dog nästan

Hela geiranger har varit utan internet i några dagar nu och igår slutade de viktiga kanalerna på tvn att funka och jag tänktr nu dör jag. här i geiranger. nu dör jag utan internet och utan tv försmäktar jag i detta hål!
Hur som, trodde ngn skulle ha uppdaterat bloggen med intressant fakta nu när jag vatt borta så länge, men nej?
Katrine har en vän här, jag är jätteavundsjuk. Såklart, som alltid annars när katten har mansfolk på besök, har jag hunnit gå ut ur duschen naken, och komma ut från en bajsluktande toalett, när han har varit där, på bara ett dygn. Ja det är en kill-vän men nej de är inte tillsammans. Hade nog inte riktigt varit läge för katten att ta hit en bf när hon har fått ett ganska stor stämpel som slampa här...


bilder för tråkiga för att ladda upp på facebook


här bor jag. fönstret längst upp till höger. fruktansvärda gardiner. irriterande älven.


här är jag. för mycket mycket länge sen


spa-receptionen


den gansk fula resturangen me den ganska fina utsikten!


STOR BÅT!

RIP MJ

JDe två senaste dagarna har varit fantastiska! Jag är så otroligt töntig som ändrar humör SÅ MYCKET efter vädret. Allt är så HIMLA fint när det är sol. Jag tycker ju tillochmed att sandbys ankdam är något av det finaste som finns under solstrålar. Hur som helst, vi fick också fint väder i G i tisdags! Who knew. Jag hade frukost och slutade därför klockan två och la mej sedan i solen med Silje & Sigrid ända till klockan 9, sen gick jag hem, började städa mitt rum i tre skeunder sen kom andy och vi gick till laizas med siv för hon skulle äta. vi satt och njöt lite i solen. se kom vibeke och vi gjrode en liten spontan roadtrip på tre timmar upp till en turistattraktion som heter dalsnibba. ett berg. väldigt fint med solnedgången och allt... hm.. så nu har jag sett det, skönt att ha det avklarat! deckade i sängen och hör och häpna kom upp klockan halv elva nästa dag. Solen, säger jag bara. Gick och åt med Johanna, sen gick vi till spapoolen där det var värsta charterparty. Låg och solade och badade med utsikt över hela G i flera timmar tillsammas med Karolin, Hanna, Sara, Silje & Sigrid. Det var väldigt trevligt. Sen gick vi ner till kajen och åt glass. Sen kom en galen kvinna och Johanna tvingade med mej på en liten fjälltur. Vi gick till storsätraforsen. 4 km rakt uppåt och jag trodde jag skulle dö, men guud va fint det var! varför har jag aldrig varit där innan? Ett vattenfall som man kunde gå bakom, sjuukt häftigt(!) får jag som är icke naturmänniska erkänna. Vi kom hem och bakade snickers... Väldigt fulländad dag!

Idag är det också fint väder och jag gick upp tio! Försöker få tag på karolin eftersom vi ska åka till någon sjö uppe i beregn och sola. vi vågar ite gåt ill poolen på hotellet idag igen, vi va så många igår och vi vill inte jeperdize vårt tilstånd att vara där!




PS. ja, som bloggare måste man väl nämna att lilla micheal är död.så det får rubriken ta hand om (skönt, brukar va så svårt att komma på rubrik)  faktiskt sorgligt ändå.

Midsommar

Jag har haft eviga diskussioner med estland och norge och andra länder om vilken dag midsommar är på. Estland firar sin midsommar den 20e varje år. Sverige firade i fredags och Norge firade idag. Vi firar midsommar den dagen solen står högst på himeln. Det gör Norge med (estland är bara knäppa), det är här det blev lite stop i diskussionen... Sen kom jag som är så fantastiskt smart på att solen står nog inte högst på himeln samtidigt i Norge som i Sverige, kanske på vissa ställen men inte i hela swe och nor. Jag ska framföra min smarta uträkning senare idag.

Hur som helst så firas midsommar idag, så om jag inte jobbar ska jag gå och titta på bålet. Ja, bålet. Norrmän alltså vad ska man göra....

Här kan ni se Norge håna svensk midsommar på tv!

http://www.youtube.com/watch?v=9t7P7b6Evbw


inte för att va så...men fan va de älskar och avgudar sverige här!  (jag med!!)

Idag tillbringade jag tid på Carros blogg.

"Hela eftermiddagen och även lite av kvällen tillbringades alltså på nova."

Meningen här ovanför har jag klippt ut från Carros gamla blogg. Jag läste lite i den nu för old times sake och när jag såg att Carro skrivit "tillbringades" istället för "spenderades" fick jag en tår i ögat av lycka och stolthet<3

Man tillbringar tid och spenderar pengar. Carro är en bright girl!


En sak till.
Idag var det en tjej som gick fram till busschaffisen och frågade om han inte kunde släppa av henne "där denna vägen tar slut och du svänger vänster". Vafan ..  är det nåt nytt eller? får man bli avsläppt var man vill nuförtiden. Då ska jag bli körd till dörren! Jag störde mig nåt enormt på den lilla bruttan med joggingskor och keps. Hoppa av på tusenårslunden och jogga tvåhundra meter extra istället LIKZÅM!

inget ämne

hejhej igen .. lilly här..
körlektionen söööööööööööög .. nu har jag tagit 20 lektioner och har typ  inte kommit nån vart.. det är för att jag inte övningskör med pappa .. suck.

JAJA.

Nu ska jag förbereda träningen med knattarna. OKej dom är 12 år.. inte knattar. Men dom är små ändå. Vi ska träna  teknik och nån inläggsövning idag tänkte jag. Vet inte vad Johanna och Viktoria tänker  men vi får slå våra kloka huvuden ihop.

Ciao!!  imorgon kommer Anuzisen hem

Lillizens helg

Tjallisen!
Idag är det fett fint väder och jag har en tråkig körlektion mitt i de finaste soltimmarna.. suck. Jaja.
Helgen har vart lite speciell måste jag säga.  Here we go!
I fredags var det midsommarafton och jag jobbade till klockan 3. Jag stressade hem och bytte om i panik och sen stressade jag in till stan igen. På bussen mötte jag Andys föräldrar som jag satt med. Jag var lite ledsen över min saknade midsommarkrans. Dom kände lite sympati och gav mig hälften av sina blommor så jag kunde göra en krans. Så himla snällt :)
Sen mötte jag upp Olga och Sofie vid stationen och vi drog till Rebecca. Det är alltid bra att komma lite sent för då är all mat redan klar och man kan bara sätta sig och käka direkt utan att behöva bidra med något. Jag skulle bidra med sallad egentligen. Sen träffade jag Helena och Siri på stan och vi bestämde att jag skulle bidra med snaps istället. Dock kostade snapsen 260 spänn!! (och då hade jag inte ens fått till alla tio) så jag fick smått panik och köpte första bästa vin istället. Det dracks iallafall upp. Efter maten gjorde den kreativa delen av oss kransar på Rebeccas altan. Stundtals kunde man inte prata med varandra pga ösregnet och åskan.. och haglet. Sen var det efterrätt och jag åt upp halva kladdekakan. Framåt kvällen fick vi besök av några Stockholmare. Sjukt random. Dom hade vart på U21match och hade inget att göra så dom ringde till Liv och frågade  vad som fanns att göra i Helsingborg. Hon hade ingen aning så hon tipsade om Slagt i Malmö. Dom körde till Malmö men ångrade sig om Slagt så då ringde dom igen och Liv verkade tröttna på dom och bjöd in dom. Så sen kom dom och ja.. det var trevligt. Dom var trevliga. Det man fattade (dom pratade sjukt fort plus interna skämt och ord) .. Vi pratade halva kvällen om vart vi skulle dra vidare, och som så många andra gånger är det roligare där man redan är vilket man aldrig inser. Vi stannade iallafall kvar hos Rebecca. Olga tröttnade och ville leta nytt sällskap hos grannarna. Hon kastade sig över muren och fick en utskällning. Jag tyckte det var så pinsamt så jag sprang in i huset igen. När jag kom ut efter 5 min för att se vart Olga tog vägen hörde jag henne från andra sidan muren sitta och prata om handboll med grannarna. Hon hade visst blivit invited after all.
När alla blev trötta och opepp körde vi hem. Dagen efter hade jag och Mandy inget att göra så vi tog bilen till Västra hamnen. På vägen ringde Liv oss och frågade om vi ville hänga med henne och stockholmarna till köpenhamn. Vi hade inte direkt nåt bättre för oss så vi hängde med. Vi gav dom en liten sight seeing i Malmö och dom blev helt amazed när dom såg Zlatans hus. Vi stannade typ heeela tiden för att dom skulle fota diverse saker. Dock sket dom fullständigt i att fota vårt fina Turning Torso. Jaja.
Vi åkte iaf till Köpenhamn och där hände ingenting. Vi gick omkring och var hungriga och allt var stängt och ströget sög. Vi tittade dock på roliga dansare på torget och jag och Liv tyckte vi dansade bättre än dom så vi gav dom en liten uppvisning i våra Gerdamoves. Sen åkte vi hem och hemresan var bäst för då kollade vi på Kopps i bilen. När vi kom hem åkte vi hem medan Mandy var pepp som fan och åkte till Slagt.
Dagen efter hade vi Aussiemöte (igår) och vi bestämde inget speciellt. Vi åt scones och pratade om Harry potter och lite andra grejer och sen bestämde vi att vi skulle ha möte igen om några veckor. Livisen hämtade upp mig och vi åkte till Carro på Nova för att hälsa på. Där träffade vi Rebecca och Siri inne på Nilson (Niljon) och när Carro inte hade nån kund så satt vi och hade reunion. Därefter var jag och Liv uttråkadeså vi stack och skulle köpa nyttiga och goda jordgubbar. Liv kom ut med en äcklig mango/ananasjuice från Brämhults och jag kom ut med marabou. Amanda har du smakat Marabou med jordgubbssmak än ?? eller den finns inte i Norge? inte för att jag åt den .. kom bara att tänka på den. Apelsinkrokant.. mm..
Sen skulle vi till Lomma för att förtära godsakerna i bilen medan vi blickade  ut över havet. Dock var det sjukt varmt i Lomma av nån anledning så vi satte oss på Livs segelbåt i hamnen och låg och solade och mös.. det var underbart! sen satte vi oss på piren. Efter det drog vi hem och Liv dumpade mig hemma. Jag trängde mig på Jonas och hans kompisar. Vi åt grillat och hyrde film (Gomorra) som SÖÖÖÖg.. vi fattade ingenting så vi sket i den och stack till Billebjer och tog sommarens första dopp istället. Det blev kvällsdopp för klockan var 11 och sjön var helt stilla. Inte ens den nakna mannen med tidningen var där vilket han enligt Jonas alltid är. Jag var modigast och dök i först. Det var inte så kallt som jag trodde faktiskt. Sen drog vi hem och jag åt nattamat och kollade på pinsamma bloggar med Jonas kompis Anna. Sen somnade jag och vaknade i morse av att MIKE ringde. Lite awkward. Jag svarade efter många om och men men det visade sig att han råkat ringa upp av misstag. Jag satt och tjuvlyssnade i en halvtimme från det att han åt frulle till det att han gick till sin första dag på jobbet som engelsklärare. Sen avbröts samtalet. Jaja jag fick ut rätt mycket  av samtalet.
Sen ringde han upp igen och jag var beredd att lyssna på ännu mer gossip.. But no, man hörde "Lilly,, lilly are you there?" så denna gången hade han fattat att han ringde. oh my!  jag svarade iaf och sen småpratade vi om var vi gör nuförtiden och sen sa han att hans students  såg uttråkade ut så han var tvungen att gå. Jag kom världens bästa lögn.. han frågade  hur jag inte kunde märka att han ringde mig i en halvtimme men jag sa att jag trodde det var mitt alarm som ringde och att jag tryckt på snooze och sen somnat om. Liar liar pants on fire..

So what, I don't care .. I can buy a new pair!

ah just det. Mike ska till Aussie i November. Hehe..

Anna kommer heeeem i veckan!! hon ringde i förrgår och det var så kuuul!! och sen kommer Lenin om bara några veckor. Pusslet börjar falla på plats :D


Koselig dag

Tre dagar sen:
Tremånaderskrisen över. Har lyckats ha en riktigt trevlig dag och bara kosat mej! eller halva dagen iaf. Blev uppknackad av andrea och lunch klockan halv ett som vanligt (frukost). Alltid lika trevligt att se sina jobbarkompisar när man är osminkad och har fettigt och hår och geiranger-outfiten, alltså mjukisoutfit.
Hm. Jag och andrea och Johanna, som är back in town från tentornas uppsala, tog en tur ner till city och satt på kajen och åt och glass och sen gick vi på café och de drack kaffe och sen gick vi upp på andreas rum och jag lockade håret och andrea pillade med sin nya mobil och allt var allmänt trevligt. jag och johanna ska baka nån gång också. det är sånna event man liksom får se fram emot!
Började jobba halv sju och det var festmiddag och jag hade mitt fina nya diadem. Kristin känner dock av att hon inte är snyggast i rummet och kallar dit mej och frågar om jag var på förra mötet. Nej säger jag och förbereder ett försvarstal. "Nä, för då gick vi igenom var man får ha på sej, inga stora örhängden, inga armband, ingethalsband och absolut inte det där du har i håret". Blev väldigt stött och frågade om hon tyckte mina små pärlörhängen va stora och ja det tyckte hon. Sprang nästan med gråten i halsen till birthe och frågade om jag va tvungen att ta av dom, men det tyckte hon verkligen inte, de va ju så fina!
Tog iaf av mej mitt diadem och sen när jag tog på det igen sa birthe att det var så himla fint. Sen berättade jag hela historian om kristin och citerade henne (haha kände mej som en riktig skvallerbytta), men då sa birthe att om det hände igen så skulle jag säga att birthe sa att jag fick ha det! HA! kände mej som ett litet barn, men iaf, det kändes bra. Förövrig va jag suuuperirriterad på kristin hela kvällen. Men hon kan inte ha det lätt, hon har trots allt blivit sparkad från både kongressen och köket  (och snart resturangen förhoppningsvis??) och ikväll hade hon ju den otroligt svåra uppgiften att placera ut folk vid rätt bord. idiot. (en annan hade ju sina bord EN TRAPPA OVANFÖR resten av borden, vill gärna tro att jag fick dem pga min otroligt goda kondition!)

Fick gå sist från resturangen så missade en massa party party men drog med tracy på en sväng ner till cfaé ole där det var disco och faktiskt trevligt trots nykter. och en kall öl har aldrig varit så gott!
Sova nu.Jobb snart igen. Puss


gayranger

"Kor e sommeren" är nu Hennings status på facebook. Ganska kul tycker jag, det betyder iförsig "var är sommaren?", men det låter ju mer som att "kor är sommaren". haha. hehe. höhö.

Nu, efter många om och men, har jag förstått att de snackar nynorsk i denna lilla bygd jag befinner mej i. Det var tur att jag inte visste det förut, för då hade jag nog aldrig vågat komma. De gillar k:n här, de säger typ "ka" istället för "va" och "kor" och "kofor" och "noken" osv. Det kom en ny tjej häromdagen, och när jag snackade med henne trodde jag hon va svensk med nån norrländsk dialekt, men hon var bara en vanlig norsk! haha. alltså, en vanlig med vanlig bokmålsdialekt. VISSTE väl att de inte snackade såhär knäppt när jag var i oslo!  Linnea heter hon, the new girl, och jag gillar henne mycket. 30% pga av namnet och 15% för att hennes pojkvän är lovely, och resten för att hon är hon...
Förövrig har tillochmed Linnea svårt för att förstå nynorsk ibland, det är mer ett helt eget språk mer än en dialekt...

Fri i två dagar nu vilket känns underbart! Har varit så extremt trött på senaste, bara sover och sover och sover, jobbar knappt, bara ca 5 timmar om dagen sen dör jag i min skuttiga säng. Hade frulle idag och gick sedan hem och powernapade i fyra timmar. Vaknade och var allmänt förvirrad. Det här jävla ljuset gör ju en helt galen. När jag gick hem inatt var klockan ett på natten men skulle lika gärna kunna varit 1 på dagen. NU förstår jag varför de inte har några gatlampor här.

En annan halvny svensk filur är sara. hon är jätterolig, inte medvetet dock. jag bara sitter och skrattar åt henne. kan verkligen inte förstå att hon är 9 år äldre än mej. det roliga är att hon ser ut som 17 och folk behandlar henne därefter också. Egentligen är hon en soon to be karriärkvinna med nystartat företag som översättare, facklitteratur i tyska och engelska (!) och sitter och arbetar med det när hon är fri. Det är bra att jag har henne i resturangen, hade annars drunkat bland alla estonier.

På tal om estonier, två nya har kommit till resturangen. En kille och en tjej. Tjejen är är okej men killen är aningen skum. Han babblar väldigt mycket, har en förkärlek till amerikansk slang, förföljer belinda och berättar "roliga" snuskiga historier, ger mej sitt mobilnr ifall "ngn skulle behöva det", ger mej blommor, tror att jag flörtar med honom såfort jag tilltalar honom, är sjukt kaxig och ja.. ganska ful. Har även kommit två små franska traniees til resturangen och två till köket. den ena i köket ser ut som en stor pittögd bulldog som inte kan stänga munnen och det tog honom 4 h att göra en sallad, funderade på att göra en insats och hjälpa till men va rädd att han skulle bli sur och skälla. höhö.

Nya kockar: En från london som är lite halvsnobbig, har dock grått hår och är bara 27 så det kanske är därför. Linneas pojkvän Terro (eller liknande) som är från Finland, har blonderat hår och babyfejs och är jättesöt och snäll. En ryss som tracy hookat och nu är det drama. mer om det senare. kökschefen Löken, världens sötaste, fick akuta sej till sjukhuset igår för hans flickvän skulle föda. Hon är 88:a. huu. se detta som en varning gott folk, använd kondom!

Tracy då. Haha, vilken filur. Så negativ och bitter att det inte finns. Var här förra året fast på ett annat hotell, är endast här för pengarna och HATAR geiranger annars. Hon jobbar som kock och kallar mej drinkluder (befogat) och lite andra smått otrevliga saker fast hon menar väl. Jag gillar henne. Men det tog ett tag, jag har lite svårt att balansera henne, som är en av de mest pesimistiska människorna jag träffat, med Johanna som är så söt och rar och happy happy. Kulturkrock. De kommer inte jättebra överens.
Tracy påminner mej förresten lite om Challan. ta inte illa upp nu challan. men tracy lägger också väldigt mycket "tryck" i när hon pratar och fladdrar massa med ögonbrynen och sånt. sen kom jag på att jag ju också tyckte du verkade så arg i början, så tracy kanske inte är så arg som jag tror after all...

Skulle ladda upp ett album på fejjan men jag har tagit så himla tråkiga bilder med min dåliga kamera så jag blev nostalgisk och laddade upp gamla höst&vinterbilder istället. Tider det, säger jag bara.

Henning har kommit tillbaka efter en vecka i lumpen. Han ser verkligen sliten ut. Och gammal. det ser ut som hans ålder har hunnit ifatt honom. nu är det bara hjärnan kvar också. har endå saknar honom, det har varit så himla tyst utan honom.Katrine har funnit en fjärde kille här. De har legat och hånglat tre dagar i rad nu när jag kommit hem, med både ytterdörren och hennes dörr öppen, varje gång... Undrar om hon ser han som en trofé? Själv ser jag det som pedofili. Fast det är inte annat än att jag blir lite impad, hur lyckas hon?

Man kvävs här ibland. alla bara snackar om alla och alla ska veta exakt allt och om de inte vet de så ska de fråga och man kan inte gå ut utan att träffa minst alla och man är aldrig anonym. bara man ska gå utanför huset så träffar man alltid ngn. det suger. lina höll på att få ett utbrott häromdagen när person nr 34 frågade henne om hon och hennes australien-kompis. Massa frågar mej om hur det går mellan dom och hur det går mellan andy och tg eller andy och eirik osv. vi har anslutit oss till en skvallerstrejk. vi skvallrar gärna om andra men när andra frågar oss om våra vänner, då säger vi Mind your own buisness. coolt va?


Lovar att snart jag berätta något intressant. Puss/amanda

swine flu

Idag läste jag i tidningen det första fallet av svininfluensan i Skåne har uppmärksammats. Det stod också att i augusti-septemberskiftet kommer ca 300 000 skåningar insjukna i svininfluensan och att den kommer ta kål på ca 1500 av oss. Rubriken löd ungefär "Förbered dig på att få svininfluensan. Vadå förbered dig? hur fan gör man sig beredd på att få svininfluensan. Ska man spränga sina sista besparingar på att göra saker man alltid velat göra eller? Nej jag blir så irriterad. Svininfluensan är bara ett jävla trick för att maktinnehavarna ska se hur mycket dom kan styra oss. Skrämseltaktik eller något heter det nog? Jag svär att om media gått ut med att det var typ katter som bar på smittan så hade alla avlivat sina katter snabbare än kvickt. Hade media gått ut med att det är skåningarnas fel att Sverige drabbats så hade "gräv bort skåne-bussarna" börjat köra ner med sina spadar till hallandsåsen och grävt för brinnande livet. ÅÅH. Folk insjuknar ju i vanliga influensan HELA tiden och massa människor omkommer. Dessutom har dom ju lyckats bota dom som blivit sjuka i Sverige. Eller ? Jaja, vaccinet är iallafall på väg. Även om jag är irriterad på uppståndelsen över svininfluensan så kan man ju inte annat än att bli lite rädd ändå. Tur att man jobbar på sjukhuset. Vi kommer nämligen få stå först i kö när vaccinet är klart, hähä. Vi och polisen.

Coach

Nu har jag övervunnit min nervositet och kan härmed stolt kalla mig för LBK F12s fotbollstränare. Coach Lilly, ändå rätt fancy. Det gick jättebra på träningen idag. Bobby (huvudtränare) tyckte att jag var duktig och att jag skulle bli en utmärkt tränare för tjejerna. Jag ler med hela huvudet! Dock har dom avslutning nu om några veckor bara men i augusti börjar nästa serie och då ska jag coacha dom på träningar och matcher hela hösten fram till Aussie. Äntligen, fotboll är livet!

Lilly

Jag känner mig sjukt dålig. Jag har inte vart på en enda student och jag känner ju ändå sjukt många som tar studenten denna veckan. Den ekvationen går inte riktigt ihop. I måndags tränade jag istället för en student, träningsnarkoman som man blivit. I tisdags skulle jag gått på några stycken, typ Josses och Elins och Emmas. Men istället ville pappa att vi skulle till löplabbet i Malmö igen och prova ut joggingskor. Jag tyckte att det lät lite väl optimistiskt att vi skulle hinna fram och tillbaka till Malmö plus prova skor på 1,5 h. Dessutom skulle jag göra mig lite fin inför studenterna och inte dyka upp i mjukiskläder PLUS komma tomhänt. Inte okej. Det hade sett ut som att jag tänkte "Min gåva på er student är äran att ha mig närvarande" typ. Ja iallafall så var det feeeet kö i Malmö och inne på löplabbet tog det helt lång tid eftersom dom skulle kolla mina anklar och jag skulle jogga på ett band och dom skulle filma mitt löpsteg och blablabla. Jag sprang iaf på ett väldigt bra sätt för mina fötter så det var ju bra. Väl utanför löplabbet var klockan 17.59. Då kom pappa på att vi skulle köra till min storebror och lämna en ångmaskin där innan vi körde hem. Jag kunde inte protestera eftersom han just länsat sitt konto för mina skors skull så jag fick snällt åka med. Jaja, jag fick iaf träffa min brorsa lite vilket alltid är kul. Tomas heter han och är en av fyra vilket ni kanske vet.
Imorgon ska jag iaf vara satsig och gå på studenter! jag SKA iallafall hinna gå på två stycken. Gustavs och Lollos. Jag ska kolla igenom skolkatalogen ifall jag ska gå på några fler  :P
Okej va kul för er att veta vem jag ska till..
Igår bakade jag goda kärleksmums på jobbet. Jag sket fullständigt i GI-metoden och glupskade i mig mina snabba kolhydrater. Men har man bakat själv så får man. När jag kommer hem från Lund ikväll ska jag nog jogga lite i mina nya skor. Snart ska jag iväg på en grej som jag är lite nervös inför men som ni inte tycker är en big deal alls antagligen. Men jag vill iaf inte berätta än eftersom jag blir så nervös om folk vet. Ni kommer få världens antiklimax när ni får reda på vad det är men jaja för mig är det iaf en kul grej.

nu ska jag byta om inför ikväll! Puss


hej

Åh jag älskar när internet funkar på mitt rum. Jag tillsammans med min dator. Ni vet, tillsammans är man mindre ensam!

Jag har nyss hetsätit kräftor. Gud vad det är gott! Jag kan inte komma ihåg senast jag åt kräftor, måste varit senast jag var på kräftskiva, vilket också var år sen, och å andra sidan åt jag aldrig kräftor då heller för det är så svårt att skala.. Men nu har jag värsta burken! Värsta lilla nyttiga burken med goa små kräftstjärtar. Yummie.

På onsdag ska vi ha servitrismiddag igen. Men jag kan inte komma för jag jobbar kväll. Men för några timmar trodde att schemat hade blivit ändrat (att belinda hade smygit sej dit och bytat mitt pass med ngn annans) och jag blev så himla glad och har bara gått och tänkt på all god mat jag äntligen skulle få äta. Men sen såg jag att jag visst sett fel. Så nu blev det liksom ännu värre! Jaja, ska fråga om nån kan smuggla med en doggybag till mej!

Ojsan nu ska jag skriva en liten pinsam sak. Jag satte på tvn igår och hamnade mitt i ngn valvaka på svt. Var detta ngt viktigt undrade jag då. Jag såg lite staplar och diagram innehållande socialdemokraterna, moderaterna, vänstern och ja ni vet osv. Blev väldigt nervös, har vi haft något viktigt val i sverige och jag har missat det?! Jag kommer ihåg att jag fick ett brev hit till norge för länge sen och det handlade om EU-nånting.. Fill me in please?! Vad handlade valet om???

I helgen var jag ute trots att jag jobbade lördag, men denna gången ansträngde jag mej verkligen för att det inte skulle synas alls, så jaghade sminkat mej jättenoga och hade värsta avancerade håruppsättningen och var så hiimla mycket på alärten! Birthe har  minsann inte låtit mej glömma att jag var ur form den där lördagsmorgonen för läänge sen...
Men det var en ganska galen fredag faktiskt. Jag slutade vid elva och sprang bara och slängde på mej nått och gick sedan till Island (som bor tre pers i ett rum, ganska stort dock) där förfesten var i full gång. Lina var ganska full och var all over the place, vilket hon är ganska mycket nykter också, och andrea var också jävligt på g. Där satt också den  kända 45åriga massören från Bulgarien med sin lärare, 27åriga nånting, de bjöd på deras hembrända sprit -förjävligt. Lite locals va också där som man alltid ser, island såklart och några till... Utanför mötte jag två nya små norskor i resturangen och vi blev på ngt sätt lämnade kvar och gick ensamma till dancingen. Där hade "möllersbilfirma" en privat fest i vagnfabriken med fri bar, detta var samma personer jag hade serverat tidigare på kvällen, 50 stycken 25åriga killar, gissa om jag blev bjuden på många drinkar! (från den fria baren...). Sedan fick vi för oss att gå ner på café olé av ngn anledning och började traska neråt, jag, silje och sigrid. de andra var borta för länge sen. På café olé va det ganska trist men jag fick en öl av en man och silje och sigrid gapade av förundran. De här stackarna kan inte ha blivit bjudna på många öl i sina dagar, tänkte jag, men sen visade det sig att mannen tydligen var en känd designer som skulle öppna en ny butik här i G och hade ett litete release party. haha. moods of norway heter hans märke och faktiskt riktigt snygga streetgrejor. Han har även nyligen öppnat butiker i hollywood och tokyo, varför han valde att fira i geiranger kan man ju fråga sej. Jaja, vi slog iaf ihop oss med moods of norway och åkte upp till dancingen igen. fråga mej inte varför. kändisar som betalar taxi kan man ju inte säga nej till. vi tog jättemånga bilder och henning var så busy i baren att han inte hann se hur ful jag var och har då inte heller kunnat terrorisera mej med det. känns bra. dock fick lina drinkförbud. haha! hon visste inte ens om det själv förrän henning berättade det nästa dag.
På lördagen kände jag mej tvungen att ge mej ut igen, eftersom jag var fri en söndag vilket aldrig händer. Men det gick bara inte att få ner ngt, hade fortfarande inte hämtat mej. Så katrine hade en liten fest på vårt rum men jag gick och gömde mej i tv-stuen. I söndags var det också fest. Herregud jag förstår inte hur människorna pallar!!! Tex Island, de har alltid fest, minst fyra ggr i veckan, och de börjar alltid jobba kl 7 eller halv nio på morgonen! Dock gav de mej tips att busschaffisarna säljer öl! Lätt att man ska köpa där istället för skitjoker!!

Förresten har jag haft ett träningspass med en personlig tränare. Eller andreas kompis magnus är superbiff och supertränig och jag frågade honom om han kunde hjälpa mej med ett program, för jag är helt lost i gymmet. Så vi var och tränade och jääävlar vilken träningsverk jag hade efter. Speciellt i rumpan och låren, flera dagar efter. Idag gick jag och tränade sjävl trots att jag fortfarande hade ont, och försökte komma ihåg det han visat mej. Men han ska göra ett fullt program till mej =) Nu har jag då gått och berättat detta för alla så nu är det jättemånga som vill att han ska hjälpa dom. han kan nog göra en buisness av det! Men det känns bra att ngn verkligen visat hur man ska göra, så jag vet att jag faktiskt gör rätt.

För några dagar sedan ko Johanna tillbaka till norge, hon har varit hemma och gjort tenta, och det fick bli ett bevis på att tidenfaktiskt går framåt. Hon har varit borta i två veckor, kändes det verkligen inte som! Nu har jag börjat räkna ner. Om jag får som jag vill kommer jag flyga hem den 20 september för 968 kronor med norweigan air och det ska bli så najs!
har även fått iväg mina första pengar till sparkontot till australien, kändes aningen drygt att 14000 försvann över en natt, även om det var för flygbiljetten...


Idga kom det fyra nya svenskar. Det var saras kompisar och jag blev så himla avundsjuk när jag såg reunite med sina vänner! Blev kramkalas och till och med kari sken upp som en sol. Tydligen va dessa tre som kom hennes och brithes  favoriter. Loic skulle direkt presentera mej (verkar va hans intresse att göra det, han tycker nog jag verkar jätteensam) och när jag träffade dom sa jag "Jag har hört så mycket om er". Det var jättetöntigt och jag skämdes jättemycket. Då sa den ena "jaså vadå?" "eeeh att ni är snälla". GUUUD VA TÖNTIGGTTT!!! fy jag skäms så mycekt när jag tänker tillbaka. saken är att jag har inte ens hört att dom är snälla, tydligen kan dom va riktiga översittare. Men det verkar va så att alla i resturangen gillar dom, men alla utanför gör inte det. Ja, vi får väl se!

Nu har jag skrivit mycket och fick inte ens med ngt av det "viktiga" jag tänkte mej. jaja. en annan gång! godnatt!


Outwalk!

Tjallongen! lilly här
Igår hade jag a wonderful time hela långa dagen.
Jag åkte in till stationen och mötte upp Elin för att sedan åka till Nova. Jag skulle köpa present till Livvie så vi begav oss till leksaksaffären. Leksakerna nowdays har verkligen gone wild. Vi hittade ett gosedjur som var en rund boll. Om man vecklade ut den runda bollen blev det en katt som STANK av jordgubbar. Man kunde lukta sig till den på några meters håll. Den övervägde jag att köpa ett tag bara för att den var knallrosa och Livvie älskar rosa. Vi strosade runt där hur länge som helst innan Elin hittade det perfekta. Jag köpte två stycken "My little pony-hästar" som var jättesöta och hade långt hår som man kunde fläta och så. Man fick med massa hårgrejer till hästarna. Dom tyckte jag iallafall var hur söta som helst så hoppas hon blir glad. Jag köpte lite roliga ballonger också som det stod "Olivia" på.   
Igår satte jag över pengar på mitt sparkonto till Aussie. Mina första sparade pengar efter att jag betalat av flygbiljetten. Det var nice! jag sparade en tusenlapp och lite till på mitt konto att leva för resten av månaden.. Nu, dagen efter, är kontot helt länsat. Jag hittade en superfin bikini på Toppy och ett jättenödvändigt linne. Utången på kvällen gick också på några hundra. Shit va Malmö är DYRT!
Jaja. Efter Nova drog jag hem och gjorde mig iordning. Sen droppade Mandy, Elin och Carro in lite titt som tätt och vi kollade på fotbollen och drack öl. Väldigt grabbigt! Vi tog oss med buss-tåg-buss till Camilla ute på Värnhem och dök in världens förfest med massa folk och chips (OCH OSTBÅGAR!!). Efter mycket förfest och givmilda människor (Sofie!) som gav mig vin så drog vi till Club Salsa? nej vad hette den. Cuba club? jaja. Det var iallafall salsamusik där. Jag köpte en DYR drink för 93 spänn! för jävelen liksom!  Så god var den inte och dessutom innehöll den sååå mycket is att jag sörplade i mig den på sådär 2 zipp.
Vi dansade och försökt ta ett fint gruppfoto men en kille som hette Barbro (typ Barbro iallafall) sabbade hela tiden så nu har vi bara massa fula gruppfoton där han står i mitten och är småful. Sen stack vi till KB och blev lite hotade av en dum vakt. Han var verklgien DUM I HUVET. Jaja. Sen dansade vi runt på KB och det var helt grym musik där. Tre killar kom fram och ville att vi skulle lista ut vem som pluggade till vad, genom deras form på rumpan. Väldigt skumt men vi var på. Vi skulle motivera varför vi valde somvar vi valde också. Dom pluggade film, medicin och juridik. Allas rumpor var helt okej men bara en av dom hade fina jeans. Då mitt uppe i vår lek kom det fram THE most ugly guy till oss. Alltså han såg ut som på dom fjortisbilderna på fejjan med folk som har toffsar runt fötterna  och misslyckat backslick. USH. Han trodde iallafall att han var skitsnygg och började försöka propsa på oss sina fula vänner (som alla såg likadana ut och som inte ens var INNANFÖR grindarna utan utanför och var antagligen för små för att komma in). Filmsnubben (som var lite nördig.. just därför vi gissade rätt på att han pluggade film) bara "DU, du borde läsa spelet. Du borde läsa SPELET" och såg lite arg ut sen gick dom. Åh nej det går inte att återberätta men shit va han såg rolig ut när han brusade upp som en flaska hallonsoda och blev sådär skär om öronen.  Vi flydde efter och lämnade slibbkillen, som senare på kvällen kom och smög upp bakom mig OCH HÖR OCH HÄPNA HAN TAFFSADE PÅ MIG det lilla kräket. Jag kände mig som superwoman och smällde till honom och gav honom en spark. Inte så hårt som jag hade velat men jag hade säket blivit utkastad isåfall. Jaja..nu lät jag lite töntig. Sparken var ganska cool, eller inte. jaja. Mitt humör sabbades pga honom och jag blev opepp. Vi började bege oss hemåt. Utanför KB var allt avspärrat och när jag kom hem och läste på nyheterna så hade tydligen någon knivhuggit vakten (HOPPAS det var den sura vakten!!!!!!!!) i armen och en civilklädd polis hade skjutit knivmannen i benet. Haha så rätt.
Jaja vi tog iaf nattbuss hem och sen taxi med en jättesnäll taxichaffis som gav oss studentrabatt.
Nu har jag just vart och röstat och det gick bra. Snart ska jag dusha och sen ska jag till Sofie och leka med mina bäxibles som jag tycker så mycket om!
Lenis har åkt tillbaka till London men jag ser henne om 6 veckor igen så jag är lycklig ändå :)  det var så  skoj med Mandy, Caj och Lenisen igår. Mina fina vänner !! <3

Linnea

tjallisen!
Jag vet inte riktigt varför man sover som en stock. Kanske för att en stock är ett gammalt träd och att trädet levt helt länge men nu har det blivit en stock (eftersom det fällts.. av bävrar kanske?) och det trädet lever ju inte och lever man inte så sover man.. så då sover man som en stock?   who knows! jag är lite trött. Klockan är ju trots allt kvart över 9!!

Idag skulle jag köpa löparskor. Pappa körde som ett sär och jag var livrädd exakt hela tiden. Tio i sex dumpade han mig utanför löplabbet (ligger i Malmö) och jag sprang in. Till min enorma besvikelse stängde dom inom 10 min och att prova ut skor och sånt tar en halvtimme så jag hann inte (det var en annan före mig i kön också). Jag som hade sett fram emot att få ett par nya. På löplabbet får man springa på ett rullband för att se vilket löpsteg man har och sen provar man ut skor efter det. Skorna kostar lite mer men det verkar lätt värt (pappa betalar)
Jaja, hela den läskiga bilresan i onödan. Pappa kände sig stressad och körde in i bussfilen. "Mindre trafik här" spann han  nöjt medan han gasade på i 70 mitt i centrum. Pappa polis tyckte inte att det var en lika smart idé och stoppade oss fortare än flugan fiser. Pappa sa massa barnförbjudna ord medan jag rullade ner mitt fönster. Polisen var arg och kallade pappa för nonchalant . Pappa blev ännu argare och förklarade att det inte är hans fel att "denna skitstan inte har några skyltar och att man för fan inte kommer fram nånstans". Polisen tyckte tydligen att detta var en bra anledning att köra i bussfilen och gav pappa ett varnande finger innan han körde iväg. Inte före han hann förklara att om vi gör om det blir det 1500 i böter. På hemvägen verkade pappa ha glömt allt vad regler heter (eftersom han inte blev straffad för föregående regelbrott) och körde som en dåre.. värst var när han skulle skicka SMS samtidigt och körde i slalom på motorvägen. Jag skrek, han skrek, däcken skrek. Sen kom vi hem. Jag ska börja övningsköra med mamma.

Egentligen vet jag inte varför jag inte tvingar alla att kalla mig Linnea. Det är ju finare än Lilly, och betydligt finare än Lillian. Nej, Lilly har jag kallats sen jag var typ 5 så det får duga :) bättre än lillispillis iallafall.

Åh Smelling Egon.. jag tänker på dig ibland! min gröna elefant <3

sova som en stock

Varför säger man "sov som en stock?" Jag sitter här på min pingvinfilt och tänker att snart kommer jag somna som en stock! Det har varit en väldigt fartfylld dar, geiranger-mått mätt (som jag alltid måste lägga till, jag vet att det inte är likdant ute i det riktiga världen! )
Idag skulle jag och tracy egentligen ha en heldag i stryn, jag började kl 5 och hon var ledig. nästan hela hotellet var ledigt(utom jag såklart, lyckas alltid få jobba alla de "givna" fridagarna...) så passade cheferna såklart på att klämma in en liten "hotell union-skola", eller som de så fint kallade det "union academy", klockan 9 på morgonen tack så mcyekt. Två timmars obligatoriskt babbel (som jag såklart redan hört på de två ""festerna"" vi haft), ganska drygt att höra allt igen, fick en liten rundvisning och sen fick vi se de fantastiska bilarna. Tro det eller ej, bilarna va ju coola eftersom de var de äldsta i norge osv, men jag hade hellre shoppat i stryn. Sen bar det av till brandövning vilket var väldigt lärorikt för min del eftersom jag alltid hållt mej i bakgrunden när sånna här saker hänt i skolan(ville inte skämma ut mej emd brandsläckaren... men nu kom jag inte undan)... nu fick jag släcka eld med både täcke, filt och brandsläckare, YEAH!

Sen slängde vi oss in i bilen halv tolv (lite bitter för att jag missade lunchen som jag betalar för) och gav oss upp mot norges kringelikrokiga bergvägar. körde i bergen i lite mer än en timme. kom fram till ett regnigt stryn. party party! tracy skulle till banken, jag och sara gick och kollade på cubus, vero moda och eurofashion, som var de tre affärer som fanns där. hade visst missuppfattat det där med shoppingen...men shoppade iaf en del mat så jag starta min nyttiga kost och fetedissa loff!!! (namn på vitt bröd, mobbat va?!) sen gick vi och frös lite (trodde det var dags att inviga gladiatornisarna... men ack nej. snygga iaf!) och åt sen för dyra pengar och åkte hem. haha. satt och stressade och kom hem tre minuter i fem, slängde på mej kläderna och skrattade rått åt vad jag "lärt" mej på union academy tidigare på dagen, nämligen att alltid komma väl förberedd och inte bara ha slängt på sej nått. Smet in och lyckades överleva dagen, halva tiden glad, halva arg. När buffén stänger kl 9 smiter det såklart in 14 ryssar som ska äta och vi måste hålla öppet längre. birthe gnäller på mej att jag är sölig. sölig my ass , skulle vatt klar för länge sen om det inte vore för dem. riktigt otrevliga. de flesta drack två öl var och en vodkashot, except för ett par som drack tre shots var... till maten... freaks.

Nu är jag sååå trött och imorrn ska jag till ålesund med loic och två estland som jag inte riktigt tycker om. känner egentligen att jag borde sova, men det gör jag ju alltid och jag kan inte missa en chans att få åka iväg! kommer bli lite dyrt det här..JAJA! Lina ska även bli avdumpad, ska till malmö på intervju för en skola! den stackaren ska sova på kph flygplat från 9 på kvällen till 9 nästa morgon då hennes intervju är. tänkte att hon kunde övernatta hos nån av mina vänner som bor i malmö, sen kom jag på att jag inte har några vänner i malmö. så det var det.

Jag vet inte riktigt varför jag berättade om just denna dagen, var inte så speciell. Men var tvungen att varva ner efter jobbet. Går inte att gå lägga sej direkt fast det är sent.

Just det, glömde berätta om min filt. Jag såg massa fina ullfiltar idag, och så va dom på rea, och kostade bara 124 kr, min va jättefin, vit med  svarta pingviner (har alltid haft en thing för ullfiltar sen challan spillde ner ullis). men när jag kom hem så ser jag att den inte var en ullfillt och det enda som var vitt och svart var det man såg i förpackningen... resten är babyblått!!! denna filt gör inte mitt rum finare som jag tänkte :( alltid är dassigt. jaja, den är varm iaf. (nu förstår jag även varför de andra ullfiltarna kostade 600 kr)

Egentligen skulle jag berätta om förrförra helgen när jag råkade komma lite lagom full till jobbet. och brithe blev sur för att jag såg förjävlig ut, bara för att jag alltid är snygg. nää men jaaa... nu blev jag lite avskräckt för att gå ut när jag jobbar dan efter. men det kommer nog en tid då man är ledig en helgockså...

SOVA NU


lite babbel

Tjallongen
Jag har jobbat så jävla mycket på senaste. Lätt värt det när jag tänker på Aussie men ändå extremt jobbigt att stå och få hepatit i ett äckligt kök medan folk ligger på stranden och steker sig i hettan. Jag ska iof få uppleva det i ett halvt år och medan alla svenskar beställer vinterkläder från H&Mkatalogen (när den dimper ned i brevlådan vet man att hösten är här.. och när hösten är här är festen inte här) kommer jag springa runt och köpa alla sommarkläder som är på federea.
Jag är orolig för Aussie, men det får vi diskutera på planeringsmötet när det nu blir av.
Jaja. Idag var jag iallafall ledig. Jag skulle passa på att steka mig och bli lite brun eftersom det bara är då jag trivs. Vinterblekhet är min stora fear och samtidigt HATAR jag att sola solarium vilket jag aldrig heller gör. Jag har inte rätt teknik heller när det gäller att BUS-a sig så jag får helt enkelt leva med blekheten. Tur att jag blir brun snabbt iallafall när solen tittar fram. Bra sak. Jaja, sola gjorde jag iallafall i Elins trädgård. Och för er som inte visste att Elin är hemma: Elin är hemma (fast bara i en vecka). Jag har saknat den lilla sprutten och det var jättemysigt att fläka ut sig i solen på hennes trädäck även om Elin stal den bästa solplatsen hela tiden. Snart ska jag träffa henne igen. Och Mandisen! mandiiiseeen! nu blev jag glad när jag tänkte på henne. Hon är så bra!

Idag hade jag körlektion. Det gick bra! Lina är underbar och det är skitkul att köra med henne. Vi körde runt i villakvarteren i Lund och backade runt hörn och tränade på skyltar.  Under mina 90 minuter i villakvarteren lyckades vi möta samma bil typ 20 gånger. Vi tog för givet att det var en bil från nån annan körskola men när vi tittade lite närmre såg vi att det satt en liten tant bakom ratten. Sen körde vi hem och då var det nån idiot som körde om där det var omkörningsförbud så jag var SÅ nära att köra in i honom när han körde in framför mig. Lina blev skitsur och kastade sig över ratten och tutade som en dåre. Sen tvingade hon mig att racea efter honom och tuta lite mer. Det kändes som värsta polisjakten!
Jag och Lina diskuterade hur lätt det hade varit för en körskolelärare att få en elev att köra på någon. Jag menar om man är nybörjare gör man ju allt som läraren säger och då säger man ju inte emot om dom säger till en att köra fortare. Det hade vart så himla lätt att få det till att se ut som en olycka. Detta "knep" skulle dom ta till om dom såg någon dom inte gillade. Då kom jag att tänka på häromdagen när jag övningskörde och såg en gammal ärkefiende till mig. Jag var sååå sugen på att köra på henne. Eller ännu värre, köra över henne! Den lilla subban.

Igår träffade jag Caj och Mandi. Vi käkade kebab i gräset utanför Fästan. Det var mysigt. Sen gick dom hem och jag gick på prommis med Linda. Jag tänkte sova ut idag så gick och la mig apsent igår men Elin ringde och väckte mig i morse så nu är jag skittrött. Ska jobba imorgon. Sen ska jag träna styrkegympa.
ÅÅÅÅH jag vill till löplabbet och köpa bra skor och sen ge mig ut och springa!! Fan va jag saknar det. Jag blir lättirriterad och bitter när jag inte springer. GAAH!!!!!!!!!  Men nu har jag inga hörlurar till min Ipod längre så springturerna kommer bli ett uns tråkigare. Jag hade hörlurarna hängandes från fickan idag och när jag stängde dörren efter mig fastnade dom på andra sidan och när jag sen började gå.. ja .. ni kan ju räkna ut vad som hände. Dom slets sönder som en fisk i en mixer.

Ush jag kommer sakna SSisarna när vi åker till Aussie. Åh kan ni inte bara följa med hela bunten!! vi är ju redan 6 så 6 till gör väl inte så mkt skillnad!?

På jobbet häromdagen var det en jättesnygg pattis. Han var 21 år. Jag ville sticka till honom ÖK-menyn och vara lite extra snäll men det fick jag inte :(  jaja ..
Nej nu ska jag ringa Lenin.

På lördag ska vi ha roligt. Elin, Mandi, Caj och jag <3


sthlm

Inte skrivit på länge nu. Kanske för att det inte varit över mycket att berätta. Min så väl planerade skåne helg blev inte alls som jag ville. Hamna med halsfluss och 40 graders feber på soffan istället för att grilla och festa med er, mina älsklingar. Men fick i alla fall se lite av er.

 Kom upp igen till stockholm på torsdag morgon. Blev fika med alexandra på kvällen i gamla stan på choklad koppen.. ni vet fiket där blondinbella jobbade en jul eller vinter eller vad det var. Är ett fik som ligger mitt i gamla stan iaf, och bara homosexuella som jobbar där. Gillar verkligen stället.

Min fredag blev helt perfekt. Dagen var varm och efter både solning och träning stack jag på kvällen till Södertälje. Aldrig varit där innan, och kanske inte var jätte mycket att se eller så kanske jag inte gick på rätt ställen. Tillbaka till saken så var jag där för att gå med Alexandra och en killkompis till henne på stand up. Hade biljetter med mat och bra platser. Var verkligen jätte bra. Var Paul Tilly ( hur han nu stavar det) från icareklamerna, Anthon Körberg och Jacob Öqvist, min STORA favorit.

Efter väldigt mycket mersmak av kvällen tvingade jag Kerstin och Alexandra, och en annan av hennes alla killkompisar till Långholmen och Skrattstock. Var riktigtriktigt mycket folk !! Tradigt bara att vi stack dit för sent och bara fick se en timme. Men blev lite vin och lite mys i det fina vädret. På dagen var jag hos Kerstin och paddlade kanot. Var jätte kul och kommer verkligen att göras om.

Och igår blev det en massa stekning i dom 30 graderna som det är här och sen middag på kvällen på söder med Alexandra. Riktgt god mat och bästa sällskapet avlutade en helt underbar helg för mig!

Nu är det enda som fattas någon skåning jag kan ta med hit och visa ”min” stad för! Så kom upp nu lilly,mandi och kaj!

 

Gud va tradigt inlägg men jaja, måste bara berätta lite iaf… ska nog lägga lite mer energi nästa gång..


RSS 2.0