vi var 4 stycken och jag blev lovad om att det skulle komma fler men det gjorde det inte, var ju hos en kock så fick iaf mat :P Jag var den första som bröt upp och vandrade hem i snön. La mej på min säng och filosoferade lite och kom fram till att jag överlevt ganska bra. sen ringde kattis och beordrade mej att komma på en annan efterfest hos martin. allt jag ville var att sova, men jag kände mej verkligen tvungen att gå så dålig som var varit på socialisera mej sen jag kom hit, så jag drog mej ditåt. men som tur va va det ingen riktig efterfest utan bara mer mat. hihi. kvart över 6 kom vi hem och nästa dag mådde jag brev tack vare all nattamat I guess. Det enda vanliga bakismaten jag lyckades få tag på var oboy, men den tog jag också slut på så det va litre tragiskt eftersom jag såg det som en vinst när jag lyckades sno till mej den.


Jag tror jag gjorde ett bra intryck för jag har fått tre nya fejsbokvänner......



kristine, hennes bror, fff carine, kattis i min jacka och damien




nån okänd, fff, och kock-vibeke

Kattisen i galet hår


sthlm

Mitt liv i huvudstaden har sakta men säkert börjat idag. Efter en jobbig gårdag med otroligt mycket ångest fick jag äntligen iväg mig med tåget till min nya hemmaplan. Tågresan minns jag inget av eftersom inget kaffe imorse ledde till att jag endast kunde hålla ögonen öppna max 20 minuter av resan på fem timmar. Kanske bra det så jag inte kunde bygga upp min kända nervositet och stress..

Äntligen framme möttes jag av min otroligt snälla au pair mamma Ulrika som alltid möter upp mig med ett stort leende och man kan inte känna sig något annat än glad och omtyckt. Kan ju inte bli annat än bra när hon sedan kör inom McDonald’s drive in för att köpa lunch till mig och henne. Och gör kaffe stup i kvarten. J

Fick en chans att packa upp under dagen när hon skulle arbeta lite. Riktigt trivsamt har det blivit här nere i mitt lilla krypin. Ny renoverad toalett med dusch och bastu och egen lite kokvrå med kaffekokare, tv och skin soffa.

Ut på eftermiddagen gick jag och Ulrika och hämtade pojkarna. Den största, Ville 8 år hämtade vi på hans skola typ 150 meter från huset. Lite blyg och rädd i början men släppte efter ett tag när jag hade briljerat med mina fotbolls kunskaper. Sen blev det att hämta dom två mindre, Alexander 5 år och Oskar 4 år. Riktigt glada killar med enorm energi. Kommer nog att ta död på mig några gånger men går inte att göra något annat än gilla dom.

Resten av dagen har jag spelat spel och lekt med barnen.

I skrivande stund kom Ville, den äldre in i rummet och sa god natt och gav amanda komplimanger för hennes bild på msn. Världens guligaste kille.

Så livet har tagit en bra start här uppe i norr, det enda som fattas nu är vänner men ska göra seriösa försök på att ragga vänner senare i veckan. Kanske blir fika med Kim på stan redan imorgon. Ska föröka ragga upp en viss herre också, får se hur det går ;)

 

Förlåt att texten är dåligt och ganska tråkigt skriven, men är riktigt ringrostig på det här att skriva blogg. Men eftersom jag ska försöka få detta till att bli en vana att göra minst några gånger i veckan kan jag lova att jag ska försöka bättra mig.


Linneo

Igår när jag stod och väntade på bussen i mörkret kom det förbi två småtjejer och en kille. Dom var sådär 12...där stod jag med mjukisar och kragen till näsan och stor mössa med håret instoppat. När dom kommit typ 200 meter från mig vände dom sig och bara "HALLÅÅÅÅÅÅ tjejeeeeen , hallåååå, hejheeeej". Och dom gav sig inte heller. Dom fortsatte "är du död? hallååååååå men säg hej då!! hejheej"..  till slut ropade jag lite halvhjärtat "men vad tror ni.." varefter dom säger till varandra "ooj de var visst en kille...!"  ...   KUL att min röst är fedemaskulin och FUL..  Visste att den inte är så vacker men jag visste fan inte att den var manlig. Ush jag blev helt deppig.    


tjallong!

Tjalli!  inte lönt att dra en lång detaljerad historia om utgången men här kommer en liten sammanfattning.
Igår var jag, Liv och Carro på Lunds and it was NICE! Mandy körde oss in till stan och Lindvallenskivan dunkade och pettisarna skickades runt. Vi tog ut pengar och jag konstaterade att mitt konto var torrt som en "desert rat". Sen körde Mandy oss till dörren och vi kände oss lite kungligare än vad vi var. Inne på Lunds beställde vi isbjörnar och getingar och Lennarts och Ragnars och allt vad dom heter och svepte en efter en. Vi sprang på toa stup i kvarten och förbannade Lunds för att deras speglar är suddiga. Efter ett tag blev vi hungriga och begav oss till Hamburgestallet för tre meny 1 och extra majjo. Där satt vi nån timme och sen ringde vi massa människor som vi tyckte kunde hämta oss men ingen kunde så det blev taxi hem. När vi hade släppt av Liv och kommit till min och carros hållplats sa taxichaffisen att han inte tog kort. Vi fick vända och köra ner till banken för att ta ut pengar. Vi stod skitlänge och funderade på att kuta därifrån. Hade nog vart hur enkelt som helst om vi var nyktra men vi kom fram till att vi skulle ha snubblat för mycket. Vi satte oss lydigt i bilen igen och han körde hem oss. Carro frågade vad han skulle göra om vi sprang därifrån och han såg rädd ut "kommer ni springa när jag stannat bilen????" .. vi bara neejnej... han bara "det är bara dumma pojkar som springer. Snälla tjejer, inte springa!!" med lite skräck i ögonen. Vi tyckte synd om honom och gav honom en krona i dricks. Det var allt vi hade råd med.




Detta har inte med kvällen att göra. Det är bara lite rolig fakta. Inga namn nämnda.
- X skulle göra gravtest och vågade inte gå och hämta ett glas i köket eftersom familjen var där. Istället kissade hon i en ljuslykta (ni vet sån man köper på IKEA). Familjemedlemmarna frågade sig sedan varför ljuslyktan stod i diskmaskinen.

fylleeeeeeeeeeee

HEEJHEJ! fylleinlääägg och det är najs. och shiiit aån nöööörd jag är jag skäms på insidan
 JAg kom just innaför förren och sa hejdå til carro och liv. och vi kunde inte vetala taxin med kort och snt och så fick vi köra ner till banken i byn och ta ut pengar och sen stod vi och tänkte så "hmmmmm ska vi spronga från taxichaffisen och skiote i att betala "men då kom vi på att han såg rätt snabb ut så vi satte oss lydigt i taxin igen och sen kom vi till vår hållplats och då frågade carro vad han gjorde med folk som smet från att betalaoch han sa att han jagade dom alltid och då betalade vi snällt och sen smög vid därifrån och shit va jag skratta för han var sån liten thankucomeagainsnubbe som var liten och kort och lite mullig och det hade vart en kul sn om han hade sprungit väärsta efter oss mitt brediv d sularpsbäcken haha ni vet där ankan kalle hängerm(men hon e vit så d e en tjejanka och carro kallar henne anki men jag säger kallee..) sådetså!! asbra kvääääll och hamburga med majjo satt fiint!!!! oc h killarna var under aö l kritik på lunds tyckte liv så vi drorg hhaha.. men vi garvade när vi beställde Lennarts frink iallafalll och bartenern tyckte v i var lite  töntiga men ååh .....!!!   godnatt shit jag döööör å¨insidan av trötthet nu

tjallong!! lilly här

Åh Amanda va fina naturbilder! och vilken utsikt! Jag kunde typ skymta P&Gtornet i horisonten (Sandbys högsta punkt antar jag). så när du saknar Mandy kan du ju bara kika.

Har skrivit ett långt mail om allt detta till dig så du lär ju inte tycka det är kul att läsa.

Here we go.
Ja min dag har vart ganska lugn. Jag gick upp i ottan för att gå till körskolan och bli uppläxad för att jag inte kollar i speglar osv osv.. Sen var klockan hipp som happ halv 9 och lektionen var slut. För att inte frysa ihjäl begav jag mig till Ica för att vänta på att apoteket skulle öppna. Skulle ha lite olika medel för saker som man har dragit på sig under det gångna året kan man säga.  När det öppnar är jag först på plats för att få det undanstökat så fort som möjligt innan apoteket hinner förvandlas till ett kaos. Och när jag tagit min nummerlapp och står och kikar lite så hör jag orden man inte vill höra när man står vid intimavdelningen : "heej, läget? vad gör du nuförtiden? vad gör du här?".. Och när det inte ens är en nära vän (inte ens en vän) utan en BEKANT blir det extra pinsamt. Att han sen står bakom mig när jag förklarar vad jag är ute efter för kassörskan gör inte mitt liv mindre helvetiskt direkt. Springer ut med min kasse och för första gången någonsin är jag röd om kinderna. Tänkte att nu är faran iallafall över but nooo .. måste gå walk of shame in till apoteket igen för att se om jag glömt mina vantar på disken. 
Kom hem och intog soffan med sex and the city och yoggi varefter Liv ringde och ville ha med mig på hemligt uppdrag. Det lät vääldigt spännande och jag anmälde mig som frivillig. Uppdraget var att köra Livs killkompisar till Malmö i utbyte mot att dom köpte ut till Liv. Jag skulle vara täckmantel omifallatt det uppstod pinsam tystnad. När vi kom till Malmö visade det sig att INGEN hade någon aning om vart vi skulle vilket resulterade i att vi körde omkring  1,5 timmar och letade efter nån stadio. Efter 1,5 timmar gav vi upp och dumpade killarna på en mack där dom fick ringa efter en kompis. Sen körde jag och Liv hem. 
Weeeeeeell..  

nej nu ska jag göra mig iordning.. hinner inte skriva mer. Nation ikväller! känner på mig att det kommer bli en lugn kväll :) skönt.


Bergsbilder

Igår vandrade ja och kattis upp till ngt som hette utsikten, jag ville egentligen gå til ett annat berg men det tog tydligen nio timmar
 att gå dit. Tyckte inte det såg så långt ut.... Bilderna blev väldigt dåliga, kameran är inte så bra och ingenting blir ens hälften så fint
 som det verkligen är. Vet att det är lite trist att se på naturbilder men om ni vill se hur det ser ut :)






Här skulle jag fotas vid ngt fräsigt vattenfall
 med massa istappar runt omkring. men det
ser man inte... Plus att det inte var helt lätt att
klättra ut där då jag hade valt "fina" kläder bara för
att vi skulle fota..haha. det ska jag inte ta igen!
























Här har vi kommit hälften av vägen upp till utsikten...Den vita stora byggnaden är vårt hotell och hittills har
jag tyckt att vi bodde längst upp i byn.. men icke. nedanför ligger det "riktiga centrum" men det syns inte på bilden
 eftersom det ligger ännu djupare ner i hålan.





Ser ni sicksack-vägen till höger.
Det var dit jag vandrade i början, till tredje svängen sen orkade jag inte mer...





Förstår ni vad jag menar med håla?




























Idag är det också sol men det blåser som faaan. Har redan gjort miljoner kjol-lyft a la Marylin Monroe
både utanför butiken och utanför common room. känns bra. Det är svinkallt. Jag är ledig och har
slängt in en dos kläder i tvättmaskinen. Hur mina jobbkläder ska hinna torka till imorron är ett annat
problem. jajajaja.
På vårt staffmeeting härromdagen (då jag tvingades smaka resturangens nya vin -blä- eller
smakade faktiskt bättre än rebenshopen iaf...) Så berättade nån av cheferna att de fick in ca 20 jobbansökningar
om dagen bara till resturangen! finanskris it is( jäävla snack om den här vill jag lova!). hiiimla tur att jag fick jobbet,
satt och suckade av lättnad resten av mötet. Birthe sa också att detta året ska det ta in så många vana
arbetare som möjligt för att underlätta... Kan inte direkt påstå att jag tillhör den kategorin (Okej, nyss hände det en
pinsam sak, för andra gången sen jag kom hit skulle jag tvätta och det fick bli jobbkläderna plus alla mina
pastellfärgade icke ömtåliga trosor. Så nu när jag skulle gå och ta ut dom hade uppenbarligen ngn behövt
maskinen och tatt ut alla mina kläder.. så på tvättmaskien låg nu ett virrvarr av stringtrosor. stackars den som
var tvungen att ta ut dem. Sen går jag ut i blåsten och upp på mitt rum och tro inte att det blåser så mkt att
hälften av trosorna flyger iväg. och då kommer den generade lilla fransmannen damien... Bonjoouur...hehe.
Vet inte om det hade varit bättre ifall jag hade haft alla mina fina spetstrosor istället för snobben. oh well
Till råga på allt kom jag på att jag glömde tvättmedel. najs, speciellt när det gäller trosorna. Men får väl
tvätta om...
Förresten, kattis har lånat min stegräknare och på jobbet går hon ca 11000 steg! grymt! måste bara betyda
att jag går dubbelt så många eftersom jag bara kan ta hälften så många tallrikar. höhö. en dag tog jag 12
stycken "på det svåra sättet" haha då va jag lycklig, me det va typ andra dagen och jag har inte vågat prova
det igen. Jag kommer förmodligen, förhoppningsvis ha väldigt vältränad nedre vänsterarm när jag har varit här ett tag
 Idag när jag gick till affären för att köpa glass till frukost (vi har ingen frys så man måste äta den driekt, drygt) så der
jag en skugga komma springade bakom mej och sen hoppa upp på mina axlar. och det var lille henning.... han är en
riktigt lustig prick! alla är nog småkära i honom, otroligt trevlig. han jobbar i geiranger ca 5 månader om året och
reser de resterande 7. Nu ska han gifta sig med en filipinska som han varit tillsammans med i två månader.
De ska gifta sej ifall han inte kan få uppehållstillstånd där, eller var det var.. Lät så härligt, att bara vara så spontan,
bara för att få va tillsammans med ngn så ska han gifta sig. Han oroar sig inte alls över att vara bunden till henne
eller nått.. Ja... imponerande tycker jag.

OK3j det var nog allt. god eftermiddag!



och såhär kan det tydligen se ut på sommaren... :)

Kategorier

Så, nu har jag varit duktig och gjort speciella kategorier, så ANNA DU VÄLJER FIRENZE okej? (ikksje geiranger...) Så blir det lite lättare att hitta för alla våra läsare. puss

Gejis

Idag var det fint väder! Borde ha kommit ut och fotat lite men det lyckades jag inte med, dock gjorde min fff (franska fniss-friend) Carine det så jag snor en bild från hennes fejja. Puss


Hola Hisbola!

Ojojoj skrev ett knäppt inlägg här inatt och nu vet jag inte hur man tar bort det utan får skriva ngt annat istället.. Det regnar abnne mig i Firenze idag, REGNAR! så jag sitter här med skolböckerna i ena handen och datorn i andra.... och lite bakfull är jag allt.. sådär lagom!  var på en liten avskedsfest för en engelsk tjej, Stefania, som åker hem  imorgon, buhu. och efteråt träffade jag en italienare som jag träffade på vår stammisklubb Glamour i helgen; Jonny the cutie =)

Mycket trevligt var det, barhoppade en hel del innan vi blev trötta och gick och la oss. hrm.. Italienskan har banne mig inga hämningar när man är smått berusad! känns som man inte gjort ngt annat än att babbla på detta främmade språk, härlig känsla!

För övrigt var jag i Siena i helgen med Eline som åkte i söndags. hon var min bäztis här så lite sorgligt var det allt då och igår. jag dras nog till holländare! såg just på tal om det i ett mail från mamma att hon pratat med maarten på ica och berättat om hur jag har det, alltid trevligt! :P

Amanda visst är det underbart att nästan alla serier går? har dock inte hunnit se några på ett par veckor men älskar att bläddra igenom mitt lager och gotta mig i vad jag har att se fram emot i tråkiga stunder! =)

nej, pluggdags!

BACI, mi manca voi molto <3


Elin, minns du när..

..vi var på "The sound of musik" och var så uttråkade att vi började härma alla skådespelare med Dart Vaders röst och vi kissade nästan på oss av skratt ? 

Jag fnissar lite när jag tänker på det. Det var underbart att Skypea med dig idag kompis och det får vi göra om snart för jag saknar dig!! <3 :)

bummed

aningen nere nu. 1. jag ska jobba imorron, kväll, trodde jag va fri och inte att jag skulle jonglera vinflaskor och gammalt skaldjursskal. 2. kattis frågade mej nyss om vi kunde byta torsdag, då jag är ledig, för att hon och caroline planerade att åka till ålesund och shoppa och sen gå ut på kvällen. hade väl hellre blivit medbjuden är bortbytt, speciellt eftersom det är dom två som jag mest "hänger" med, eller iallafall åtminstone kan tänka mej att hänga med... JAJA...


fransmannen kan jag dock inte kolla på på jobbet, för då är han ful. så det är trist.


en rolig sak då! deras namn! norrmännen alltså. har ju bara träffat på ca 10 som verkligen är från norge, men favoriterna är, nerifrån och upp:
3. Olè (misstänker dock att det inte är ett helnorskt namn)
2. Dag-finn (20 år)
1. Stian-peder (19 år)
Dessa fnissar jag lite åt i mina mörka stunder.


Jobbet idag gick bra annars, tycker det är ganska trevligt. Man gör ganska olika saker hela tiden så det är skönt.


Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, va sur på min roomie kanske... men det blir nog lite jobbigt iförsig. Godbajs




Ps. Okej det blir mkt matsnacka, men jag jobbar ju på resturang! Idag fick vi samma mat till lunch som serverades till gästerna, och sen fanns det maassa chocolate chip cookies! yey! och lite andra tårtor.se fanns et bockså ngt mysko bröd, som såg ut som låångt smalt fullkornsbröd men sen smakade det jättegott! jag kände igen smaken men kunde inte placera. efter låång tid kom jag på att det smakade sockerkaka. och jag gillar ju inte sockerkaka...så jag slutade äta. blev lurad av färgen bara, den var brun... och seeen idag när jag smög in i matisen påvgen hem stod där gårdagens efterrätt...karamellpudding, tydligen nån norsk specialité. tyckte inte det va gott men nu hoppas jag på att vi imorron får dagens efterrätt, chokladmousse! sen ska jag börja banta... promise.

Ps2. idag gjorde den franska lilla tjejen ett litet närmande mot mej tror jag. hon är en traniee... typ. hon, och en annan kille från frankrike som är här och ska bli kock. jag hoppas för deras skull att de får betalat. stackare annars. har blivit skickade till nowhere i fem veckor.. jaja hursom, hon är väl typ 18-19, försökt prata med henne men hon bara fnissar och säger yes eller no, inte så bra på engelska alls men hon är nog snäll..... hon frågade iallafall mej om jag skulle till poolen idag. så sa jag att jag inte visste och frågade om hon skulle. men hon visste inte heller. visste inte riktigt om det va läge att säga "ska vi gå tillsammans?" liksom... kanske lite väl naket när man knappt har pratat innan... äh eller jag vet inte. tvivlar på att vi skulle kunna ha kul om hon inte fattar ngt.

Ps.3 ÅÅh nu blev jag äääännu mer irriterad för en himla 45årig bulgarkvinna kom in och sa att klocakn sju ska de ha ett birthdayparty här inne i allrummet! Störigt!! "Join if you like" sa hon men jag tror inte riktigt hon menade att vi skulle sitta här med våra datorer. så vad ska jagnuuu göra ikväll då?!


Bonjour


 


Nu ska jag berätta om min första kväll med min egna lilla sektion. Jag hade "bara" 9 bord. Jag lyckades serva 3 av dem. HA- HA - HA. Nej inte kul. If you dont know the meaning of disaster you should have just looked at me tonight and then you know, förklarade jag för Merlin (estonian) när hon undrade hur det gick. Och hon skrattade och sa bara Ja du va ganska dålig, men det blir bättre. Det var skönt att höra! Istället för alla supersöta norska som kvittrade NEJ men du va ju inte så dålig! YES I WAS! Såklart fick jag vid första bordet öppna en vinflska och det misslyckades ganska brutalt och det slutade med att mannen i sälskapet fick avsluta jobbet. Innan han ryckte in rann svetten längs hårfestet och jag tittade desperat efter hjälp. Nästa två flaskor öppnade jag i min ensamhet ute i köket, vilket man egentligen inte får. Min chef Birthe är sjuukt chill och hjälpsam och hon (och alla äldre chefiga personer) gör det mycket lättare att vara total beginner och det ärjag väldigt tacksam för! En av höjdpunkterna var när jag skulle hälla upp öl från ölapparaten och har tagit ett alldeles för litet glas så när det börjar rinna över tar jag inte ett nytt för att rädda forsen utan istället tar jag bort glaset, ställer mej rakt framför och blir helt nersprutad, flyttar mej sen så att de två fransmännen bakom mej också kan bli helt nersprutad. Då släpper Birthe ifrån sej ett litet stressat, danskt "oh my god", men det var också all ustkällning jag fick. Oroade mej en sekund över mina ölstinkande kläder men denna fantastiska uniform suger upp allt direkt. Nu förstår jag nästan varför vi tvingas ha dessa kläder.


Uniformen. Den är fruktansvärd. Iallafall på mej. Det var PAIN första dagen när jag var tvungen att prova ut den. Snacka om att jag inte passar in på standardmåtten, visste jag iförsig redan, men hittills har jag lyckats undvika dem. Hur som helst. Svart "hög i midjan-kjol", tajt hela vägen, till knäna. Kan låta snyggt men sitter helt fel på mej. Var tvungen att ha strl 42 för att kunna få över den över låren och rumpan men i midjan är den alldeles för stor, så den sitter cptajt över rumpan och höfterna och sen på magen i midjan bara pösar den loss för fulla muggar. Då ska vi då ha en liten blus instoppad i kjolen vilket inte går så bra för min del eftersom ja allt jag förklarade nyss. blusen är så söt och rar sååå, vit med pärlknappar med gulddetaljer (bara de som syns såklart, sen kommer vanliga vita..), den är koooort (vilket antagligen inte ska synas eftresom den ska vara nerstoppad men den är FÖR kort så den glider upp hela tiden) och den är breeeeed (vilket antagligen inte ska synas eftersom den ska vara nerstoppad men midjan är för stor så den fastnar inte...) och varje kvart får man gå och köra ner handen innanför kjolen och försöka rätta till sin svettiga skjorta. Nylonstrumpbyxor, of course, "hudfärgade"- FULT USCH. Och det bästa av allt: VÄSTEN. Svart väst, slutar lite längre ner än vad kjolen börjar, helt ofigursydd och med en lag på att vara knäppt. Jag ser väldigt tjock och ful ut. Jag gillar inte. Jag försökte spejsa upp det hela lite genom att ha på mej ett svart smalt skärp i midjan och ha västen öppen, såg snyggt ut, men det fick man givetvis inte.





aaaaaaaahhhhHHHH nu försvann allt. Jajajjajaaaa. ska sova lite, förhoppningsvis slippa gå ut ikväll, äta lite gott (typ varma koppen som jag har köpt alternativt nudlar (inte lika goda som willys)) och sova och läsa och ha det trevligt.



Pusspusss



ps. en mysko grej som loic (uttalas lojk, fransman) sa till mej när jag gick hem. Han gick lite snett bakom mej och jag tyckte det va jobbigt att gå där utan att snacka så jag vände mej om och sa på skämt " Are you stalking me?" och han såg lite ut som han inte fattade men sen sa han "Yes. But I despise you aswell". Hahaha. "Thank you?" sa jag lite smått frågande och han sa muntert "yes, are you working tonight?" "No.." "Okay, I am have a nice afternoon!". Tror inte det var många rätt i denna konversationen. Han är dock grym på engelska om man jämför med de andra fransmännen. Dock förstod han inte mitt skämt när han sa att han bodde i husen som kallas "kontainerna" och att det inte va så bra, då sa jag "Yeah kind of crappy right?". höhö. okej, kanske väldigt dåligt skämt men han fattade ändå inte.. Jaja. Kontainerna är förrresten snäppet bättre än våra "hus" (fett""), sen kommer kockarnas hus, det är riktiga hus! en tjej som vi var hos hade ett stort sovrum, vardagsrum, stort badrum, och ett rum till som hon använde som garderob och förvarning till sina filmer.... hade varit helt okej att bo där!

ps2. lojk är snygg. när jag först såg han tyckte jag han såg töntig ut i sin väst och fluga och glasögon, men när jag såg han utan glaösgon och normala snygga (iallafall säkert ansedda snygga i france) så var han SNYGG! och när jag almost naked i poolen var han HET!
 to be continued...


aj miss jo



Lite bilder från i höstas bara

Jobbunderhållning till Challan

Är det bara jag eller är det sjukt trist när ens favoritbloggare åker på semester!? jag menar, det va dööötrist när blondinbella var i branäs (då läste jag bara ifall ifall det skulle råka stå "Idag träffade jag en ensam liten tjej från skåne som hette carro som var ute och åkte själv för hela hennes familj hade kräksjukan") och nu är hon fanimej och åker skidor igen! TRIISST! Och min bittra blondin som håller mej uppdaterad med kändisskvaller är i thailand! det är iförsig liite roligt att läsa om eftersomjag har varit där, men that's all.
jag brukar också läsa kissies,men eftersom jag sitter i "allrummet" så brukar skämmas när hennes fula vulgära banner kommer upp på skärmen. den är så jätteful dont you think?

jag fick ca 5 minuter av peace and quiet här i tv-stuen men nu kom bulgarerna IGEN. Alltså seriöst dom sitter här 24/7 och tittar på bulgariska idol (=suger, seriöst) och massa dubbade filmer osv. Sen äter de deras medsmugglade mat som de snott från matsalen. Det är ganska roligt, att sitta och iaktta dem när de smugglar ner den. Ibland tar de liksom md hela salladsskålar och idag tog de ett helt brödpaket och jag behövde inte fundera länga på varför alla pålägg var slut.


Inatt har jag haft en massa mardrömmar! Vaknade miljoner gånger och försöökte verkligen tänka på annat men sen kom smygande iallafall! Ställde klockan på 9 men kom upp klockan tolv. Men imorron är det slut med det. Börjar klockan tio och har delvakt. Det är ganska drygt.
(Nu plockade bulgarmamman fram hela osten som var borta och börjar skära upp den för att dela ut lika till sina män)
Jag börjar tio, jobbar antagligen till 3 ungefär, slutar sen och börjar åtta igen och jobbar till elva. Sen nästa dag börjar jag 7. Kul! Då missar jag ostkvällen också. Som jag egentligen inte ville gå på för jag gillar inte ost och knappt sällskapet men man måste ju socialisera sig..
Dock gillar jag min roomie, kattisen, vi är väldigt lika på många plan och har samma humor och samma värderingar (woow deep) och samma.. ja annat som man kan ha samma typ. Det trodde jag inte när hon först stegade in i mitt rum i typ palestinasjal från HM och den där fula möss-kepsen. men hon har tydligen bara den när hon har en bad hair day. När det var fest klädde hon upp sig i paljettklänning och fjäder i håret  ( a la gossip girl - som hon inte har sett!!! :O) och jag sa att hon såg ut som Nyårsafton. Det var inte taskigt menat men hon tog av den och satte på sej den senare när hon va full.

Här är mitt hotell förresten, tycker ni ska ta er en titt. Det är fint!
 www.hotel-union.no

Jag pratade med pappa igår och han sa att han och siggerveeerkligen ville komma upp. Tvivlar på att sigge skulle kunna roa sig här men pappa hade nog. hur som, jag började direkt fantisera om all mat dom skulle ta med sej till mej då!! Alla som är här uppe, veteranerna, visste att man skulle köra upp här, och INTE flyga. Kattis har med sej massa flak öl och cider och massa andra användbara saker (som jag sagt innan; spis, kastruller, stekpanna, te, vodka, skärbräda, knivar, galgar och ja massa annat skit). Jag har köpt på mej bröd och kaviar, äpplen och en coca-cola.... Vet inte varför jag köpte coca-cola, det är ju gott, speciellt när man är utomlands men det är aldrig ngt jag haft behov av att handla (typ som choklad, det kostar 34 kr här :() men jag misstänker att det är för att hallands läxade upp mej ang läsk och socker bla bla bla..

Märker ni så dåligt jag skriver? Jag ryser när jag läser igenom det. Jag har ett svagt minne av att det fanns en tid då jag skrev bra. Liksom mycket sarkasm, ironi... lite fräckt (jaja töntigt ord jag vet) men no longer. Dte är väl mest för att jag vill få ner så mycket som möjligt och jag anntar att jag vet att ni läser även ifall det är crap. Och engelskan sen.. hahaha. Jag och kattis diskuterade det inatt (ja, vi har många djupa diskussioner på natten), man lär sej många nya engelska ord, det har jag verkligen gjort, men meningsbyggnaden är helt fel och såfort man försöker dra till med ett mer "avslappnat" språk så är det ingen som förstår. Antingen stel skolengelska eller påhittad köksengelska (alltså engelska som de lärt sig när de kommit hit, i köket "hurry hurry hurry I need more chicken"). Dock finns det vissa ord som ingen kan, typ "bricka", och damsuga... dock kan alla "stoesuga" som det heter på norska och de flesta snackar engelska med inklämda norska ord.


Hmmm. Nu ska jag gå upp och se en film med danskiz. Vi ska förmodligen låna confessions of a shopoholic av våra estonian neighbours, eller det är vad jag vill. men när jag uttryckte detta blev den ena estonianen (höhö) väldigt upprörd och sa att jag inte kunde se den för den var så dålig osv osv osv. men jag ska göra ett nytt försök.


Med vänlig hälsning Amanda (här vill jag alltid skriva mitt efternamn, men då vet jag att det kommer upp när man googlar mej och då kommer min far hitta denna bloggen också. om han inte redan vet den. vilket jag misstänker. men skitsamma!)


Jag skulle ladda upp en annan bild, men nu blev det ålesund. så fint så fint.

Just nu känns det inte helt dumt ändå

I förrgår cyklade jag hem från Lund i medvinden. Det var underbart! Solen sken och jag hade If it makes you happy i öronen på högsta volym. Jag noterade att ingen var bakom mig eller framför mig och bara då vågade jag sjunga med.Det var sånt britney moment (crossroads you know). Was it good? IT WAS NICE!

Idag vaknade jag av telefonen vid halv 10 och tittade ut. Strålande sol igen så jag tog på mig joggingskorna och sprang till golfbanan och tillbaka. Senare idag ska jag styrketräna vilket ska bli skönt och efter det ska jag på gratisbio. Hela dagen kommer alltså vara bra.. och gratis!
Tog just mod till mig och ringde körskoleläraren och han sa att det var bara att komma ner när jag vill idag och få ett kort så jag kan börja på teorin. Det var också najs.

Och igår hade jag en supermysig dag med Carro och Liv inne på café Mondo. Dock var det lite fel val av café. Vi "halvt kände" alldeles för många människor för att man skulle kunna ha ett samtal som inte hela Lund skulle veta efter en dag. Sen körde vi hem och jag och Carro kollade på en shopoholics bekännelser som inte var jättebra. Det var nog för att vi inte fattade så mycket av den eftersom ljudet var knaggligt och vi hade inga subtitles. Men nånting säger mig att även om jag fattat allt hade jag inte gillat den särskilt bra ändå. 

Oj nu kom dagarna i lite fel ordning..
Dagen före i förrgår... eh.. måndags? så var jag och Carro i Malmö. Vi gick runt i västra hamnen och njöt av havet. Carro berättade att Jens en gång i tiden sökt jobb som fönsterputsare och att om han tagit jobbet hade han antagligen fått putsa turning torsos fönster, på utsidan!!  INGENTING som jag önskar min värsta fiende. Fatta läskigt!!!!! tur att Dressman haffade honom först.

HMM .. Jaaa.... Jofre åkte ut i den rätta för rosing (snyft!!!) men det är fortfarande mitt favvoprogam!


har inget att göra

så jag renade mitt samvete och mailade franny. Nu behöver jag inte göra det på några veckor igen!
nämen så jobbigt är det inte det är bara det att jag inte skickat deras kabel än och jag skäms lite över det och då kan mna ju inte bara maila och låssas som ingenting.. nu gjorde jag det iallafall.

En annna sak.
Jag saknar Livvie. Inte lite heller... JÄTTEMYCKET!
DET kom helt oväntat. Jag satt och tittade mot dörren idag och föreställde mig hur det skulle vara om hon öppnade den och sprang in till mig och gjorde nåt Livvieaktigt som att smeta tandkräm på mina armar eller sputa vatten på mig med dushslangen eller slå mig på rumpan. Jag brukade alltid jaga henne och retas med henne och vi busade jämt och hon är sååå mysig att lyfta upp och krama och pussa på. ÅÅH! min lilla prinsessa.

Här är hon! busungen :)



det är en ego shot de luxe!!  jag gömmer mig i bakgrunden .. har en ful krona på mig och är fettig i ansiktet...
Och what the hell! här är jag..


Smygreligiös

Claudia (3år) sitter och kollar i en fastighetstidning över frukosten. När jag frågar om hon hittar nåt slott att bosätta sig i (hon är tjejtjej och besatt av prinsessor) får jag svaret: I want to keep this house since God made it for us. Jag och Polly försökte hålla oss för skratt så gott det gick. Inte nog med det: var och varannan dag är hon "Mary" och släpar omkring på stackars baby Jesus ("his a very special baby") under armen. Julspelet satte griller i huvudet på stackars lilla vännen!

Hallå!

Idagr firar jag en vecka i  norge. Imorron ska jag och kattis fira en vecka i geiranger. haha. blir nog trevligt. sen när det slut på ledigheten. från och med nu jobbar jag åtminstone fyra dagar i veckan, känns bra. på något sätt känns det som man har massa kvar av dagen fast man har jobbat, har jag aldrig känt förut. Maten vi får är god. idag fick vi några slags tunnbrödsrullar med kyckling & sallad i, eller lax. det var gott. härromdan fick vi hemmagjord pizza. idag har jag vatt ute på en tur och även simmat, och ätit... ja thats about it. ska snart dra mej tillbaka till tvn och äta nått från kylskåpet.. typ kaviar,som jag köpte idag. inatt lärde kattis mej lite danska. det är svårt! fattar inte hur man ska uttala. nu kan jag iaf räkna på danska..d et är också helknäppt. och så kan jag en del användbara ord, hon är desto sämre dock...vi pratar mycket på natten. mitt dygn är fel. men menenmenmenmen.
jag hoppas det kommer nån svensk snart, som ja kan snacka svedish med. jag längtar efter kladdkaka. det kan vi inte göra här för vi har ingen ugn :(
sa jag att jag och kattis köpte en liter glass och åt halva var? det var najs. tror hon är ngt för mej den där kattis. haha. vi har ju ingen frys så va verkligen tvuungen att äta hela liksom.

asså jag pallar inte! måste alla  va borta! jag orkar inte hålla reda på alla... SUCK OCH STÖN.


nä men tack och hej!!!


Lils

Idag är en sån typisk jobbig dag.
Äsh. Jag ska tänka på mitt nyårslöfte. Och jag är ingen bangare. Sådetså!

Längtar till helgen. Nation it is!  INTE lycka till i DM Mandy och Liv!! :)


jajajajajaja

Grym uppdatering på bloggen senaste! I LIKE!
Well, mitt mod börjar sjunka lite nu. Vet bara inte vem jag ska umgås med här... Hm.. min lilla dansk är ju väldigt snäll och ska dra med mej överallt, men jag känner mej störig när jag hänger på henne, plus att jag inte riktigt kan klicka med vissa av hennes vänner... typ... 30plusiga-frank osv. Hmmm.. men är ledig fram till fredag nu, inte jättebra, kommer glömma "allt" jag har lärt mej. Så idag gick jag upp kl 12, läste lite, åt lite choklad, gick en promenad i bergen, jag och kattis gick och simmade och sen åt vi och sen gick vi hem till nån kock(norsk) och kollade på love actually och mamma mia med en till kock(finsk) och en städerska (finsk). Det va mysigt och skönt att slippa 30plusarna. Det blir helt konstigt, man snackar engelska med de finska men sen helt plötsligt börjar de prata svenska och sen ... äh jag vet inte. man måste verkligen koncentrera sig med vem man än pratar med. dom snackar ju heelt cp norksa här. jajajajaja morgodagen kommer väl bli likadan. och torsdag med. om inte någon får för sej att klämma in en "fest" och....usch nä det hoppas jag inte. godbajs.

Lite yoga

ååh jag försöker alltid logga in med min egen e-postradress men det är ju amandas som gäller. Oh well!

Idag fick Challan med mig och Linda på yoga. Det var en märklig upplevelse. För det första. What's up med att andas på instruktörens befallning? "Andas in, andas ut, andas in, andas ut". Låt mig andas när jag vill för helvete!! Och ibland sa hon bara "andas in" och sen sa hon aldrig när man skulle andas ut och då fick jag hålla andan till nästa gång hon sa det. Det kunde faktiskt ta en halv minut ibland! det var synd om mig och jag led lite och gnydde för mig själv.
En annan sak. Yoga ska väl handla om välbefinnande (satsigt ord och vet inte helt vad det betyder men det låter yogigt) och en sak som INTE gav mig inre fred var stående hund. Värre blev det när jag upptäckte att stående hund var nån slags grundställning som vi stod i sådär varannan minut. Trodde jag skulle kola vippa och armarna skakade som om jag hade Parkinsons. Jag tjippade efter andan som en fisk på land och den vältränade mannen framför mig gav mig onda ögat. Jag störde nog honom i hans jakt på nirvana..typ.
Efter några stående hundar och en kort kort kissande hund var det dags för nån atletisk övning där jag skulle, med mina tår, röra golvet bakom mig (?) Nu är det såhär att jag gärna ville leva tills jag blir 20 (minst!) och dessutom hörde jag Challans ord eka i huvet "Lilly om det gör det minsta ont i nacken när du gör en sån övning så sluta genast om du inte vill bryta den!). Jag kom ungefär 90 grader och sen kunde jag inte trycka tillbaka min fötter en mikromillimeter till så jag stannade där och chillade.
Jag spanade istället på klockan och såg att det var dags att avsluta snart till min stora glädje. Rätt hade jag! För efter sadistövningen bad läraren oss lägga oss ner och slappna av. Och det var då folk drog fram sina, hör och häpna, medtagna filtar? FILTAR ? så där låg folk insvepta och slöt fred med kropp och själ medan jag låg och viftade med näsborrarna. Sen var det slut.. ja det var min yogaupplevelse. The end.
Ps: tror faktiskt att jag kommer komma tillbaka. Yogan ska INTE få bräcka mig! jag ska vinna! (att vinna i detta fallet betyder att jag ska hunt stående hund down and kick it's ass innan mitt gymkort går ut!)




Rubriker är svåra att få till

haha Amanda DET måste ha känts bra, att de trodde du var uppläraren :P hihi men du har sett måånga flaskor bli öppnade så u should be able to ;) Hon nya norskan här snusar, jisses vad dyrt att snusa i norge liksom :S men här vet ingen vad det är.. igår testade Eline att snusa; kände ingenting men en timme senare smsade hon att hon spytt :P hihi det var lite kul! eller inte... berä'tta mer om Norge! Verkar riktigt roligt! gick tiden på jobbet snabbt?

Idag har jag visat runt Jannie (norskan), hon är sååå trevlig och det är ganska skönt att prata svenska, hon pratar det perfekt svenska medans jag knappt ens förstår norska... 

Snart ska jag sova, börjar bli sjuk igen tror jag.. sen ska vi på Art Bar - happy hour hela kvällen med godaste drinkarna fullproppade med frukt på kanten för 4 €. ingen mat dock men they keep chips och pop corn coming.

Är förövrigt sjuukt irriterad på Kasem, min flingis. han är SUCH a boy. Lade ju upp bilder på fejsi och taggade honom ( och alla andra) i några foton. kollade ett par timmar senare och då hade han untaggat varenda ett! han tror jag är kär i honom bara för att jag lägger upp några foton, AAAAAAAAARRHHH! och Kique, min mexikan, är iväg och åker skidor över helgen, han skulle komma tillbaks idag men svarar banne mig inte på mina sms. det borde vara tvärtom!!! oh well , dessa boys..

Idag fick vi två nya tjejer i klassen, en svensk och en amerikan.. de var i klassen över mig innan men det var för svårt för dem. Men de är trevliga, riktiga partyprissar så det borde vara kul :P har även en crazy australienare i kalssen som jag gillar mer och mer; Marissa. dreglar över hennes kläder, världens finaste (men ack så dyr) stil. hmm, sen har vi Max, tysk kille som målar naglarna rosa, han är definitionen av auquard (?) men ganska rolig att ha i klassen, ngn att fnissa åt. Och Lars, medelålders från Danmark, han är så trevlig och rolig, han är som en spexig pappa till oss alla kind of.. Och jag får inte glömma Timon, från Schweiz, omtänksam, väldigt söt kille som alltid ger komplimanger för ens hår och kläder, gulligt :P

Killarna har väldgit svårt för grammatiken så just nu går det ganska långsamt i klassrummet, även om vi går snabbt fram. Det är så himla roligt att lära sig italienska här, det går lätt att plugag eftersom man vet att man kommer få använding för det varje dag. förra veckan var jag lite efter eftersom jag missade två förmiddagsklasser (aldrig mer) men pluggade satan sen så nu är jag on it again!

VARFÖR vann inte Måns melo? =( såg ni det? vem är den här Malena Erman och hur är hennes låt? bläää, voglio Måns! Qui! Adesso! Nel mio letto!

A dopo mina kära <3 saknar er

que friggin' pasa

Anna - är inte det frida i din gamla klass? och hon johanna ser också familiar ut!! är dom au pairer.. i LONDON? --> thernan.blogg.se (kolla lite längre ner så ser du bilden)

Weekend update från Firenze

ATTANS! nu glömde jag gå in på bloggen innan, vill läsa om amandas första dag och lillians jobbelijobb, men hinner inte nu, AArh!

Igår var en galen dag! åkte till Chianti (utanför Toscana) för att cykla mellan bergsbyarna och allt började såå bra! det var jag och mina roomies plus en härlig kvinna från San Fransisco i 40-årsåldern. Vädret var perfekt, fåglarna sjöng och det var härligt att få lite träning 4 once..

Efter 15 minuter inser vi dock att Clara (New Yorker) inte är så van vid att cykla, vinglade och grejer.. men hon är reallyrkigen en fighter och vi kämpade på i två timmar, mest uppför tills vi kom till en Pranzanno, en bergsby hööögt upp.. där käkade vi och gick till en winetasting där vi stannade i tre timmar cirkus. Sen gick det utför i alla dess bemärkelser.. vägen vi cyklade på sluttade riiktigt mycket och man fick hålla på handbromsen hela tiden. när vi cyklat 20 min kommer en skarp kurva där en bil plötsligt dyker upp från. Clara tappade kontrollen och flög och landade pladask på marken. med ansiktet före. har ALDRIG sett så mycket blod. hon hade skrapsår över hela kroppen och ett stort jack i hakan. Världens snällaste män stannade och hjälpte oss att se hur allt var, men thank god att vi hade två doktorer med oss, de tejpade och hade sig. Sen tog männen Clara till sjukhuset och vi väntade där i 5 timmar. Clara var tvungen att stanna över natten och göra alla möjliga konstiga hjärn- och hjärttest, syddes gjorde hon också.. Poverina! Nu är hon iaf ok men gud vilken lång dag det var! blev riktigt chockad av allt blod, hilfe!

Sov i 11 timmar, skönt då jag bara sovit 4 timmar per natt den senaste veckan.. sen besökte jag Uffizi (huuuge museum) för tredje gången och sen mötte jag Eline (dutch girl) och vi satt på en piazza i solen och åt glass, nice relaxing day.

ÅÅ och Amanda, det kom nyss en ny tjej till vår apartment och hon är norsk :D verkar riktigt trevlig! det gjorde mig  lugn, fick mig att tänka att du är i goda händer däruppe =)  hon ska följa med mig till några vänner nu, vi ska göra patatina fritte :P i början var jag så nyttig, nu går det utför.. eller det går i perioder. men vi går så mycket hela tiden så lite onyttig för man allt vara..

Gotta go, titta på mina bilder på fejsi! ska grundläsa b,loggen sen när jag kommer tillbaka, yum!

PUSSS mina kycklingar <3 Anus

jobbsnack jobbsnack och åter jobbsnack

jobb jobb och åter jobb. Men jag är ente bitter. Som jag skrev till Mandy idag  - tror jag är lite skadad av att alla engelska tjejer blir bortskämda hemmafruar. Det ska jag aldrig bli. Jag ska kämpa för min överlevnad. I'm a hero!
Och vareviga dag jag sätter mig på bussen till och från jobbet känner jag att jag gör detta för mig och för att tjäna pengar för att i framtiden göra nåt riktigt roligt för pengarna. Australien, Thailand! ja alla ställen folk är på nu (dom var smarta och tjänade pengar hela hösten medan jag var i London och brände mina 25 000 från sommaren på mat..och lite kläder.. sucks to be me) .

Såhär kul har jag på jobbet... (updates for you Amanda)
Mitt jobb är att försé mina små pattar (patienter) med mat. Ganska otacksamt jobb när man inser att dom som ligger på min avdelning har genomgått magsäcksoperationer. Deras magsäckar är små som golfbollar och deras magar är stora som pilatesbollar. Chefen kallar pattarna för kossor behind their blue eyes. Jag har helt gett upp med att försöka införa ordet "storväxt". Idag var det en tungis (så kallas dom också) som fick åka in akut på operation. Ingen fattade varför hon hade ont  i magen tills dom hittade felet. Bitar av kallops hade fastnat i golfbollsmagen och tarmen som leder till den. mums. Hon hävdade bestämt att hon INTE ätit kallops och fattade absoluut inte hur köttbitarna hamnat i sin magsäck. Påminde lite om mig själv faktiskt alla kvällar jag käkat chips och intalat mig själv att det är nyttigt. Potatis = nyttigt. Dill = nyttigt. Eller?
Jag blev hungrig av att lyssna på snacket om kallops och skulle gå och ta mig en lunch. Fast då hade jag glömt min mat hemma. SUCK. Jag vägrar äta patientmaten. Hepatit B och C härjar fritt i alla vrår och desinfektionsmedlet har torkat ut varenda fiber på min kropp. Då kom hjälten Peter och sa att han köpt en extra large thaikycklingsfördigrätt och att jag fick äta den på ett villkor- att jag åt upp hela!  Ingen match. Jag slukade den i ett nafs och Peter var imponerad av min stora aptit. Han sa att om jag inte passar mig kommer jag bli en tungis.
Det är trevligt i personalrummet. Det är det nog i de flesta personalrum. Igår snackade vi om ålder. Eller, jag var inte med utan satt och läste tidningen. Någon satt och hade lite ångest över att han var 40 plus som han sa. En tjej skulle visa sig stöddig och säga "jag är bara 30 plus" och se stolt ut. Då vräker jag ur mig "jag är 10 plus" och ler vilket gjorde mig till den enda leénde personen i rummet. Dom andra såg sjukt ledsna ut och började titta efter rynkor på sina händer. Ups..

I förrgår tittade läkarna in i personalrummet när jag satt och åt frukost. Helt från ingenstans börjar dom skratta öppet framför mig.. och inte bara det. ÅT mig också. Dom har aldrig tilltalat mig förr också kommer dom här och garvar åt mig. Slap in the face alabama! Dom börjar peka och jag följer fingret till min O'boy som står på bordet. Tydligen är det JÄTTEroligt att inte kunna dricka kaffe vid 19 års ålder. Jaja, när dom slutat skratta så börjar dom prata med mig (JA amanda, läkarna tilltalade mig!) och fråga massa saker om O'boy. Hur många skedar ska man ta? Vet du hur man gör såna O'boybomber som min lilla grabb gör ibland? Visste du att det är jäättemycket socker i O'boy?. Det var ett trevligt litet samtal. Igår bakade jag kladdkaka med O'boy. PRECIS som Amanda förklarat så finns det inget bättre sätt att få folk att krypa ut ur sina vrår än att baka en kaka. När lukten spred sig genom avdelningen kom fler och fler okända ansikten och tittade in i köket, sniffade i luften och frågade när det var fikadags. När klockan slog 3 var det trängsel i fikarummet och alla delade på min för en gångs skull lyckade kladdkaka. Till och med två läkare (samma två som skrattat åt mig dagen innan) kom dit och tog en liten bit. Idag frågade en av dom om jag inte kunde baka en ny så det gjorde jag. Han får akta sig så att han inte blir en tungis bara(som såna han opererar) Karma will haunt him down and kick his ass!

Det finns en liten anhörig till en man på avdelningen som inte pratar flytande svenska. Idag sa hon "jag har tvillingar. En på 4 år och en på 6 år"...  det är ju ett klassiskt skämt i alla små toalettböcker. Skillnaden är att hon inte skojade.

lite babbel på nattkvisten

Ärligt talat tycker jag inte här är så fantastiskt vackert som alla säger. Men det är bara mars, det blir nog finare sen... Sommaren ska väl vara hela grejen likzzom. Oh well

Hade min första dag idag, klockan 3 till halv elva, ändå skön tid! Resturangen öppna inte förrän sju, och innan dess förbreder man bara = chill. Sen går de flesta vid 9-10 så sen är det också lugnt. Min lilla dansk skulle visa runt mej, och det kanske inte va en jättebra uppgift att tilldela henne.. Hon gick runt i typ en timme och visade "här slänger du pappret, här slänger du glas, här slängs plast,,, och här.....här slägs mat!". Inget av detta hade jag haft nån nytta av om jag skulle fått mina egna bord att servera ikväll... Som tur är är det alltid buffè och det ända man ska ta in till gästerna är dricka. HAHA på tal om dricka, jag gick och va nervös hela kvällen för att behöva öppna vinflaskor ( har aldrig lärt mej det, vin är ju äckligt), som man  måste göra inför gästerna. Så följde jag hack i häl på kathrine när hon öppnade vinflaskan och hon va ganska dålig så hela sällskapet frågade om jag höll på att lära upp henne, haha. Blev lite pinsam stämning när jag förklarade att jag blev upplärd... oh well.
En som heter Martin, norsk, och jobbar i receptionen frågade mej om jag hade snus, kathrine blev helt förfärade och sa "SKA DU VA PÅVERKAD PÅ JOBBET!!??". Jag och martin tittade på varandra och hade ett litet moment av samhörighet - "danskarna de förstår ingenting", men det försvann såklart snabbt, kathrine och martin är buddy buddys och har en öl nu. nu när jag sitter här och bara vill sova eller åtminstone prata svenska!
Speaking of öl, kathrine tvingade mej att handla lite idag och ett sexpack kostade 200 spänn! sen handlade jag ett sexpack cider också och höll på att bli ruinerad. jag ska ju TJÄNA pengar här för guds skull.
Ska även säga upp mitt lilla matabonnemang, vill bara ha ett mål mat om dagen från deras kök, och det är när jag jobbar så gör man en paus för att äta. men annars äter jag det jag har i kylen (öl och cider...). Eller är inte jättehungrig änsålänge. Mest nervös. Har ätit fyra äpplen idag.


Amen GUUD ointressant och icke sammanhängande men ÄNDÅ. Ifall ni vill veta hur jag har det!


här är hemsidan förresten! det är myycket finare på riktigt än vad det ser ut! fattar inte hur det kunde anställa mej!


lilly här

gaaah!! dog på insidan när jag läste ditt inlägg Anna!! SÅ JÄVLA COOOOOLT och  bra och bäst du har det! shit va  najs. Jag är väldigt avis ( but in a good way!!) !!! ooh israeliska killar,  även om jag bara snackat med en ( DOCK på facebookchatten så vi är typ bundisar.. liiite närmre varandra än vad du och dina israeliska vänner är för det är på faceboook man blir friends forever vettu) så är jag lite in love with them!

Amadeus - en sån svit ska jag bo i när jag hälsar på. Om jag jobbar hela helgen så har jag jobbat typ i 9 dagar och då har jag råd med en natt på lyxhotellet!  så jävla väärt!! hoppas du hade en underbar dag idag ! själv ska jag nanna om två timmar .. ska ju upp halv 6 som vanligt, mehe.. läser this charming man och tycker redan den är jättebra!

Saknar er båda jättemycket  men är så glad att ni har det bra!!! ska drömma om australien och framtida resor imorgon när jag plockar fram patienternas frulle. Pusspusspuss på er !!!

Messagio da Firenze!

hallå bloggen, anus-bananus här. ( Stina-lee; var tvungen att klargöra)


Har just tagit en välbehövlig nap med märkliga drömmar där alla ni var med. Var 100 på att jag
befann mig i Lillys soffa när jag vaknade, det var en trevlig tanke att ha några sekunder!


Jag är definitionen av sämst-på-höra-av-mig men tro inte att jag inte vill berätta, tvärtom! Tänker var och varannan minut
att "det här måste jag berätta" eller "detta skulle mina vänner se", sen är jag inte hemma på nån dag och när jag väl är det har det blivit så mycket jag vill berätta att jag glömmer eller inte kan förklara. blä!

ska snart lägga upp fejjanbilder och då måste ni veta lite om alla personer, annars är det inte kul.

Mina roomies är Clara från New York, Cristina från Vienna, Anna-Tina från Zurich och Denise; konstig medelålders från Tyskland som man aldrig ser röken av.


De är inte de jag hänger mest med men vi kommer jättebra överens och nu i helgen ska jag till Chianti med
Clara, Cristina, Annatina och en annan från skolan.'


Annatina har precis pluggat färdigt till läkare. Hon är verkligen hur rolig som helst men ofta blir det lite mycket.
Tror hon har nån typ av stressproblem för om inte allt är precis som hon vill ha det blir hon väldigt anxious
och lite smått hysterisk. Dessutom tar hon en kvart på sig att förklara att en stek kostar 20 € i Schweiz. ni vet..
men hon är en rätt bra lyssnare (lite för mkt åsikter men ack) och jag har både en och två gånger
överöst henne med mina boy trouble, kompisproblem och andra problem (finns det?) över en flaska spumante (champagnen kostar 1,60 € per flaska här (!!!) )


Clara, oh my! Hon är 24 år och från New York City. Hon verkar ha the perfect busy life! har pluggat konsthistoria
men tagit hand om sin familjs realastate (rätta mig) business detta året.
Det är väldigt fascinerande att höra om henne new york life. När hennes gäng festar beställer de alltid drinkbord för
ca 600 $ på fancy klubbar för de vill sitta privat och kunna gå förbi kön. Hon har världens finaste Louis Vuitton
partypurse och ALLA kläder är labels- Marc Jacobsplånbok, miumiu-väska, guccijacka - u name it.
Har även en kamera för 900 €. Hon är sån där good girl ni vet som är riktigt ambitiös och alltid välorganiserad.


Cristina är definitionen av ordet saint. Tror aldrig hon har gjort ngt eller ngn illa. Hon råder en alltid när man har
problem eller behöver fixa ngt. dock är hennes råd lite för goda för mig.
Hon dricker aldrig för mycket, kommer aldrig en minut för sent, snackar aldrig skit om ngn hon inte känner.
När jag berättade att en bar vi var på glömde ta betalt så vi slapp betala 80 € (!! =) ) fick HON världens sämsta samvete
och såg så ledsen ut att jag nästan gick tillbaka med pengarna.
Oj, nu låter hon som värsta prettot men det är inte på ett dåligt sätt, hon har bara ett stort hjärta.


FÖr det mesta hänger jag med en tjej från Holland - Eline, en tjej från San Fransisco - Callie, en tjej från
London - Vicky och 5 killar från Israel- Kasem, Maroun, Remon, Elias och Sammy. Och med Enrique of course - sötisen från Mexiko.


Eline är 19 år och ganska tomboy, vanligen umgås hon aldrig med tjejer men vi kommer riktigt bra överens. Hon är lite crazy också och sjukt rolig att hänga med.
Alltid roliga diskussioner. Vääldigt rak på sak och det har smittat av sig vilket behövs här.

Callie är 23 år och kock. Hon rökte på genom hela High School (första gången var hon 14 och det var med sin pappa)
och var en american slut men nu är hon ganska good (när det kommer till droger och killar). hon bodde nära Milano
för två år sen och jobbade som kock där och nu ska hon hitta jobb här och pluggar bara italienska nästa vecka också.


Vicky åker hem imrogon vilket är bajs. hon är 18 år men sjukt mogen för sin ålder. Jobbar som lärarassistent i london
och har rest över hela världen. har sett bild på hennes hus i london och det är inte nådigt - 4 våningar och en enorm
trädgård. så det är väl inte speciellt svårt för henne att resa runt.. Hon är dessutom ett språkgeni - hon är i samma
level som jag i skolan men hade kunna hoppa upp minst två, aaarhh, vissa har det bra! inte för att jag klagar.


Killarna från Israel är helt underbara att vara med, när de inte pratar arabiska med varann. hade en fling med kasem
men sen hände lite grejer och sen dess var det konstigt fram till förra veckan och nu flingar vi igen :P Han är hypersocial
och hyperintelligent. han ahr pluggat till läkare i Tyskland i 1,5 år och pratar tyska helt utan brytning. av israelerna är jag bäst kompis med Remon även om han inte pratar engelska. Han är en av de vänligaste personerna jag träffat och har
det mest smittsamma skrattet! Det är också bra att man tvingas prata italienska med varann. Han är ganska tjock men dansarändå sjuk bra, ganska knäppt! Maroun är skum, han har alltid ett litet flin på läpparna
och står alltid pch stirrar på en. det märker man så fort amn lyfter blicken. och så petar han alltid på en. Men han är som en liten nalle man bara vill krama. Elias (snygging) hade en flickvän i två år och de kysstes inte ens, hyperkristen! sen kom han till italien och went crazy.
Det roliga är att israelerna är blandade kristna och muslimer men de är bäztisar. tror inte de pratar så mycket om religion
men det är ändå fint att se i dessa tider.

Jag brukar sova en timme per eftermiddag och denna veckan har dte varit så varmt så jag har sovit ute, häärligt. vi är
ute i princip varje kväll.. eller inte ute men delar ett par flaskor vin eller går barrundor.
åå det är så härligt och jag önskar ni kunde hälsa på! (Elin, thank god)

Detta är för övrigt det bästa self confidence-boost resmålet. går man i stan fem minuter får man lika många ggr höra "aah bionda" eller "che bella" - på grund av hårfärgen. mycket lustigt! klippte mig förresten igår, var tvungen att förklara allt på italienska, var ganska nervös när jag satte mig men det blev bra :P sa sen  "solo un po, solo un po" varannan minut in case of misunderstanding.

usch vilket långt inlägg detta blev, hoppas ni orkar ta er igenom det! helt basic, kanske inte så rolig info men
från och med nu ska jag skärpa mig med uppdateringen. ska göra en sallad nu (första dagen utan pasta, hilfe), sen
gå till supermarketet runt hörnan och köpa ett par spumante (champagne är mitt vatten.. hoppas inte henrik läser detta) och gå till en avskedsfest för några colombianer. Trodde inte det skulle vara så jobbigt att folk åker hela tiden men man kommer varandra nära ganska snabbt så det är sorgligt. Kom väldigt nära Tina, en roomie som åkte hem till Zuirch två veckor efter jag kom, och ska hälsa på henne innan jag kommer till sverige i maj.
uää, lovar att nästa inlägg blir roligare!

Det enda jag håller mig uppdaterad på i mediasverige är kungaförlovningen (vad pinsamt kungens meddelande til lsvenska folket var, eller?) och melodifestivalen (Måns <3). men let me know om det är ngt jag bör veta!

BACI DA FIRENZE! Vi amo <3


Hej igen!

Nu är det jag igen. Visst att jag äger men nu kanske jag bara är pinsam som hääänger vid datorn? Nä, riktigt så är det inte. När jag satte mej på bussen till Geiranger imorse fattade jag inte att jag skulle behöva byta buss. Vi åkte verkligen uuuuppp och neeeer över bergen och man fick lock i öronen varannan minut. Vi åkte ner till en av alla sjöar och stod där lite. jag noterade att det stod Geiranger på en annan buss men den såg inte riktigt ut som en buss. Sen åkte vi upp fr bergetigen och jag smyger fram och frågar busschauffören om jag möjligtvis måste byta buss nån gång. "faan också" säger han och börjar backa ner för berget igen, haha, och den andra busscahuffören tar fram sin walkie talkie och ropar "stoppa färjan! en jente, förlåt, dame, ska med" (jag är väl hellre jenta än dam? jaja) så backar vi och det blir stor uppståndelse i bussen och alla undrar va som händer och alla glor på mej och jag skäms. Men kommer på färjan sen och minibussen och åker sen den kroookigaste vägen ner till gejis. DETTA ÄR EN HÅLA. I alla dess bemärkelser. Det är ju minlitet, som sagt, men det är också berg runtom hela byn förutom en springa där vattnet är. JAJA. Folk hittills har varit väldigt trevliga och kommit från massa olika ställen! Norge, finland, bulgarien, island, estland, frankrike. Jag börjar jobba klockan 3 imorron och kommer bara jobba 3 dagar i veckan de kommande två veckorna. Blir mer sen när säsongen tar fart.
Min danske roommate är för rolig. Säger typ hela tiden FUCK och motherfucker och har typ nån slags tyg-keps på sej, nu har jag bara sett henne i joggingoutfit, men när jag smygkikade på hennes saker såg hon rätt girly ut. men den där kepsen va inte grann alltså. Jag skämdes lite för min sex and the city box och för att alla mina böcker var rosa. Men hon sa att det var genialiskt att ha med sej den. då blev jag glad. väldigt hjälpsam. Hon snodde två fåtöljer och ett bord till mej från tv-stuen (typ common room, här det finns internet och typ mssa tv-apparater), sen sa hon "om vi ska ha fest får vi ha det i ditt rum eftersom du har två stolar" - fair enough! så blev det lite mer hemtrevligt iaf. Stolarna som va där innan va skitfula, det hängde även en affish av geiranger från 1977 på sniskan,på väggen. Annars finns där en tv, nån slags fönsterkarm-skrivbord, säng såklart, stor garderob med spegel i mitten. men jag saknar något på väggarna. får fixa det!
Vi ska snart "ha en öl" med Katrines (dansken) vän frank, han är "trettio och lite till"  (katrine är 88:a) och som tur är från norge, annars hade jag nog inte fattat någonting.
Fick även kolla på sviterna, 6000 kronor natten, inte jättefula.

Nä, ganska ointressant, men så har jag det iaf! börjar jobba klockan tre imorron, hade gärna deckat nu men en sängfösare skadar väl inte.

JAG ÄGER

på att höra av mej vill jag bara påpeka! och blogga! yes! nu har jag traskat runt ännu lite mer i staden och ska snart ta mitt pick och pack och checka ut från hotellet. godbajs

Fredag deluxe fast onsdag

Hej alla 10 ;)

Igår pratade jag och lilly om den perfekta fredagkvällen. Chips, choklad och skölj ner det med lite coca cola så har du den! Nu har jag precis inhandlat allt detta, tyckte att efter en så ansträngande (hm) dag så förtjänar jag detta. Plus att det inte är mkt jag ätit på senaste, imorse fick jag i mej en macka och satt och va sjukt nöjd, "Mmmmmmmmm va gott med macka guuuuuud va länge sen jag åt........ toa...NUUUU!!!", det räckte med att bara tänka på allt som skulle hända och där rann det raaakt igenom :P
Men nu åt jag en boouurgare. Den satt fint. Nu gick det hela tio minuter innan jag behövde gå på toa. Framsteg.

Vet inte riktigt vad jag ska berätta, dagen har flytit på ganska bra. Fick dock åka taxi 10 min för 400 NOK och sen bo på samma hotell som hela flygcrewet. Ett hotell som de från gejis hade valt ut, kanske inte de billigaste alternativet men här är väldigt mysigt och fint och jag har redan blottat mej för alla 35 lägenhetsfönster som va mitt emot mitt, men jag saknar ju min granne som brukar få ta del av blottningen annnars så varför inte..
Tappade dock bort mitt nyckelkort i hissen efter att ha haft det i min hand i ca tre sekunder, fick ett nytt och är nu lite orolig vem som kan ha fått tag på det... oh well...

SÅ. Ålesund där jag befinner mej nu - kjempefint! Eller så jääääävla vackert, om man får säga så! När vi landade såg man bara massa vita berg och gröna dalar och blåa sjöar och det va så fint! Staden är typ som man skulle tagit alla finaste delar av alla städr och satt de på samma ställen. Allt är backigt och det ringlar sej vatten överallt så där är också broar överallt och hamnpromenad överallt och färgglada jättefina hus överallt (ni vet sånna man ser när man åker med tåget till malmö, dom där kända husen i hjärup som är fina men tydligen väldigt dåliga...). Jag bara gick runt och njöt. Alla glodde på mej. Alla hade mjukisbyxor på sej. Jag handlade deluxe-målet utan att skämmas.

Imorgon ska jag äta frukostbuffè. Puss

inget jävla charity case! OCH idag ska jag och challan slåååss!! KUL!!!!!!:)

Hej hallå alla två.
Först kommer lite  jobbsnack så om ni tycker det är tråkigt så kan ni hoppa över det.. fast då hoppar ni över typ hela inlägget så läs vetja.
Jaa.. what to say. Ska börja med att presentera mig. Det är Lilly som skriver. Sådär .. Jag går under namnet "Lilly" på jobbet. När Amanda skulle tipsa chefen Peter om att han skulle head hunta mig när hon slutade benämnde hon mig som Lilly hela tiden. När jag sen skulle ringa till honom för att presentera mig (pinsam historia för övrigt. Jag sa ungefär "hej jag heter Linnea och ringer angående tjänsten som köksbiträde" när jobbet egentligen är så pass ickeformellt att jag hade kunnat säga "tja det är Lilly, er nya mattant förhoppningsvis") så skrev Amanda att jag fick presentera mig som Lilly för annars skulle han inte fatta. Och ja , nu har jag inom min jätteparentes redan sagt att jag sa Linnea istället. Han fattade såklart inte vem det var. Jag tror fortfarande inte han vet mitt riktiga namn. När han för en vecka sen skulle skriva mina anställningsbevis så kom han knatande (ja Amanda visst är det ett bra ord att beskriva peters gångstil med!) och frågade mig hur många Z jag hade i mitt namn - "ja , Lizzy?" .  Nu kallar han mig iallafall Lilly och det gör alla sjuksköterskor också. Låter riktigt töntigt när vuxna säger det. Det var det jag skulle få fram med hela det här stycket.

Igår var jag på arbetsförmedlingen. Jag fick ju jobb efter att jag anmält mig men kände ändå att det kunde vara värt att gå på handledarmötet eller vad man ska kalla det. Det var ganska givande ändå på nåt sätt. Den övertrevliga tanten hade många tips på yrken jag kunde utbilda mig till och vissa lät mycket mer spännande än sjukgymnast fast ändå inom samma område. Hon hjälpte mig med mitt CV också så nu ser det bra ut. Alltid bra att ha. Hmm, jepp så var det med det.
Igår var ju då sista dagen jag såg Amanda på länge. Det sög. Jag kommer sakna henne så enormt mycket. Men om en månad kommer Stina hem, och om två månader kommer Anna hem. Om tre månader kommer Elin hem och nån gång i den vevan kommer väl Amanda hem på semester förhoppningsvis! Nu är frågan om Liv också ska flytta. Det får vi reda på snart. Då ser vi henne om ett år. Okej, Stockholm är väl inte så långt härifrån men jag har inte vart där på arton år så vad är det som säger att jag ska dit inom de närmsta året då. Åh man önskar ju nånstans att man fortfarande gick i skolan. Då hade inte alla kunnat dra härifrån. Fast ja, ska jag säga som drog till England. Men det var ju en annan sak... typ!

Det blev inget med min sovmorgon idag. Peter ringde vid 7 och pappa svarade. Mamma tjuvlyssnade på samtalet och sprang in och väckte mig som ett barn på julafton" dom behöver hjälp i köket , Linnea vakna, vaknaaaa".. Hon förklarade högtidligt att chefen var i telefonen och ville tala med mig. Jag masade mig upp och lät nog GANSKA sur på rösten för jag har fått höra hela dagen av Peter att jag minsann inte är nån morgonmänniska. Ajja, fick panikdusha och åka in till sjukhuset där frukosten redan stod uppdukad (missade preciis den jobbigaste delen på dagen) så det var bara att slå sig ner en halvtimme med tidningen och en macka. Det gick rätt bra att jobba idag. Jag har blivit buddybuddy med en anhörig till en patient. Jag fattar inte hälften av vad hon säger för hon blandar svenska med något annat språk men det är bara att nicka och se glad ut. Varje gång jag gick förbi henne efter vår långa pratstund sken hon upp och sa "du är så gullig".. Då blev jag glad:)
dagen gick rätt fort. Jag tog promenader under sjukhuset för att fördriva tid och häckade lite utanför MRavdelningen för att kanske kunna få ett hum om vad som pågår där inne. Någon som vet vad MR står för? Sen gick jag till bajstoaletten och tittade på klotter. Där står rätt roliga saker. Helt plötsligt såg jag att det stod "Hej lilly:) med Amandas handstil. Då fnissade jag lite. Jag svarade med ett litet Hej tillbaka. 
Idag var det en ung kille som häckade på vår avdelning. Han var inte mycket för ögat men att han bar rock och såg smart ut och var sådär 20 var intressant i sig. När han frågade mig om en saftbringare passade jag på att fråga vad han höll på att utbilda sig till. Det stod nämligen "elev" på hans rockficka. Skulle han vara Mc'dreamy ?  NIET, han visade sig vara en praoelev...... som går i 9an..  sucks

Hmm ..
Jag har sjukt ont i kroppen efter gerda i förrgår. Men challan har ändå fått med mig på Box ikväll. Ska bli skönt att slåss lite! Har rätt mycket agg i mig för tillfället.


Jaa och jag vill vara poängtera att jag inte är nåt jävla charity case. Om folk vill get together som vi alltid brukade förr ska det vara för att de vill och inte för att samvetet är rent i 3 veckor efteråt. Det är bara en liten parentes jag hade såhär på rak arm utan några som helst baktankar, HEHEHE, astmalaugh med en touch av ironi.  JEPP - jag är bitter.
Jag har sagt det många gånger och säger det igen - Det var bättre förr. Jag saknar oss!!


kan inte sova

kan inte sova. Har vart vaken i 23 timmar men det gååår inte..  så nu ska jag fördriva tiden och kanske spräcka dygnet.
Tar tillbaka var jag skrev  i förra inlägget. Om jag inte åkt till London och gjort alla saker jag gjorde och träffat alla de underbara kompisarna så skulle jag undrat i ännu 4 år hur det skulle ha vart. Nu vet jag :)

Denna snodde jag från Viktoria! VIKKYYY! blev lite nojjig nu. Vikkynanna??!!

Regler:
Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du? Linnea
2. Ett ord på 4 bokstäver? Luta
3. Flicknamn? Lisa
4. Pojknamn? Linus
5. Yrke? Lindansös
6. Färg? Laxrosa
7. Klädesplagg? Luva
8. Mat? Lammbiffar
9. Sak i badrummet? Liniment
10. Plats/stad? Lund
11. Orsak att vara sen? Långsam
12. Något man skriker? LIDE?  Skånskt, men ack så användbart. Betyder "OFTA?"
13. Film? Little miss sun shine
14. Något man dricker? Läsk
15. Band?  mjöö
16. Djur? Lodjur
17. Gatunamn? mjö.. orkar inte kolla kartan
18. Bil? I fonetisk form heter det Lamborjini men sen stavas det ju italienskt och jag vet inte hur.
19. Låt/sång? Little by little (oasis)
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Lundaspelen

klagar lite

håhå jaja.. nu har Liv gått och fått körkort! GRATTIS!! jag är väldigt glad för hennes skull. Inte jättekul att gå ner till körskolan med henne idag dock. Hon skulle lämna tillbaka sitt kort och jag skulle skriva in mig. Körskolan kommer bli mitt liv nu de närmsta månaderna känner jag. När Amanda åker återstår bara mina ytterst upptagna vänner som jobbar och tränar flitigt och som jag nog måste våldgästa för att få träffa. Nej jag ska isolera mig på körskolan och ta igen allt jag missat när jag var i London. Jag tänker inte riktigt som andra. Många tycker jag har vart ute och upplevt världen (London = världen?) och är avundsjuka på det. Eller avundsjuk vet jag inte om någon är men de påstår iallafall det. Själv är jag avundsjuk på alla som varit hemma och upplevt nationslivet / jobbat / skaffat körkort. Jag ser mitt Londonkapitel som nån slags hinder för allt jag hade kunnat göra om jag varit hemma.  Förstår inte riktigt det. När jag väl var där njöt jag väl mycket? eller? minns att jag hade extremt roligt på våra utekvällar och små utflykter och biobesök om helgerna. Och jag skaffade vänner för livet vilket ju alltid är ovärderligt. Men samtidigt blir det ändå inte plus-minus-noll  (eller hur man skriver) när jag tänker på alla hundra gånger jag har varit nervös för att stiga innanför dörren till mitt eget hem eller haft söndagsångest så jag fått ont i magen. Och alla gånger jag har stått och sett glad ut framför Francesca när jag egentligen bara velat slå en stekpanna i skallen på henne och skrika att hon inte kan uppföra sig som hon gör och att om hon vart i sverige hade socialen head huntat henne!  Har ju som sagt växt upp med en socialsekreterare till mamma som alltid har hemska historier om hur föräldrar behandlar sina barn. Francesca hade vart ett skräckexempel i mamma ögon. Det är iaf skönt att kunna tänka "men tänk om jag vart i england nu och behövt dammsuga deras jävla golv och gått ut med derasCPhund som i slutet bet mig varje promenad och geggade ner mina kläder". Då känns det inte lika farligt att ligga i TV-soffan klockan 1 på eftermiddagen och kolla på ELLEN och känna sig ganska meningslös för världen.
Jag kommer sakna Amanda så himla mycket när hon åker!
Men i april (en månad typ) kommer Stina hem. Bra sak. Sen en månad senare kommer Anna hem. Bra sak. I samma veva fyller jag 20. Bra sak!
Nu har jag klagat lite och det känns lite bättre! 

EUREKA! EU-FRICKIN'-REKA!


Hej bloggen. Jag tog Amanda ost-problem på väldigt stort allvar och har nu, efter 2 dagar av blod,svett och tårar kommit fram till en lösning. (tycker ni ska läsa igenom Amandas filosofiska tanke några inlägg ner före ni läser detta)
Jag kommer här visa i en bildserie hur man gör den perfekta mackan. Följ mina instruktioner och läs gärna igenom dom två gånger innan ni försöker själva.
Du behöver (materiell) * Ett styck kniv
                                          * En skärbräda
                                          * En trekantig ostskiva
                                          * En macka
                                          * Jävligt mycket fritid
Utövande: Se nedan

Obs: rekommenderas för barn över 13 år eftersom knivar förekommer. 


      

Det är i flärpen som sticker ut från mackan problemet ligger i som ni säkert alla förstår. MEN...



Med en vanlig kökskniv (och skärbräda) skar jag av flärpen och la den bredvid resterande ostbit som bilden ovan visar.



Visst var det HUR enkelt som helst ? sen är det bara att go bananas med valfritt pålägg! varför inte en gurkbit?



Eller varför inte en köttbulle? Valet är fritt!

Slutsats: En perfekt macka utan irriterande flärpar!

Jag tycker att jag någonstans förtjänar att få denna matematiska uträkning uppkallad efter mig. Jag är ju som ni säkert vet väldigt förtjust i PQformen. Man kanske skulle satsa på något liknande. Eller varför inte pythagoras sats? "Linneas macksats" låter väl fräckt. Eller varför inte "Linneas MC'sats".


Vem vet, i framtiden kanske det är mig som Annikas elever skriver om på mattelektionerna i slutet av trean då det egentligen är helt onödigt att ha mattelektioner. Wow!

U-G-L-Y you aint got no alibi you're ugly!

Jag måste sluta säga att folk är fula, och klaga på folks utseende. Jag tror att jag är "storsint" och påstår att "jag bryr mej bara om att jag ser bra ut, sen får resten se ut som de vill" men det är verkligen inte sant! Fy på mej! Jag stör mej såfort folk är fula. Eller nej, jag stör mej på att de inte bryr sej om att bara fixa till sej lite. Sen stör jag mej också på människor jag inte gillar, om dom också är fula.. då blir det liksom ännu värre. Typ Olga (ej kolotova - typ snyggaste människan jag vet!). Jag blir så himla irriterad på ... äh nu jag glömde det bara för att jag skulle förklara vilken olga jag inte menade...
Hur som helst! Jag måste sluta med detta! Dels för att det är töntigt!!! Och dels för att jag snart säket själv kommer bli ful, som straff!!!!!!! NEJ JAG MENAR INTE ATT JAG ÄR JÄTTESNYGG NU. Men typ att små saker kommer börja växa åt fel håll .. typ min nästa blir extreeeemt mycket mer uppnäsa än vad den redan är och att man knappt kan se skillnad på mej och en gris. Och att mina kinder blir ännu tjockare och det ser ut som jag har påsjukan. Och för att för att det är töntigt!!!!





en annan snygg olga. man skulle vatt ryss!


Nått jag dock aldrig kommer släppa är alla dessa "alternativa" människor, dom kommer jag aldrig sluta störa mej på. Efter att ha gått på spyken, ja man är ju traumatiserad for life! Det börjar jag ju redan i tvåan när jag och lilly började göra narr av de alternativa på kirstensangels.. och sen har det bara gått utför.
Tack och hej, utvisa en emotjej! (förlåt)

SS!

Snabbare uppdatering om alla får man leta efter.. men jag kände att de 3 personerna som läser bloggen har glömt att den tillhör hela 8 personer. Här är dom.

Elin är head hunted på arbetsförmedlingen. HUSMOR sökes till skola i hörby 
Amanda är partyprinsessa och ska go bananas på fredag/lördag
Carro är i Branäs och bryter förhoppningsvis inga ben
Anna lever loppan i Italien och ska snart få internet så man kan följa henne
Mandy jobbar som katten på P&G och har FF soon 
Liv mår på topp när hon spelar innebandy
Jag ska ta en kurs i bugg innan min brors bröllop (bröllopp/brölopp/bröllopp/bröligt-lopp. Tomato tomato??)
Linda gick på malmö nation i helgen och hade lite för kul


En sak jag stör mej på

Detta vill jag faktikst att ni svarar på i kommentarsfältet för jag har typ stört mej i minst fyra år och undrar om ni känner samma sak.
JO, när man skär ost och lägger på mackan så tar man kanske en eller två bitar. Osten är ju oftast (i detta störiga fall) trekantig, alltså spetsig. Så lägger man på ostbiten och den där lilla spetsen sticker ut över mackan. Vad gör ni med den lilla slamsan??! Jag brukar vika upp den på mackan igen men då blir det en liten ful spets mitt på den släta osten PLUS att det blir helt ojämnt med ost över mackan. Men det är ju jätteonödigt att slänga, speciellt när man har två ostbitar på mackan och man slänger två små spetsslamsor.
Det stör mej skitmycket också på jobbet när jag ska göra mackor till patienterna för jag vet ju inte hur dom känner för de här små spetsarna, och sen om man lägger nån grönsak på så vippar dom nästan av för underlaget är ojämnt!! HJÄLP!!!?





På den här bilden måste de antagligen ha slängt spetsarna eller använt en fyrkantig ost.

snygghalland

Okej, det är såhär. Snygghallands svarar inte och detta har jag lite panik över och det gör mej också lite deprimerad.
Dock är rangordningen på varför jag är deprimerad över uteblivet svar såhär:
1. Det är kul att ha ngn att sms:a med.
2. Han är ASHET/SUPERSNYGG/HOT AS ICE jag vet inte vilken fras jag ska använda
3. Mitt bekräftelsebehov
4. Han får mej att oroa mej över honom istället för norge = bra distraction
5. Han är snäll och trevlig och lite rolig

Att punkt nr 5 faktiskt kommer som punkt nr 5 kanske inte är ett jättebra tecken. Dessutom tycker jag mest han är rolig när jag missförstår honom. typ som när han berättade att de bestigit ett berg och sen åkt ner och jag funderade jättelänge på hur han hade åkt ner och kom fram till att det måste varit med pulka och tyckte det va väldigt gulligt (och blev lite småavundsjukt för det verkar skitkul), men det va förstås med skidor. En annan gång var när han sa att han va jättesugen på att göra chokladsås och äta och jag fattade inte att han hade glass och trodde att han bara skulle äta chokladsås.
Låter som den roliga i sammanhangen faktiskt är jag själv och utan mej hade historierna blivit trista men när jag spejsar upp dom med missförstånd blir dom helt okej-roliga.
Ja, då är det alltså bevisat, borde umgås mer med mej själv, tänka mindre på snygghallans och börja förbreda mej inför norge.







Men ååååh... jag behöver ju distraheras från norge-tankar... och han är ju så snygg.



Jag lovar och svär att försöka sluta tjata om hur snygg han är.

RSS 2.0